fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Y0100010
Netamin Kalcium+magnézium tabletta

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
Jelenleg nem rendelhető

Netamin Kalcium+magnézium tabletta

30/100 tabletta
Netamin Kalcium+magnézium tabletta
 • Ebből a termékből többféle kiszerelést választhatsz! A nagyobb kiszerelés árban mindig kedvezőbb!
 • Megújítva: 100% vegán és titán-dioxid mentes!
 • Optimális 2:1 kalcium-magnézium arány
 • A kalcium az erős csontok, ízületek és fogak őre
 • A magnézium az izmok és idegek megfelelő működését, a fáradtság csökkentését segíti
 • Sportolóknak különösen ajánlott, izomgörcsök ellen és jobb teljesítmény érdekében
 • Stresszes, nehéz időszakokban, 50 év felett, illetve csonttörés és -műtét után is kiemelten ajánlott

Készleten
1 270 - 3 370 Ft
Újrahasznosítva
A termék tégelye újrafelhasználható műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 32,8
Karbonlábnyom

Kalcium és magnézium kiegyensúlyozott kombinációja

A Netamin Kalcium + Magnézium tabletta két nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmazó kiegészítő. Mindkettőre szükség van az egészséges csontokhoz és fogakhoz, a szabályos szívműködéshez és vérkeringéshez, az idegek és az izmok hatékony működéséhez és az energiatermeléshez is. Sajnos kevesen tudják, pedig alapvető tény: a kalcium és a magnézium szorosan együttműködnek a szervezetben, szabályozzák egymás hatását és szintjét is. Kulcsfontosságú azonban a kettő közti egyensúly! Kutatások alapján az optimális kalcium-magnézium arány 2:1 és ha ez felborul, akkor növekedhet a szív-érrendszeri betegségek és számos egyéb betegség kockázata.1-3 A Netamin Kalcium + Magnézium tabletta pontosan a szervezet számára egészséges arányban tartalmazza a két ásványi anyagot, napi 500 mg kalciumot és 250 mg magnéziumot biztosítva.

Kiknek ajánlott a kalcium és magnézium együttes pótlása?

 • Sportolók és intenzív fizikai munkát végzők számára alapvető mindkettő. A kalcium és a magnézium is fontos elektrolit (a testfolyadékban oldott ásványi só), kulcsfontosságúak az izomműködéshez, energiatermeléshez, idegi ingerületátvitelhez. Izzadás során azonban jelentős mennyiségű kalciumot és magnéziumot is veszítünk.
 • Stressz, szorongás és depresszió esetén is hasznos a kalcium és magnézium együttes szedése. A krónikus stressz kimeríti a szervezet kalcium- és magnéziumraktárait, ami tovább fokozza a stresszt és ördögi kört alakíthat ki.4,5 Emellett a kalcium és magnézium alacsony szintje összefüggést mutat a szorongással és depresszióval is.6-9
 • 50 éves kor felettieknek fokozott figyelmet kell fordítania a csontok egészségét támogató kalcium és magnézium bevitelére. 50 év felett a csontlebomlással nem tudja tartani a lépést a csontépülés, ez pedig csontvesztéshez vezet. Nőknél a menopauza még inkább gyorsítja ezt a folyamatot: náluk 4-szer gyakoribb a csontritkulás, mint a férfiaknál!10
 • Csonttörés és csontot érintő műtétek után kiemelten fontos olyan csontépítő tápanyagok bevitele, mint a kalcium és a magnézium.
 • A csontritkulás megelőzésében és kezelésében is fontos szerepe van a kalciumnak, hiszen segítik az egészséges, erős csontok fenntartását, a csontsűrűség növelését és a csontvesztés csökkentését.

A kalcium- és magnéziumpótlás magas só- és/vagy cukortartalmú étrend, különböző gyógyszerek (pl. vízhajtók, antibiotikumok, kortikoszteroidok) szedése, egyoldalú táplálkozás és felszívódási zavarok esetén is szükségessé válhat.

Kalcium: testünk első számú ásványi anyaga

A kalcium a szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag, a csontok fő alkotóeleme; emellett elengedhetetlen az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez. A sejtanyagcsere folyamataiban is fontos, nélküle számos sejten belüli jeltovábbító rendszer működése leállna, sok enzim és hormon működésképtelenné vagy „bekapcsolhatatlanná” válna, mivel a kalcium az enzimek aktivizálásához szükséges. A kalciumhiány izomgörcsöket, izomfájdalmat, érzészavarokat okozhat, mert fokozódik az idegek és az izmok ingerelhetősége, vagyis kisebb ingerekre hevesebben reagálnak. Hosszú távon a nem megfelelő kalciumszint következtében csontritkulás alakul ki. Sajnos felmérések azt mutatják, hogy a magyarok kalciumbevitele csökkenő tendenciát mutat, és egyre távolabb kerül a hazai és uniós napi 800 mg-os ajánlástól – különösen a nők esetében.11 Még rosszabb a helyzet, ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) napi 1000-1300 mg-os ajánlását vesszük alapul, aminek csak kb. a felét érik el a magyarok.12

A kalcium jótékony hatásai*

 • Részt vesz a normál véralvadási folyamatokban.
 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul a normál izomműködéshez.
 • Részt vesz a normál ingerületátvitelben.
 • Hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez.
 • Szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.
 • Szükséges a normál csontozat fenntartásához.
 • Szükséges a normál fogazat fenntartásához.

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

Magnézium: több száz okból nélkülözhetetlen

A magnézium több mint 600 enzimreakcióban vesz részt. Elengedhetetlen a normál ideg- és izomműködéshez, a sejtek energiatermelő folyamataihoz, az egészséges szívműködéshez és csontjaink egészségének fenntartásához. A vázizomzat, és a belső szervek, vérerek falát alkotó simaizom működése is magnéziumfüggő. Mindemellett a vércukorszint szabályozásában is segít. Magnézium hiányában fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák, anyagcsere-zavarok léphetnek fel. Hiányának jellemző tünetei az izomgörcsök, idegesség, szívritmuszavar és zavartság, valamint a keringés romlása. Hosszú távon megfelelő mennyiségű magnézium nélkül megnő a cukorbetegség, magas vérnyomás, szívinfarktus és agyi katasztrófák kockázata. Felmérések alapján a magnéziumhiány is rendkívül komoly probléma az egész nyugati világban, beleértve hazánkat is: akár 10-ből 8 embert érinthet.13 A helytelen táplálkozás, krónikus stressz, fokozott fizikai igénybevétel, krónikus betegség, alkohol- és koffeinfogyasztás, idős kor és gyógyszerszedés is hozzájárulhat a magnéziumhiányhoz.

A magnézium jótékony hatásai*

 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
 • Hozzájárul a normál izomműködéshez.
 • Részt vesz a normál csontozat fenntartásában.
 • Hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához.
 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez
 • Szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • Szerepet játszik a sejtosztódásban.

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások. 

OGYÉI szám: 19467/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Hivatkozások

1 Rowe WJ. Calcium-magnesium-ratio intake and cardiovascular risk. Am J Cardiol. 2006;98(1):140.
2 DeLuccia R, Cheung M, Ng T, Ramadoss R, Altasan A, Sukumar D. Calcium to Magnesium Ratio Higher Than Optimal Across Age Groups (P10-100-19). Curr Dev Nutr. 2019;3(Suppl 1):nzz034.P10-100-19.
3 Costello RB, Rosanoff A, Dai Q, Saldanha LG, Potischman NA. Perspective: Characterization of Dietary Supplements Containing Calcium and Magnesium and Their Respective Ratio-Is a Rising Ratio a Cause for Concern?. Adv Nutr. 2021;12(2):291-297.
4 Grases G, Pérez-Castelló JA, Sanchis P, et al. Anxiety and stress among science students. Study of calcium and magnesium alterations. Magnes Res. 2006;19(2):102-106.
5 Pickering G, Mazur A, Trousselard M, et al. Magnesium Status and Stress: The Vicious Circle Concept Revisited. Nutrients. 2020;12(12):3672.
6 Schafer AL, Shoback DM. Hypocalcemia: Diagnosis and Treatment. In: Feingold KR, Anawalt B, Boyce A, et al., eds. Endotext. South Dartmouth (MA): MDText.com, Inc.; January 3, 2016.
7 Alkhatatbeh MJ, Khwaileh HN, Abdul-Razzak KK. High prevalence of low dairy calcium intake and association with insomnia, anxiety, depression and musculoskeletal pain in university students from Jordan. Public Health Nutr. 2021;24(7):1778-1786.
8 Li B, Lv J, Wang W, Zhang D. Dietary magnesium and calcium intake and risk of depression in the general population: A meta-analysis. Aust N Z J Psychiatry. 2017;51(3):219-229.
9 Botturi A, Ciappolino V, Delvecchio G, Boscutti A, Viscardi B, Brambilla P. The Role and the Effect of Magnesium in Mental Disorders: A Systematic Review. Nutrients. 2020;12(6):1661.
10 Alswat KA. Gender Disparities in Osteoporosis. J Clin Med Res. 2017;9(5):382-387.
11 ogyei.gov.hu/otap_2014
12 World Health Organization. Vitamin and mineral requirements in human nutrition. 2nd ed. Geneva: World Health Organization; 2005.
13 Dai Q, Zhu X, Manson JE, et al. Magnesium status and supplementation influence vitamin D status and metabolism: results from a randomized trial. Am J Clin Nutr. 2018;108(6):1249-1258.

 

Felnőtteknek napi 1 tabletta. A tablettát két étkezés között, mindig ugyanazon napszakban vegye be.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (egy tabletta)NRV%
Kálcium500 mg62,5%
Magnézium250 mg66,7%

Összetevők:

kalcium-karbonát, magnézium-oxid, emulgeálószerek (mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboxi-metil-cellulóz), bevonó (hidroxipropil-metil-cellulóz, kalcium karbonát, vasoxid-sárga), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Kalcium+magnézium tabletta
1 270 - 3 370 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér