Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Szív- és érrendszer
Heszperidin, az érrendszer barátja

Heszperidin, az érrendszer barátja

A heszperidin citrom- és narancsfélékben jelentős mennyiségben fellelhető bioflavonoid. Szív-és érrendszerünk igen hálás tud lenni érte. Tudd meg miért!

citrus_bioflavonoid__heszperidinA heszperidin a legtöbb citrusféle gyümölcsében megtalálható bioflavonoid. A bioflavonoidok olyan színes vegyületek, amelyek megtalálhatók sok gyümölcsben és jó néhány zöldségfélében, valamint lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában. Ezeket az anyagokat P-vitaminnak is szokás nevezni, pedig valójában nem is vitaminok. Szent-Györgyi Albert nevezte el őket annak idején az erek áteresztőképességére (permeabilitására) utalva P-vitaminnak (antipermeabilitás-vitaminnak).

Hogyan juthatunk heszperidinhez?

A heszperidin a citrom- és narancsfélékben jelentős mennyiségben fellelhető bioflavonoid. A gyümölcsök külső héjában és szivacsos részében található meg a legmagasabb koncentrációban. Természetes formában a rostos gyümölcslevek fogyasztásával juthatunk a legtöbb heszperidinhez.

Milyen jótékony hatása van a heszperidinnek?

A heszperidin javítja a vérerek működését. Kutatások alapján a heszperidin képes növelni a „jó” HDL-koleszterin mennyiségét a szervezetben, eközben egyúttal csökkenti a „rossz” LDL-koleszterin szintjét.

A heszperidin támogatja az egészséges ízületi funkciókat és hozzájárul az egészséges bőrhöz is. A C-vitaminnal együttműködve támogatja a kollagéntermelést, ennek köszönhetően a heszperidin javíthatja az ízületek, a gerinc és a kötőszövetek egészségét. Mivel a kollagén az emberi bőr egyik legfontosabb alkotóeleme, a heszperidin a bőrt is szebbé, feszesebbé teszi, segít a ráncok eltüntetésében és a bőrbetegségek kezelésében.

Embereken végzett kísérletek alapján a heszperidin csökkenti a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Fontos szerepet játszik a hajszálerek megfelelő működésében, ezért hatékony segítség lehet a visszerek ellen. Rendkívül erős antioxidáns hatással bír és számos kutatás szerint véd a rák ellen, többek között megelőzheti a bőrrák, a vastagbélrák, a húgycsőrák és a nyelőcsőrák kialakulását.

A heszperidin gyorsítja az edzés utáni regenerációt a mozgás során kialakuló gyulladásos folyamatok csökkentése révén, valamint segít az allergiás reakciók enyhítésében.

Vannak mellékhatásai? Mennyit szükséges bevinni belőle?

A heszperidin nem számít esszenciális tápanyagnak, ezért hiányának nincsenek súlyos egészségügyi következményei. Túladagolása és káros hatásai emberi szervezetben nem ismertek. Napi ajánlott beviteli mennyiség nincs meghatározva.

Ezt láttad már?
Netamin C-1000 mg EXTRA
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér