Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
4000 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Hortobágyi nemhúsos palacsinta

Hortobágyi nemhúsos palacsinta

Veganizált hortobágyi húsos palacsinta teljesen növényi alapanyagokból. Tejmentes, húsmentes vegán fogás az ünnepekre. Kattints a receptért!

Karácsonyi menüt összeállítani növényi alapanyagokból nem is olyan nehéz, mint azt sokan gondolják. Még a hagyományos ételeket is el lehet készíteni egy kis kreativitással, teljesen állatmentes változatban. Persze nem lesz pont olyan ízű, mint a húsos megfelelője, de veganizálva pont annyi marad meg belőle, amennyit húshagyóként szeretsz az adott ételben - a fűszerek, az állag, az illat és a hangulat. Készítsd el az ünnepi asztalra ezt a gombával töltött, teljesen vegán hortobágyi palacsinta változatot!

Hozzávalók:

2 személyre

(a töltelékhez)

  • 0,5 kg gomba (mi barna csiperkét használtunk, de laskával vagy sima fehér csiperkével is tökéletes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

(a palacsintához )

  • 100 g liszt
  • 20 g csicseriborsó liszt
  • 15 g natúr borsó fehérje
  • 20 ml olaj a tésztába + a sütéshez egy kevés
  • csipet só

(az öntethez)

  • 1 kisdoboz növényi tejföl
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:

Először el kell készíteni egy gombapörköltet. A fokhagymát, hagymát vágd egészen apróra, a gombát is aprítsd fel amennyire tudod. Olajon pirítsd illatosra a fokhagymát és hagymát, majd dobd rá a gombát, sózd, borsozd és időnként megkeverve addig pirítsd, amíg el nem párolog az összes leve, amit eresztett. Ha kész, tedd félre egy tálba.

A palacsinta hozzávalóit keverd össze és öntsd fel annyi vízzel, hogy hagyományos palacsintatészta állagnál egy hangyányival sűrűbb, csomómentes tésztát kapj. Kiolajozott serpenyőben süsd ki a palacsintákat - egy picit vastagabb lesz, mint a tojásos változat, de így könnyebb elkerülni a szakadást.

A kész palacsinták közepébe tegyél 2-3 evőkanél gombás tölteléket, hajtsd be a széleket, hogy batyu formákat kapj. Tedd őket egy sütőtálba úgy, hogy a hajtások lefelé legyenek, így nem nyílnak ki a batyuk.

Végül az öntethez keverd ki egy kevés vízzel, sóval borssal és pirospaprikával a növényi tejfölt, öntsd le vele a palacsintákat és tedd a sütőbe negyed órára 180°C-on. Mikor kiveszed, még tehetsz rá növényi tejföl pöttyöket, hogy még szaftosabb legyen. Egészségedre!

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér