fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

6 érv, amiért érdemes vitaminokat szedni

Kerek vitamin, szögletes vitamin, gömbölyű vitamin, lapos vitamin… csak kapkodjuk a fejünket a színes kavalkád láttán, amely „kirobbanó energiát, tökéletes alakot, örök fiatalságot” ígér. Kételkedsz? Jogosan teszed! Érdemes akkor egyáltalán vitaminokat szednünk? IGEN! 6 érvem van rá, hogy miért?

woman with vitaminsKerek vitamin, szögletes vitamin, gömbölyű vitamin, lapos vitamin… csak kapkodjuk a fejünket a színes kavalkád láttán, amely „kirobbanó energiát, tökéletes alakot, örök fiatalságot” ígér. Kételkedsz? Jogosan teszed! Érdemes akkor egyáltalán vitaminokat szednünk? IGEN! 6 érvem van rá, hogy miért?

1. Mert nem tudunk nélkülük élni

A vitaminok kis mennyiségben ugyan, de elengedhetetlenek a bennünk lejátszódó biokémiai folyamatok optimális működéséhez, szervezetünk azonban legtöbbjük előállítására képtelen. Így a szükséges mennyiséghez kénytelenek vagyunk külső forrásból hozzájutni.

2. Mert már semmi sem olyan, mint régen

A talajok fokozatos kimerülésének, a hosszú szállítási időknek, a magas feldolgozottsági foknak köszönhetően jelenlegi élelmiszereink vitamintartalma jóval alacsonyabb, mint az elmúlt évszázadokban. Ezért ma már nagyon ritkán tudjuk vitaminigényünket kizárólag táplálkozással fedezni.

3. Mert önpusztító életet élünk

A stressz, a mozgáshiány, a rohanó életmód és a környezetszennyezés romboló hatásai miatt nagyobb szükségünk van a vitaminokra, mint valaha.

4. Mert nem vagyunk egyformák

A vitaminpótlásra különösen oda kell figyelni speciális élethelyzetekben, például várandósság és szoptatás alatt, idős korban, szokatlan étrend - fogyókúra, vegán táplálkozás - ételallergia vagy egyéb okból történő egyoldalú táplálkozás esetén.

5. Mert jobb félni, mint megijedni

Bár előfordulhatnak mellékhatások és nem kívánt interakciók, a vitaminok szedése messze kevesebb kockázattal jár, mint a gyógyszereké, ezért a hangsúlyt érdemes a megelőzésre helyeznünk. Ha mégis megtörtént a baj - szigorúan orvosi ellenőrzés mellett- kiegészítő terápiaként is hatékony segítséget nyújthatnak betegségeink leküzdésében.

6. Mert ép testben ép lélek

Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, a legtöbb vitaminból az RDA1 szerinti szükséges minimumnál jóval magasabb mennyiséget érdemes fogyasztanunk. Azonban jóból is megárt a sok: nem csak a vitaminhiány, a túladagolás is veszélyes lehet, főleg zsíroldékony vitaminok esetében, ezért a bevitel felső határára (UL2) is oda kell figyelnünk.

Természetesen a kiegyensúlyozott táplálkozást semmi nem pótolja, a részleges hiányosságokat azonban – anélkül, hogy túlmisztifikálnánk őket - hatékonyan pótolhatjuk megfelelő vitaminkészítményekkel.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Mi mit jelent a vitaminok címkéin?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér