fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Mi az a klorogénsav, és hogyan segít a fogyásban a zöld kávé?

Mi az a klorogénsav? Mi köze a zöld kávéhoz? És egyáltalán miért is jó ez neked? Most megtudhatod! :-)

klorogénsavMi a klorogénsav?

Egy természetes anyag, amely legfőképpen a kávéban található meg. A kávébabok pörkölése révén azonban klorogénsav-tartalom fokozottan csökken. Antioxidánsként számtalan egészséges hatást tulajdonítanak neki, legfőképpen a vérnyomás és a testsúly szabályozása terén. Kémiai képlete C16H18O9. Benzolgyűrűje következtében az aromás vegyületek közé tartozik, szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú.

Miben van klorogénsav?

Elsősorban a zöld kávéban van jelen magas hatóanyag-tartalommal. Ám a zöld kávéból készített főzet keserű, kellemetlen ízű, és nem tartalmazza a kívánt mennyiséget. Klorogénsav tartalmú növény még az echinacea, a galagonya, a csalán, a szibériai fenyő és az articsóka. Ipari előállítása nem ismert.

Mi a klorogénsav hatása?

A klorogénsav gátolja a glükóz véráramba jutását. Japán kutatások alátámasztották, hogy enyhe magasvérnyomásban szenvedőknek mellékhatások nélkül segített csökkenteni a vérnyomást. A klorogénsav ezen túlmenően javíthatja a retina egészségét, csökkentheti az ízületi merevség kialakulásának veszélyét, antioxidánsként megakadályozza a sejtek oxidációját és gyulladás csökkentő hatása is van. A lipid anyagcsere szabályozása révén testsúlycsökkentésre is kiválóan alkalmas.

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal