Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Fogyás
Minden, ami a falási rohamok hátterében áll!

Minden, ami a falási rohamok hátterében áll!

Esténként szíved szerint kiennéd a hűtőt? Ha szomorú vagy, azonnal csokira vágysz? Ezekre van magyarázat! Ismerd meg és ne ess az éhségrohamok csapdájába!

Falási rohamokA hirtelen feltámadt éhség a legnagyobb ellenséged, ha épp a súlyodon szeretnél változtatni. Van, hogy úgy érzed, bármennyit ehetnél akkor sem éreznéd magad jóllakottnak, de olyan is előfordulhat, hogy hirtelen kívánsz meg valamit, amiből rengeteget be tudnál habzsolni. Az evésrohamok hátterében sok tényező állhat, összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

 

Farkaséhség – csillapíthatatlan vágy

Van az a fajta olthatatlannak tűnő éhség, amikor úgy érzed, egyszerűen ki tudnál enni mindent a hűtőből. A B-vitaminok hiánya képes ilyen érzéseket okozni, így figyelmezteti testedet arra, hogy nem kap elegendőt ezekből a tápanyagokból. Fáradékonyságot, bőrproblémákat is tapasztalhatsz B-vitamin hiány esetén, de figyelmeztető jel lehet a száj széleinek berepedése is.

Mit tehetsz ellene?

Fogyassz B-vitaminokban gazdag élelmiszereket, ezekről itt olvashatsz.

Érzelmi evés – bánatra csokifagyit

Amikor úgy érzed, egy csokoládényira vagy a megnyugvástól, vagy elkeseredettségedben eszel, mert már „úgyis mindegy”. A cukor sajnos ilyen esetekben egyfajta függőséget is okozhat, ami ördögi kört indít el: a túlzott cukorbevitel súlygyarapodást okoz, ami pedig újabb érzelmi kilengésekhez vezet...

Mit tehetsz ellene?

Alkoss meg egy újfajta „jutalmazási” rendszert: minden csak a szokások kialakításán múlik. Most úgy érzed, édességet kell enned ahhoz, hogy helyrehozd lelki békéd. Ha rád tör a szomorúság kezdj valamilyen aktív tevékenységbe – kézműveskedj, kertészkedj, sportolj, lepd meg magad saját tehetséged és kitartásod eredményével, legyen ez a jutalmad! Sokat segíthetsz azzal is, ha megfigyeled azokat a szituációkat, amikor édességvágyad fellobban – ezek a helyzetek megoldandó problémáid forrásai.

cukoréhség

Édesem – egy kis süti mindig elfér

Hihetetlen sóvárgást érzel az édességek iránt? Képtelen vagy ellenállni egy cukormázas süteménynek, vagy hívogató tábla csokinak? A csillapíthatatlan cukoréhség szintén lehet jelzés a testedtől: vércukorszinted ingadozása is okozhatja, de a candida-betegség (candidiázis) tünete is lehet.

Mit tehetsz ellene?

Először is győződj meg arról, hogy mi áll pontosan a probléma hátterében, ezek már egyszerű vérvétellel kideríthetőek. A vércukorszint szabályozásában nagy szerepe van a krómnak, a Candida okozta tünetek is megszüntethetőek az emésztőrendszered, bélflórád egészségének helyreállításával, amiben nagy segítségedre lehetnek a probiotikumok.

Éjszakai nasi – mert ma még úgyis alig ettél

A vacsora után nem bírsz leállni és még egy kicsit falatoznál? A rendszertelen étkezés, a kevés pihenés sajnos túlevéshez vezethet. Szervezeted képtelen megálljt parancsolni, mert nem biztos abban, mikor lesz megint lehetősége feltöltenie energia-raktárait.

Mit tehetsz ellene?

Először is: aludj! Időd sem  lesz csipegetni és kipihent állapotban nem is fogja annyira kívánni szervezeted a nassolást. Be is csaphatod magad: alma, répa, dió, ezek is csillapítják ropogtatnivalók utáni vágyadat. De ami a legfontosabb: legyen rendszered! 2-3 hét után a szervezeted megszokja, hogy nagyjából azonos időközönként kap tápanyagokat, így nem fog falásra kényszeríteni.

 

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér