fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Élelmiszerek, élelmiszer ipar
Kóla? Energiaital? Üdítők? Ennyi marad belőlük víz nélkül! – KÉPEK

Kóla? Energiaital? Üdítők? Ennyi marad belőlük víz nélkül! – KÉPEK

Henry Hargreaves új-zélandi művész fotóit azért készítette, hogy jobban mellbe vágja a fogyasztót, mennyi egészségtelen hozzáadott cukrot tartalmaznak a buborékos üdítők, energiaitalok amiket nap mint nap iszik. Kattints és nézd meg a képeket!!

[caption id="attachment_25228" align="alignright" width="200"] Forrás: henryhargreaves.com[/caption]

Már nagyon sokszor körbejárt téma, hogy milyen elképesztő mennyiségű cukrot tartalmaznak a népszerű üdítőitalok. Minden próbálkozás ellenére mégis úgy látjuk, ez a népszerűség továbbra is töretlen. Egy új-zélandi művész elszánta magát, hogy megmutassa a világnak, a cukros üdítőitalokról szóló figyelmeztetések egyike sem üres beszéd. Képei annyira megdöbbentőek, hogy úgy döntöttünk, mi is bemutatjuk őket…

Henry Hargreaves egy nap hallotta valamelyik televízós műsorban azt a gondolatot, hogy „az üdítőital generációnk cigarettája”, ez a hasonlat pedig elgondolkodtatta.

Hogy lehetne megmutatni végre valami kézzelfogható bizonyítékkal az embereknek, hogy milyen elképesztően ártalmasak a népszerű üdítők?

Láttam egy fotósorozatot, melynél a képeken az italok mellett ott volt kimérve annyi cukor, amennyi a pohárban is megtalálható, de ez engem annyira nem győzött meg. Szóval úgy döntöttem, elő lehetne állni valami sokkal erősebb példával” – mondta a BBC-nek Hargreaves.1

Épp ezért az új-zélandi művész kitalálta, hogy nyalókaként jeleníti meg az italokban látható cukormennyiséget.

Semmi trükköt nem vetett be, csak fogta az italokat, elforralta belőlük a vizet, a maradékot pedig nyalókaformába öntötte, és adott hozzá némi ételszínezéket.

Az eredmény pedig önmagáért beszél…

A választásom azért esett erre, mert számomra tulajdonképpen ezek az üdítőitalok nem mások, mint italként álcázott nyalókák. Felnőttek számára kitalált nyalókák, ha úgy jobban tetszik…” – tette hozzá Hargreaves.

A teszt során többek közt energiaitalt, kólát és ízesített vizet is kipróbált a művész, akinek elmondása szerint egyetlen üveges ital sem volt ezek közül, amelyne töltötte volna ki a nyalókaformát, sőt, mindegyik túl is csordult.

Az üdítőitalokban található cukor a kutatások szerint az egyik leggyakoribb oka az elhízásnak, valamint a cukor- és szívbetegségeknek. Egy 40 ezer fővel, 24 éven át lefolytatott kutatás eredményei alapján már napi egyetlen cukros üdítőital is húsz százalékkal növeli a szívinfarktus esélyét.


Hivatkozás:

1 designyoutrust.com/2015/09/artist-henry-hargreaves-decided-to-show-what-happens-after-the-water-in-a-popular-drinks-is-boiled-away/

Felhasznált irodalom
designyoutrust.com/2015/09/artist-henry-hargreaves-decided-to-show-what-happens-after-the-water-in-a-popular-drinks-is-boiled-away/
hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-drinks/sugary-drinks/
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal