fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Ásványi anyagok

Mik azok az ásványi anyagok?


Az ásványi anyagok olyan kémiai elemek, amelyekre szervezetünknek a megfelelő működéshez szüksége van. Étrendünknek nap, mint nap a megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia a szükséges ásványi anyagokat. Csontjainkat, fogainkat is ásványi anyagok építik fel, de az izmaik sem működnének nélkülük, és az ingerületképzésben és -átvitelben is részt vesznek.

Az ásványi anyagok mennyiségét testünk folyamatosan szabályozza, ha túl sok vagy túl kevés van a szervezetben az felborítja az egyensúlyt.

Ásványi anyagok csoportjai


Az ásványi anyagok két csoportra oszthatók, makroelemekre és mikroelemekre. Legnagyobb mennyiségben a makroelemekre van szükségünk, mint például a nátrium, kálium, magnézium, foszfor és a kén. Mikroelemekből kisebb mennyiség van szervezetünkben, ezek közé tartoznak például a fluor, szilícium, króm, vas, mangán, réz, cink, szelén és a jód. A nagyon kis mennyiségben jelen lévő ásványi anyagokat nyomelemeknek hívjuk. A nyomelemek az enzimek működéséhez létfontosságúak, melyek segítségével a különféle biokémiai folyamatokat szabályozza szervezetünk.

Milyen formában történhet az ásványi anyag pótlás?


Természetes úton, kiegyensúlyozott táplálkozással és étrend-kiegészítők formájában is történhet az ásványi-anyagok bevitele. Azonban a zöldségekből és gyümölcsökből gyakran nem lehetséges a megfelelő ásványi-anyag szükségletet pótolni, ezért javasolt mellé olyan étrend-kiegészítőket választani, melyek szerves ásványi anyag tartalommal bírnak.

Cikkeinkből megtudhatod, melyik ásványi anyag miben található, hogyan hat testünk működésére, mit érdemes szedni egy adott problémára, hogyan jelentkeznek a különböző ásványi anyagok hiánytünetei. Olvasd el cikkeinket ásványi anyag témában!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér