fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Mi az igazság a zöld kávéról?

Tényleg segít a fogyásban? Van valami hasonlóság a zöld kávé és a zöld tea között? Komolyan létezhet olyan kávé, ami akár még a jótékony hatással is lehet az egészségre? Utánajártunk!

Coffee plants to mature.A zöld kávé (más néven: Arabica kávé, Café Marchand, Café Verde, Coffea robusta, Raw Coffee) hasonlóképpen, mint a zöld tea, különböző eljárások után válik ú.n. feketévé. Már önmagában a zöld teáról bebizonyított tények analógiájára elmondható a zöld kávéról, hogy egy lehetséges egészségmegőrző étrend-kiegészítő.

Tulajdonképpen a zöld kávé olyan kávé bab, ami nincs megpörkölve. Ugyanúgy, mint a zöld tea, a zöld kávé kivonata is erős antioxidáns tulajdonságú a polifenolok családjában. Az első számú polifenolos vegyületek a zöld kávéban a klorogénsavak. Mivel a pörkölési eljárás csökkenti a kávébabban található klorogénsav mennyiségét, így a zöld kávéban sokkal több klorogénsav található, mint a pörkölt kávészemekben. A pörkölt kávé ráadásul tartalmaz olyan anyagokat (kahweol és cafestol), melyek hozzájárulhatnak a rossz koleszterinszint (LDL) növekedéséhez. A pörköletlen zöld kávé ezeket az anyagokat nem tartalmazza.

A klorogénsav (CGA) emberi szervezetre mért jótékony hatásait több kísérletben is bizonyították:

A zöld kávé magas koncentrációban tartalmaz klorogénsavat, mely jótékonyan befolyásolja a szénhidrát és zsír anyagcserét a sejtekben. Ismeretes, hogy a zöld kávébab kivonatban (GCE) található klorogénsavak (CGA) csökkentik a vérnyomást. És mivel káros mellékhatása nincs, így biztonságosan alkalmazható enyhén vagy közepesen magas vérnyomásúak esetén is.

Az ACS (American Chemical Society) 245. nemzetközi találkozóján bemutatták, hogy jelentős epidemiológiai és egyéb bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy a zöld kávé csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A pörköletlen kávé szemekből készített kivonat jó hatással volt az emelkedett vércukorszintre, ami több okból is előnyös, hiszen a magas vércukorszint növeli a szívroham és szélütés illetve egyéb egészségügyi problémák kockázatát.

FogyásÉs ez még nem minden! A zöld kávé kivonat bizonyítottan segít a fogyásban is.

Több kísérlettel bizonyították viszonylag rövid időn belül megmutatkozó testsúlycsökkentő hatását.

Hatásmechanizmusát tekintve több elmélet is létezik. Egyrészt, hogy fő aktív hatóanyaga, a klorogénsav csökkenti a szénhidrátok gyomor-bél traktusból történő felszívódását, ezzel mérsékli a vércukor- és inzulin kiugrásokat. Másfelől állatkísérletek arra is utalnak, hogy a klorogénsav csökkentheti a testsúlyt, a bevitt zsírok felszívódását, a májban tárolt zsír mennyiségét és javíthatja a zsírégető adinopektin hormon működését.

Túlsúlyos embereken végzett vizsgálatok során jelentős csökkenést figyeltek meg a testtömeg (minusz 6-10kg), a testtömeg-index (BMI) és a testzsír százalékban. Ami azt jelenti, hogy valóban hatása van a zöld kávénak a testsúly csökkenésre, ami azt sugallja, hogy mind a megelőzésben, mind a már kialakult elhízás esetén alkalmazható hatékony gyógyászati tápszerként.

A kísérletet túlsúlyos és elhízott embereken végezték, ahol naponta többször fogyasztottak zöld kávé kivonatot - miközben egészséges és alacsony zsírtartalmú diétát követtek, és rendszeres testmozgást végeztek - a teljes vizsgálat 22 hete alatt.

Egy alacsony dózisú és egy magas dózisú zöld kávé kivonatot fogyasztó csoportot és egy placebo csoportot vizsgáltak. Mindegyik csoportban 6 hetet töltöttek a kísérlet alanyai.

Átlagosan 7,7 kg-ot fogytak a résztvevők a 22 hét alatt, ami a teljes testsúly 10,5%-át jelentette, a testzsírnak pedig a 16%-át. Dr. Joe Vinson kiemelte, hogy eddig ez volt az első olyan vizsgálat a zöld kávéval kapcsolatosan, amelyben a mennyiségbeli különbségekre is koncentráltak, és megfigyelték, hogy a zöld kávét nagyobb mennyiségben szedő csoportban a fogyás szignifikánsan gyorsabban zajlott. Összefoglalva tehát a zöld kávé kivonat nagyon eredményes fogyókúrás kiegészítőnek minősül, ezt több kísérlet is bizonyította.

Hogyan tudjuk a zöld kávét hatékonyan beiktatni mindennapjainkba?

Habár a klorogénsavat önmagában is bevihetjük a szervezetbe étrend-kiegészítéssel, a kutatások azt mutatják, hogy a hatóanyag jobban szívódik fel, ha inkább zöld kávé kivonatot fogyasztunk. Arról nem is szólva, hogy a zöld kávé egyéb hasznos hatóanyagokat (antioxidánsokat, polifenolokat) is tartalmaz, nem csak klorogénsavat.

A Turbo Fat Loss ULTRA kiválóan alkalmas arra, hogy rendszeresen, napi szinten beiktassuk a zöld kávé fogyasztását mindennapjainkba. Rendkívül kényelmes és egyszerű a használata, mivel mindössze napi 1 kapszulát kell bevenni belőle, reggeli étkezés előtt, bő folyadékkal. Ebbe a kis kapszulába azonban rengeteg bizonyított fogyókúrás összetevő belefért!

Ez a komplex fogyókúrás készítmény a zöld kávé minden jótékony hatását biztosítja és még sokkal többet is.

A Turbo Fat Loss ULTRA a 20:1 arányú, 50% klorogénsavat tartalmazó zöld kávé kivonat mellett garcinia cambogia-t is tartalmaz, mely szintén hozzájárul a zsírégetés természetes támogatásához. Emellett guarana és cayenne paprika is található benne, melyek az éhségérzet enyhítésében segíthetnek. Krómot is tartalmaz, mely hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Végül, de nem utolsósorban fekete bors kivonat is került bele, melynek aktív hatóanyaga a piperin: javítja a gyógynövények, ásványi anyagok hasznosulását, így valamennyi összetevő még hatékonyabban tudja a feladatát végezni!

Felhasznált irodalom
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16820341 The blood pressure-lowering effect and safety of chlorogenic acid from green coffee bean extract in essential hypertension. Watanabe T, Arai Y, Mitsui Y, Kusaura T, Okawa W, Kajihara Y, Saito I. Health Care Products Laboratories, Kao Corporation, Tokyo, Japan. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16419643 Kozuma K, Tsuchiya S, Kohori J, Hase T, Tokimitsu I. Health Care Research Laboratories, Kao Corporation, Tokyo, Japan http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-1264-GREEN%20COFFEE.aspx?activeIngredientId=1264&activeIngredientName=GREEN%20COFFEE http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22291473 Vinson JA, Burnham BR, Nagendran MV. Chemistry Department, University of Scranton, Scranton, PA, USA. http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2012/march/new-evidence-on-effects-of-green-coffee-beans-in-weight-loss.html http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2013/april/new-evidence-that-natural-substances-in-green-coffee-beans-help-control-blood-sugar-levels.html http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=132201
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal