fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

6 érv, amiért érdemes vitaminokat szedni

Kerek vitamin, szögletes vitamin, gömbölyű vitamin, lapos vitamin… csak kapkodjuk a fejünket a színes kavalkád láttán, amely „kirobbanó energiát, tökéletes alakot, örök fiatalságot” ígér. Kételkedsz? Jogosan teszed! Érdemes akkor egyáltalán vitaminokat szednünk? IGEN! 6 érvem van rá, hogy miért?

woman with vitaminsKerek vitamin, szögletes vitamin, gömbölyű vitamin, lapos vitamin… csak kapkodjuk a fejünket a színes kavalkád láttán, amely „kirobbanó energiát, tökéletes alakot, örök fiatalságot” ígér. Kételkedsz? Jogosan teszed! Érdemes akkor egyáltalán vitaminokat szednünk? IGEN! 6 érvem van rá, hogy miért?

1. Mert nem tudunk nélkülük élni

A vitaminok kis mennyiségben ugyan, de elengedhetetlenek a bennünk lejátszódó biokémiai folyamatok optimális működéséhez, szervezetünk azonban legtöbbjük előállítására képtelen. Így a szükséges mennyiséghez kénytelenek vagyunk külső forrásból hozzájutni.

2. Mert már semmi sem olyan, mint régen

A talajok fokozatos kimerülésének, a hosszú szállítási időknek, a magas feldolgozottsági foknak köszönhetően jelenlegi élelmiszereink vitamintartalma jóval alacsonyabb, mint az elmúlt évszázadokban. Ezért ma már nagyon ritkán tudjuk vitaminigényünket kizárólag táplálkozással fedezni.

3. Mert önpusztító életet élünk

A stressz, a mozgáshiány, a rohanó életmód és a környezetszennyezés romboló hatásai miatt nagyobb szükségünk van a vitaminokra, mint valaha.

4. Mert nem vagyunk egyformák

A vitaminpótlásra különösen oda kell figyelni speciális élethelyzetekben, például várandósság és szoptatás alatt, idős korban, szokatlan étrend - fogyókúra, vegán táplálkozás - ételallergia vagy egyéb okból történő egyoldalú táplálkozás esetén.

5. Mert jobb félni, mint megijedni

Bár előfordulhatnak mellékhatások és nem kívánt interakciók, a vitaminok szedése messze kevesebb kockázattal jár, mint a gyógyszereké, ezért a hangsúlyt érdemes a megelőzésre helyeznünk. Ha mégis megtörtént a baj - szigorúan orvosi ellenőrzés mellett- kiegészítő terápiaként is hatékony segítséget nyújthatnak betegségeink leküzdésében.

6. Mert ép testben ép lélek

Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, a legtöbb vitaminból az RDA1 szerinti szükséges minimumnál jóval magasabb mennyiséget érdemes fogyasztanunk. Azonban jóból is megárt a sok: nem csak a vitaminhiány, a túladagolás is veszélyes lehet, főleg zsíroldékony vitaminok esetében, ezért a bevitel felső határára (UL2) is oda kell figyelnünk.

Természetesen a kiegyensúlyozott táplálkozást semmi nem pótolja, a részleges hiányosságokat azonban – anélkül, hogy túlmisztifikálnánk őket - hatékonyan pótolhatjuk megfelelő vitaminkészítményekkel.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Mi mit jelent a vitaminok címkéin?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér