fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Y0100010
Netamin Kalcium+magnézium tabletta

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Kalcium+magnézium tabletta

30/100 tabletta
Netamin Kalcium+magnézium tabletta
 • Ebből a termékből többféle kiszerelést választhatsz! A nagyobb kiszerelés árban mindig kedvezőbb!
 • Megújítva: 100% vegán és titán-dioxid mentes!
 • Optimális 2:1 kalcium-magnézium arány
 • A kalcium az erős csontok, ízületek és fogak őre
 • A magnézium az izmok és idegek megfelelő működését, a fáradtság csökkentését segíti
 • Sportolóknak különösen ajánlott, izomgörcsök ellen és jobb teljesítmény érdekében
 • Stresszes, nehéz időszakokban, 50 év felett, illetve csonttörés és -műtét után is kiemelten ajánlott

Készleten
1 270 - 3 370 Ft
Újrahasznosítva
A termék tégelye újrafelhasználható műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 32,8
Karbonlábnyom

Kalcium és magnézium kiegyensúlyozott kombinációja

A Netamin Kalcium + Magnézium tabletta két nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmazó kiegészítő. Mindkettőre szükség van az egészséges csontokhoz és fogakhoz, a szabályos szívműködéshez és vérkeringéshez, az idegek és az izmok hatékony működéséhez és az energiatermeléshez is. Sajnos kevesen tudják, pedig alapvető tény: a kalcium és a magnézium szorosan együttműködnek a szervezetben, szabályozzák egymás hatását és szintjét is. Kulcsfontosságú azonban a kettő közti egyensúly! Kutatások alapján az optimális kalcium-magnézium arány 2:1 és ha ez felborul, akkor növekedhet a szív-érrendszeri betegségek és számos egyéb betegség kockázata.1-3 A Netamin Kalcium + Magnézium tabletta pontosan a szervezet számára egészséges arányban tartalmazza a két ásványi anyagot, napi 500 mg kalciumot és 250 mg magnéziumot biztosítva.

Kiknek ajánlott a kalcium és magnézium együttes pótlása?

 • Sportolók és intenzív fizikai munkát végzők számára alapvető mindkettő. A kalcium és a magnézium is fontos elektrolit (a testfolyadékban oldott ásványi só), kulcsfontosságúak az izomműködéshez, energiatermeléshez, idegi ingerületátvitelhez. Izzadás során azonban jelentős mennyiségű kalciumot és magnéziumot is veszítünk.
 • Stressz, szorongás és depresszió esetén is hasznos a kalcium és magnézium együttes szedése. A krónikus stressz kimeríti a szervezet kalcium- és magnéziumraktárait, ami tovább fokozza a stresszt és ördögi kört alakíthat ki.4,5 Emellett a kalcium és magnézium alacsony szintje összefüggést mutat a szorongással és depresszióval is.6-9
 • 50 éves kor felettieknek fokozott figyelmet kell fordítania a csontok egészségét támogató kalcium és magnézium bevitelére. 50 év felett a csontlebomlással nem tudja tartani a lépést a csontépülés, ez pedig csontvesztéshez vezet. Nőknél a menopauza még inkább gyorsítja ezt a folyamatot: náluk 4-szer gyakoribb a csontritkulás, mint a férfiaknál!10
 • Csonttörés és csontot érintő műtétek után kiemelten fontos olyan csontépítő tápanyagok bevitele, mint a kalcium és a magnézium.
 • A csontritkulás megelőzésében és kezelésében is fontos szerepe van a kalciumnak, hiszen segítik az egészséges, erős csontok fenntartását, a csontsűrűség növelését és a csontvesztés csökkentését.

A kalcium- és magnéziumpótlás magas só- és/vagy cukortartalmú étrend, különböző gyógyszerek (pl. vízhajtók, antibiotikumok, kortikoszteroidok) szedése, egyoldalú táplálkozás és felszívódási zavarok esetén is szükségessé válhat.

Kalcium: testünk első számú ásványi anyaga

A kalcium a szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag, a csontok fő alkotóeleme; emellett elengedhetetlen az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez. A sejtanyagcsere folyamataiban is fontos, nélküle számos sejten belüli jeltovábbító rendszer működése leállna, sok enzim és hormon működésképtelenné vagy „bekapcsolhatatlanná” válna, mivel a kalcium az enzimek aktivizálásához szükséges. A kalciumhiány izomgörcsöket, izomfájdalmat, érzészavarokat okozhat, mert fokozódik az idegek és az izmok ingerelhetősége, vagyis kisebb ingerekre hevesebben reagálnak. Hosszú távon a nem megfelelő kalciumszint következtében csontritkulás alakul ki. Sajnos felmérések azt mutatják, hogy a magyarok kalciumbevitele csökkenő tendenciát mutat, és egyre távolabb kerül a hazai és uniós napi 800 mg-os ajánlástól – különösen a nők esetében.11 Még rosszabb a helyzet, ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) napi 1000-1300 mg-os ajánlását vesszük alapul, aminek csak kb. a felét érik el a magyarok.12

A kalcium jótékony hatásai*

 • Részt vesz a normál véralvadási folyamatokban.
 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul a normál izomműködéshez.
 • Részt vesz a normál ingerületátvitelben.
 • Hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez.
 • Szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.
 • Szükséges a normál csontozat fenntartásához.
 • Szükséges a normál fogazat fenntartásához.

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

Magnézium: több száz okból nélkülözhetetlen

A magnézium több mint 600 enzimreakcióban vesz részt. Elengedhetetlen a normál ideg- és izomműködéshez, a sejtek energiatermelő folyamataihoz, az egészséges szívműködéshez és csontjaink egészségének fenntartásához. A vázizomzat, és a belső szervek, vérerek falát alkotó simaizom működése is magnéziumfüggő. Mindemellett a vércukorszint szabályozásában is segít. Magnézium hiányában fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák, anyagcsere-zavarok léphetnek fel. Hiányának jellemző tünetei az izomgörcsök, idegesség, szívritmuszavar és zavartság, valamint a keringés romlása. Hosszú távon megfelelő mennyiségű magnézium nélkül megnő a cukorbetegség, magas vérnyomás, szívinfarktus és agyi katasztrófák kockázata. Felmérések alapján a magnéziumhiány is rendkívül komoly probléma az egész nyugati világban, beleértve hazánkat is: akár 10-ből 8 embert érinthet.13 A helytelen táplálkozás, krónikus stressz, fokozott fizikai igénybevétel, krónikus betegség, alkohol- és koffeinfogyasztás, idős kor és gyógyszerszedés is hozzájárulhat a magnéziumhiányhoz.

A magnézium jótékony hatásai*

 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
 • Hozzájárul a normál izomműködéshez.
 • Részt vesz a normál csontozat fenntartásában.
 • Hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához.
 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez
 • Szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • Szerepet játszik a sejtosztódásban.

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások. 

OGYÉI szám: 19467/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Hivatkozások

1 Rowe WJ. Calcium-magnesium-ratio intake and cardiovascular risk. Am J Cardiol. 2006;98(1):140.
2 DeLuccia R, Cheung M, Ng T, Ramadoss R, Altasan A, Sukumar D. Calcium to Magnesium Ratio Higher Than Optimal Across Age Groups (P10-100-19). Curr Dev Nutr. 2019;3(Suppl 1):nzz034.P10-100-19.
3 Costello RB, Rosanoff A, Dai Q, Saldanha LG, Potischman NA. Perspective: Characterization of Dietary Supplements Containing Calcium and Magnesium and Their Respective Ratio-Is a Rising Ratio a Cause for Concern?. Adv Nutr. 2021;12(2):291-297.
4 Grases G, Pérez-Castelló JA, Sanchis P, et al. Anxiety and stress among science students. Study of calcium and magnesium alterations. Magnes Res. 2006;19(2):102-106.
5 Pickering G, Mazur A, Trousselard M, et al. Magnesium Status and Stress: The Vicious Circle Concept Revisited. Nutrients. 2020;12(12):3672.
6 Schafer AL, Shoback DM. Hypocalcemia: Diagnosis and Treatment. In: Feingold KR, Anawalt B, Boyce A, et al., eds. Endotext. South Dartmouth (MA): MDText.com, Inc.; January 3, 2016.
7 Alkhatatbeh MJ, Khwaileh HN, Abdul-Razzak KK. High prevalence of low dairy calcium intake and association with insomnia, anxiety, depression and musculoskeletal pain in university students from Jordan. Public Health Nutr. 2021;24(7):1778-1786.
8 Li B, Lv J, Wang W, Zhang D. Dietary magnesium and calcium intake and risk of depression in the general population: A meta-analysis. Aust N Z J Psychiatry. 2017;51(3):219-229.
9 Botturi A, Ciappolino V, Delvecchio G, Boscutti A, Viscardi B, Brambilla P. The Role and the Effect of Magnesium in Mental Disorders: A Systematic Review. Nutrients. 2020;12(6):1661.
10 Alswat KA. Gender Disparities in Osteoporosis. J Clin Med Res. 2017;9(5):382-387.
11 ogyei.gov.hu/otap_2014
12 World Health Organization. Vitamin and mineral requirements in human nutrition. 2nd ed. Geneva: World Health Organization; 2005.
13 Dai Q, Zhu X, Manson JE, et al. Magnesium status and supplementation influence vitamin D status and metabolism: results from a randomized trial. Am J Clin Nutr. 2018;108(6):1249-1258.

 

Felnőtteknek napi 1 tabletta. A tablettát két étkezés között, mindig ugyanazon napszakban vegye be.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (egy tabletta)NRV%
Kálcium500 mg62,5%
Magnézium250 mg66,7%

Összetevők:

kalcium-karbonát, magnézium-oxid, emulgeálószerek (mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboxi-metil-cellulóz), bevonó (hidroxipropil-metil-cellulóz, kalcium karbonát, vasoxid-sárga), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Kalcium+magnézium tabletta
1 270 - 3 370 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér