fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok a várandósság idejére

Gyermeket várni vitathatatlanul az egyik legcsodálatosabb dolog, ugyanakkor a női szervezet számára igazi kihívásnak is tekinthető.

pregnant womanGyermeket várni vitathatatlanul az egyik legcsodálatosabb dolog, ugyanakkor a női szervezet számára igazi kihívásnak is tekinthető. Saját magáról, és egy fejlődő kis életről is gondoskodnia kell, ehhez pedig bizonyos tápanyagokból jelentősebb mennyiségekre van szükség. Összefoglaltuk, hogy melyek a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok, amelyekre a babának és anyukájának is szüksége van.

Folsav

Több mint 20 éve robbant az óriási tudományos felfedezés, mely szerint a folsav szedése csökkenti a magzati velőcső-záródási rendellenességek (nyitott gerinc) kialakulását. Kutatások során bebizonyosodott, hogy védi azokat is, akik korábbi terhességük alatt már szembenéztek ezzel a szomorú helyzettel, de azokat is, akiknél nem fordult elő. A folsav nem csak a babának, hanem az anyukának is fontos: a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében is.

Terhesség alatt ajánlott napi bevitel: legalább napi 400 mcg

Cink

Fontos számos anyagcsere-folyamatban nélkülözhetetlen. A normál anyagcsere-folyamatok mellett a terhességi cukorbetegség kialakulásának kockázata is csökken. A magzat számára szintén létfontosságú, mivel jelentős szerepe van sejtosztódási folyamatokban, illetve az örökítőanyagok (DNS) előállításában is.

Terhesség alatt ajánlott napi bevitel: napi 15-25 mg

Vas

A vashiányos vérszegénység sajnos nagyon gyakori a várandós nőknél. Vérszegénység állapotában a vérben jelentősen csökken a hemoglobin. A hemoglobinhoz kapcsolódva tud az oxigén a tüdőből a szövetekhez eljutni. A vas nélkülözhetetlen eleme a hemoglobinnak, ezért vezet hiánya a vashiányos vérszegénység kialakulásához. Mivel oxigénre minden szervünknek, izmunknak szüksége van, ezért a baba fejlődésére is káros hatással lehet ez az állapot, ráadásul az anyukák is sokkal fáradékonyabbak, feszültebbek, gyengébbek.

Terhesség alatt ajánlott napi bevitel: a 4. hónaptól számítva napi 25-30 mg

C-vitamin

Általános immunrendszer-támogató hatása mellett a C-vitamin számos növekedési, sejttermelődési folyamathoz hozzájárul, szükség van rá a vas megfelelő felszívódásához is. Fontos szerepet tulajdonítanak neki a magzatburok épségének megőrzésében.

Terhesség alatt ajánlott napi bevitel: napi 100 mg

D-vitamin

A D-vitamin olyan speciális hormon, amelyre szervezetünk minden sejtjének szüksége van. A fejlődő csecsemő csontváz-, immun-, idegrendszerének normális és megfelelő ütemű kiépüléséhez elengedhetetlen.

Terhesség alatt ajánlott napi bevitel: legalább napi 10 mcg

B2-vitamin (riboflavin)

Szintén fontos szerepe van a vérképzésben, hozzájárul a normál vasanyagcseréhez is. Emellett hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, így segíti a leendő anyukát fittségének megőrzésében.

Terhesség alatt ajánlott napi bevitel: legalább napi 1,7-2,5 mg

B6-vitamin

Hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához, és nem utolsó szempont, hogy segít a terhesség alatt jelentkező hányinger csökkentésében is.

Terhesség alatt ajánlott napi bevitel: legalább napi 2,5-3 mg

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Pocaklakó© terhesvitamin
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér