fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Tuti Fogyás Rovat
7 fura tény az Ördögnyelv-kivonatról (glükomannán)

7 fura tény az Ördögnyelv-kivonatról (glükomannán)

7 érdekes dolog az idei év fogyókúrás slágeréről. Tudtad, hogy sokan pizza elleni fogyókúrás fegyverként használják? És hogy a 6. század óta fogyasztjuk?

ordognyelv7 érdekes dolog az igazi fogyókúrás slágerről! Tudtad, hogy sokan pizza elleni fogyókúrás fegyverként használják? És hogy a 6. század óta fogyasztjuk?

Az Ördögnyelv-kivonat (glükomannán) igazi fogyókúrás sláger. Volt, aki a celebmosolyok miatt, van, aki egy ismerős ajánlása miatt szedi, de az tény, hogy egy sikeres fogyókúra remek kiegészítője lehet.

Összeszedtünk pár fura tényt az Ördögnyelv-kivonatról, íme:

- Japánban a VI. század óta gyógy-táplálékként ismert, tehát már 1500 évre használja az ember (tényleg, ki látott utoljára kövér japánt? Már a szúmósokon kívül persze! :-)). Az 1846-ban megjelent „Az ördögnyelv 100 receptje” (Konnyaku Hyakusen) című könyv mutatja, a múlt előtti században is töretlen volt a népszerűsége.

- A lusta fogyókúrázók kedvence. Egy tanulmány szerint 8 hét alatt akár 2,5 kg zsírtól is meg lehet szabadulni anélkül ha bármi változtatnánk az életmódunkon; egyedül azt kell tennünk, hogy minden étkezés előtt 1 gramm ördögnyelv-kivonatot beveszünk 250ml vízzel. Elhivatott fánkpusztítók és TV-betyárok lehet, hogy szívesen élnek ezzel a lehetőséggel, én mégis mindenkit biztatnék az életmód-váltásra!

- Az ördögnyelv egy ronda növény. Habár minket elsősorban a gumó jótékony hatása érdekel, nem árt ha tudjuk, a növény virága leginkább a húsevő virágokéra hasonlít, és nem mondható szépnek. Talán ezért nem lett híres dísznövény...

- Pizza elleni fegyver? Felmérések szerint sok fogyókúrázó a csalások ártalmatlanítására használja az ördögnyelv-kivonatot. Mivel a glükomannán egy rost, az elfogyasztott zsír egy részét nem engedi felszívódni, emellett a szénhidrátok felszívódását is szabályozza. Sokan ezt úgy használják ki fogyókúra során, hogy mikor olyat ennének, amit nem lenne szabad a diétájukban – többnyire zsírban és gyors szénhidrátokban dúskáló ételeket – előtte bekapnak pár ördögnyelv-kivonat kapszulát. Hogy mennyire sikeresen „semlegesíti” egy nagy pizza vagy egy zsíros étel hizlaló hatását az ördögnyelv azon persze lehet vitatkozni, de sokan alkalmazzák.

- Vegán tenger gyümölcsei. Azok akik nem fogyasztanak tengeri herkentyűket (tintahal, rák, stb.) az ördögnyelvből készült ételek kiváló helyettesítők! Az ördögnyelvből ugyanis nagyon hasonló állagú ételt lehet készíteni, amit a csak növényeken élők is nyugodtan ehetnek. (A vegánok semmilyen állati terméket nem esznek.)

- Bizonyított hatás. Megfázva bemész a zöldségeshez és megkérdezed, hogy milyen gyümölcsöt javasol, hogy gyorsabban gyógyulj. A zöldséges azt mondja: narancsot. Ekkor a zöldségesedre a jog minden erejével lesújthat a törvény, mivel ilyen állítást Európában ma már csak akkor tehetsz, ha vagy klinikai vizsgálattal igazolod az állításodat, vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) szerint is képes arra a hatásra az adott anyag. Nos, az ördögnyelv-kivonatnak meg ezen szigorú hivatal szerint is van keresni valója a fogyni vágyók gyomrában – hatása bizonyított! (Egészen pontosan így fogalmaz a jogszabály: “A glükomannán a csök­kentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzá­járul a testtömegcsökkenés­hez”, méghozzá abban az esetben, ha adagonként 1 gramm glükomannánt, összesen napi minimum 3 gramm-ot használsz. Persze nem tudom, hogy a jogalkotó mire alapozza, hogy napi 2 gramm glükomannán csak malmozik és nem fejt ki hatást, de ne engem kérdezzetek, irány Brüsszel…)

- Sosem találnád ki, Koreában mire használják! A hírekből is tudjuk, keleten egészen máshogy működik a világ. Koreában éppen az egyik legdivatosabb arcmasszázs az ördögnyelv-kivonattal végzett eljárás. Többet nem tudok erről, bővebb felvilágosításért kérlek, kérdezd a halpedikűröst! :-)

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér