fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Szájhigiénia

Sok időt töltünk arcbőrünk, hajunk ápolásával, viszont a legtöbb ember hajlamos megfeledkezni fogai állapotának ellenőrzéséről és a szájhigiénia szerepéről. Szinte csak akkor megyünk fogorvoshoz, ha már fáj a fog, vagy gyulladt a fogíny. Legalább félévente célszerű lenne átnézetni fogainkat, hogy megelőzhessük a fog és a fogágy betegségeit. Paradontitis vagy más néven fogínysorvadás jele lehet a túlzott fogkő képződés, a vérző fogíny vagy a kellemetlen lehelet. Ez a fogat körülvevő szövetek gyulladásos megbetegedése, melyet az eltávolítatlan lepedék, fogkő és nem megfelelő fogmosási technika is okozhat.

Melyek a szájhigiénia legfontosabb eszközei?


A szájhigiénia alappillérei a fogkefe, fogkrém, fogselyem és a szájvizek használata. A legideálisabb az lenne, ha minden étkezés után fogat tudnánk mosni, de erre ritkán van lehetőségünk. Reggel és este viszont mindenképpen tegyük meg. Éjszaka a nyáltermelés csökkenése miatt kevésbé érvényesül a nyál védő- és tisztító hatása, ezért nő a lepedékképződés.


Az ideális fogkefe lekerített végű és kis fejjel rendelkezik. A fogkefét legalább havonta érdemes lecserélni, mert ennyi idő alatt a sörtéi elhasználódnak és csökken a hatékonyságuk. A fogkefét sose tároljuk tokban vagy vízben, mert elszaporodhatnak benne a baktériumok és gombák.


A legalkalmasabb eszköz az ételmaradékok eltávolítására a fogselyem, hiszen a fogak közti legszűkebb réseket is meg lehet vele tisztítani. A  napi szájhigiéniai rutint szájvíz használatával is befejezhetjük, mivel az a szájüreg többi részéről, a nyelvről, ínyről is eltávolítja az esetleges baktériumokat.


Böngéssz cikkeink között a témában! Tudj meg hasznos információkat, hogy vajon miért van ennyi lyukas fog, hogyan előzheted meg a fogínygyulladást, de egyszerű fogfehérítő tippekről is olvashatsz!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér