fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: cseriborsós-karfiolos curry

Recept: csicseriborsós-karfiolos curry

Csicseriborsós vegetáriánus curry recept, ami még a húsimádókat is leveszi a lábáról! Főzd meg ebédre ezt az isteni fűszeres egytálételt, ami ráadásul olcsó és mégis laktató. Hajdina alapú ételként is elkészíthető. Vegán recept indiai ízvilággal!

Recept: cseriborsós-karfiolos curryHa túl sok volt a húsból az ünnepek alatt és rá sem bírsz gondolni, viszont ennél valami igazán ízleteset és laktatót, akkor legjobb választás lehet egy csicseriborsós, szaftos curry. Készítheted hajdinával, vagy rizzsel, mindkettő nagyon jól passzol hozzá, de eheted magában is.

Jó étvágyat!

Hozzávalók 4-5 főre:

25 dkg csicseriborsó

1 fej karfiol

2,5 deci hajdina vagy rizs

1 fej vöröshagyma

2 deci paradicsomlé

2 deci víz

1 teáskanál kurkuma

fél mokkáskanál chili

1 teáskanál édes pirospaprika

1 mokkáskanál fahéj

1 teáskanál római kömény

(a fenti fűszerek helyett bármilyen curry fűszerkeverék is jó, garam masala, madras curry stb.)

1 csokor petrezselyem vagy koriander

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztattam pár órára, majd megfőztem, leszűrtem. Természetesen konzerv csicseri is jó, úgy még gyorsabban kész az étel. Míg a csicseri puhult, a sütőt előmelegítettem 200 fokra, rózsáira szedtem a karfiolt és addig sütöttem, míg a teteje kicsit megpirult és roppanósan puha lett. Két és félszeres mennyiségű vízben puhára főztem a hajdinát is.

Felkockáztam a vöröshagymát, kevés kókuszolajon üvegesre pároltam, majd hozzászórtam a csicserit, karfiolt, fűszereket és pár percig együtt pirítottam őket, majd hozzáöntöttem a főtt hajdinát, a paradicsomlevet és a vizet is. Kb. 5-10 percig rotyogtak együtt, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges és még szaftosabbra szeretnétek, lehet még paradicsomlevet vagy pici vizet hozzáönteni.

Tálaláskor a tetejét megszórtam petrezselyemmel.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Zöldséges curry csicseriborsóból és spenótból, bulgurral
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér