fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Természetes gyógymódok
Forskolin: Gyakran Ismételt Kérdések

Forskolin: Gyakran Ismételt Kérdések

Összeszedtük a 10 leggyakrabban ismételt a forskolinról, és mindet megválaszoltuk. Hogyan kell szedni a Forskolint? Mennyit kell szedni belőle? Tényleg segít a fogyásban? Mindenre fény derül!

Hallottál már a Forskolinról? Ha még nem, akkor gyorsan kattints ide, és olvasd el korábbi cikkünket, amiben bemutattuk ezt a csodálatos zsírégető növényt! Ha már ismered (sőt, netán használod is) a Forskolint, ez a cikk akkor is nagy segítségedre lehet: összeszedtük a 10 leggyakrabban ismételt kérdést róla, és egytől egyig mindet megválaszoltuk. Hogyan kell szedni a Forskolint? Mennyit kell szedni belőle? Tényleg segít a fogyásban? Mindenre fény derül!

1. Kérdés: Mire kell ügyelnem, amikor Forskolint vásárolok?

Válasz: Amilyen sok termék van manapság a piacon, sajnos könnyen bele lehet futni rossz minőségű, aluldózisolt vagy akár hamisított kiegészítőkbe is. Ezért fontos vásárlás előtt megbizonyosodni egy termék összetételéről. Amit mindig ellenőrizz: a termék 100% tisztaságú Forskolint tartalmazzon, a napi adag pedig legalább 500 mg Forskolin legyen.

2. Kérdés: Kinek ajánlott a Forskolin szedése?

Válasz: A Forskolin mindenkinek ajánlott, aki a plusz kilóktól szeretne megszabadulni, egészséges és biztonságos úton. Ha bármilyen okból gyógyszert szedsz, kérdezd meg orvosod, mielőtt a Forskolin használatát elkezdenéd. A Forskolin szedése nem ajánlott a terhesség és a szoptatás időszakában.

3. Kérdés: Hogyan kell szedni a Forskolint?

Válasz: A teljes napi adag egyszerre is beszedhető, de a szakértők javaslata szerint érdemes lehet kipróbálni kétfelé osztva is: első részét délelőtt, másikat estefelé. Így maximalizálható a Forskolin étvágycsökkentő hatása.

4. Kérdés: Mennyi Forskolint kell szednem a kívánt hatás eléréséhez?

Válasz: Minden nap 500 mg-ot szedj a természetes Forskolinból (Netamin Forskolinból ez 2 db 250 mg-os kapszula).

5. Kérdés: Milyen előnyökkel bír a Forskolin a többi fogyókúrás kiegészítőhöz képest?

Válasz: A Forskolin egyik legfontosabb előnye, hogy a testsúlyra, illetve testösszetételre gyakorolt pozitív hatását tudományos kutatások is igazolják 1, 2. Másfelől teljesen természetes, növényi kiegészítő, ami egészséges egyéneknél semmilyen káros mellékhatást nem okoz. Végezetül pedig az sem utolsó szempont, hogy a Forskolin nem stimulálja a központi idegrendszert, ahogy egyéb zsírégetők teszik. Ezért nem kell tartani attól, hogy szedése émelygést, ingerlékenységet vagy túlzott éberséget okozna.

6. Kérdés: A fogyáson kívül vannak egyéb pozitív hatásai is a Forskolin szedésének?

Válasz: Igen! Számos tanulmány vizsgálta a Forskolin egészségre gyakorolt hatásait: többek között csökkentheti az asztmarohamok kockázatát, javíthat a zöldhályog (glaucoma) tünetein és csökkentheti a vérnyomást. A Forskolin-kivonatot tehát nem csak fogyókúrás célokkal érdemes szedni.

7. Kérdés: Mennyi idő múlva indul be a fogyás?

Válasz: A beszámolók alapján, ideális esetben, az eredmények a szedés kezdését követő 7-30 napon belül láthatóak. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy minden egyén szervezete eltérő, ezért van, akinek egészen hamar jönnek az eredmények, míg lehet, hogy másoknál ez hosszabb időbe telik.

8. Kérdés: A Forskolin csak edzéssel együtt működik?

Válasz: Nem. A Forskolin hatásmechanizmusának nem része a testmozgás, a szervezet edzés nélkül is ugyanúgy reagál a hatóanyagára. Edzéssel (legalább heti 150 perc) ugyanakkor felgyorsítható a fogyás és természetesen a rendszeres mozgást számos egyéb jótékony hatás (szív- és érrendszer védelme, immunerősítés, stresszmentesítés, cukorbetegség megelőzése, stb.) miatt is kifejezetten javasoljuk minden fogyókúrás program részeként!

9. Kérdés: Minden „Forskolin” nevű termék egyformán hatásos?

Válasz: Nem. Mint minden más termék esetében, így Forskolinból is van valódi és hamisítvány is a piacon. Sajnos találkozni olyan Forskolinnak hívott termékkel, amely nem tartalmaz Forskolin-kivonatot. Ezért nagyon fontos, hogy csakis megbízható helyről vásárolj Forskolin készítményt.

10. Kérdés: Mennyi ideig kell szednem a Forskolint?

Válasz: A Forskolin szedését abbahagyhatod, ha elérted a kívánt testsúlyt. Az eredmények megtartásához azonban rendkívül fontos a változatos, egészséges étrend fenntartása ezután is, illetve a kalória bevitel szinten tartása. Mivel a Forskolin számos egyéb pozitív egészségügyi hatással is bír, ezért a fogyókúra után is nyugodtan lehet folytatni hosszabb távon a szedését.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a Forskolinról, akkor nyugodtan tedd fel nekünk a cikk alatt komment formájában vagy küldd el nekünk a hello@netamin.hu e-mail címre!

 

Forrás:

1 Godard MP, Johnson BA, Richmond SR.: Body composition and hormonal adaptations associated with forskolin consumption in overweight and obese men., Obes Res. 2005 Aug;13(8):1335-43.

2 Henderson S, Magu B, Rasmussen C, Lancaster S, Kerksick C, Smith P, Melton C, Cowan P, Greenwood M, Earnest C, Almada A, Milnor P, Magrans T, Bowden R, Ounpraseuth S, Thomas A, Kreider RB.: Effects of coleus forskohlii supplementation on body composition and hematological profiles in mildly overweight women., J Int Soc Sports Nutr. 2005 Dec 9;2:54-62. doi: 10.1186/1550-2783-2-2-54.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér