fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
D-vitaminról: tudnivalók, kutatások, érdekességek
D-vitaminnal fogyni? Bizony lehetséges!

D-vitaminnal fogyni? Bizony lehetséges!

A D-vitaminról több kutatás bizonyítja, hogy sokoldalúan támogatja egészségünket. Arra is nő a bizonyítékok száma, hogy hatása van a fogyókúra sikerére is!

A D-vitaminról sokan azt gondolják, elég a napfénnyel a szervezetünkbe juttatni, azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy csupán a napozással szinte lehetetlen a megfelelő eredményt elérni, épp ezért lehet, hogy a magyar lakosság közel kilencven százaléka D-vitamin hiányos. És egy friss kutatás szerint a D-vitamint már nem csak az egészségünk megőrzése érdekében érdemes szedni!

Nem túlzás azt állítani, hogy a D-vitaminra a szervezetünk minden sejtjének szüksége van, a csontok egészsége mellett hozzájárulhat a keringési betegségek és a csontritkulás megelőzéséhez, hogy csak néhányat említsünk a hosszú listából.

A D-vitamin azonban egy friss kutatás szerint nemcsak egészségmegőrzésre, hanem akár fogyásra is használható!

Egy 2014-ben folytatott, nemrég közzétett kísérlet során 218 súlyproblémákkal küzdő hölgyet teszteltek. A csoport egyik fele a diéta és a testmozgás mellett D-vitamint kapott napi rendszerességgel, míg a másik fele placebót (azaz valódi hatás nélküli készítményt - de erről természetesen az alanyok nem tudnak).

Az egy éven át tartó kísérlet végén pedig egyértelmű következtetésre jutottak a szakemberek: azok a nők, akik D-vitamint szedtek, 3.2 kilogrammal többet fogytak, mint azok, akik csak placebót kaptak!

A további kísérletek alapján kijelenthető, a D-vitaminnak egyértelműen pozitív hatása van a testünkre, ugyanis még a legrosszabb esetben, mikor az alanyok nem tapasztaltak különösebb fogyást, akkor is arról számoltak be, hogy zsírpárnák kezdtek eltűnni a kényes területekről.

Több teória is kering arról, hogy lehetséges az, hogy a D-vitamin képes hatni a fogyásra. A legnépszerűbb megoldás az, hogy a vitamin képes arra, hogy meggátolja a testben az újabb zsírsejtek kialakulását, sőt, képes eltüntetni is ezeket a sejteket.

Emellett a D-vitamin képes arra, hogy megnövelje a szervezetben a szerotoninszinten. Ez közismert nevén a boldogsághormon, amelynek növelésével javul a kedélyállapotunk, valamint csökken az étvágyunk is, és így a kalóriabevitel is, ami szintén fogyáshoz vezet.

És hogy mennyi D-vitaminra van szükséged? Az általánosan ajánlott napi beviteli érték 5 mikrogramm, a nemzetközi kutatások szerint azonban szervezetünknek ennek tízszeresére van szüksége napi szinten, azaz pontosan egy kapszula Netamin D-vitaminra.

Felhasznált irodalom
https://authoritynutrition.com/vitamin-d-weight-loss/
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal