Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Gyümölcsökről

Kevés ember van, aki nem szeret legalább egy fajta gyümölcsöt. A gyümölcsök hazánkban is minden évszakban elérhető zamatos élelmiszerek, melyek azonkívül, hogy finomak, nem utolsó sorban feltöltik szervezetüket tápanyagokkal. A tudatos táplálkozás egyik alappillérét képezi a minden napi, ha lehet szezonális gyümölcs fogyasztása.

Miért fontos a gyümölcsfogyasztás?


Bár igazi gyümölcstermesztő nemzet vagyunk, a felmérések szerint mégsem fogyasztunk kellő mennyiséget gyümölcsökből. A napi gyümölcsfogyasztásunk 128g/fő alatt van, aminek a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint legalább naponta 150 grammnak kellene lennie.


Legnagyobb mennyiségben fogyasztott gyümölcsfajunk az alma, melyet a citrusfélék és a banán követ, de kiemelkedik még a görögdinnye és a szőlő is a sorból. A gyümölcsök számtalan vitamint, ásványi-anyagot és rostokat tartalmaznak, míg viszonylag alacsony a kalóriatartalmuk.  Citrusfélékkel, bogyós gyümölcsökkel például rengeteg C-vitamint vihetünk be szervezetünkbe, a szárított, aszalt gyümölcsök pedig kiváló rostforrások, melyek támogatják az emésztést és a bélműködést. A gyümölcsök magas víztartalmuknak köszönhetően szabályozzák a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát.

Gyümölcsfogyasztás alapszabályai


A gyümölcsöket ajánlott önmagukban fogyasztani két főétkezés között, hiszen a főételek emésztése lassabb, mint a gyümölcsöké, ezért közvetlen egymás után fogyasztva emésztési problémákat, puffadást okozhatnak. Ha lehetséges válasszunk mindig szezonális és friss gyümölcsöt, és érdemes kerülni őket cukrozott, hőkezelt, tartósított befőtt formájában. Ezek helyett még mindig jobb megoldás a fagyasztás. Nassolás, édességek helyett is célszerű inkább gyümölcsöt fogyasztani, ez a gyermekek esetében különösen hasznos lehet.


Ha kíváncsi vagy melyik gyümölcsnek milyen élettani hatása van, melyek a legmagasabb tápanyagtartalmú gyümölcsök, böngéssz cikkeink között a témában!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér