fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
M0500015

AJÁNDÉK Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula

100 kapszula
AJÁNDÉK Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
 • Magas hatóanyag-tartalom: 3000 NE kapszulánként (75 mcg)
 • Hidegen sajtolt, szűz olívaolajban oldva a hatékonyabb felszívódásért
 • Szervezetünk minden sejtjének szüksége van D-vitaminra
 • A magyar lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos!
 • A D-vitamin többek között hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez

Készleten
3 990 Ft
Egységár: 20 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 591 Ft. Megtakarítás 1 197 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 77,7
Karbonlábnyom

D-vitamin olívaolajban oldva a könnyebb felszívódásért!

3000 NE (75 mcg) hatóanyag-tartalmú D3-vitamin kapszula, hidegen sajtolt, szűz olívaolajjal. Napi 1 kapszula szedése fedezi a szakértők által ajánlott mennyiség 100%-át. A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy zsírra van szüksége a tökéletes felszívódáshoz. Ezt tartottuk szem előtt, amikor termékünkben a D3-vitamint hidegen sajtolt, szűz olívaolajban oldottuk fel, a megfelelő felszívódás és biológiai hasznosulás érdekében.1 Extra szűz olívaolajKutatások arra utalnak, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavakban (különösen oleinsavban) gazdag olívaolaj számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezhet és támogathatja a szív- és érrendszer egészségét.2-4 

A D-vitamin és olívaolaj párosítását már tudományosan is vizsgálták, például az izomszövetek helyreállításában és regenerációjában beöltött szerepét: erről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben. Emellett bizonyítékok arra is utalnak, hogy egymással szinergiában működve segíthetik a csontvesztés megelőzését az oxidatív stressz és gyulladások csökkentésével.5

A D-vitamin jótékony hatásai*

• hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához 

• hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához 

• hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához 

• hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához 

• hozzájárul a normál fogazat fenntartásához 

• hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez 

• szerepet játszik a sejtosztódásban

 *Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

D-vitamin nélkül elképzelhetetlen, hogy egészséges legyél

Régóta bizonyított és közismert tény, hogy a D-vitamin összefüggésben áll az immunrendszer egészségével, és fontos szerepet tölt be a csontok erősségében: segíti a kalcium felszívódását és csontokba történő beépülését, ezzel csökkenti az alacsony csontsűrűség (osteopenia) és a csontritkulás (osteoporosis) kockázatát. Az elmúlt években azonban egyre több tudományos bizonyíték látott napvilágot, arra utalva, hogy ennél sokkal, de sokkal többre is képes a D-vitamin! Rövid idő alatt napjaink legtöbbet kutatott étrend-kiegészítőjévé vált, és a kutatások sorra kimutatják, hogy a nem megfelelő D-vitamin szint nagyon sok betegség kialakulásáért tehető felelőssé. 

A napfényvitamin – vagy inkább napfényhormon? A D-vitaminra szokás „napfényvitamin” néven hivatkozni, ennek oka az, hogy a napból érkező UVB sugarak hatására képződik a szervezetben, bonyolult, több lépésből álló folyamat során, főként koleszterinből. Ám helyesebb megfogalmazás a „napfényhormon”, a D-vitamin ugyanis nem is vitamin, hanem egy hormon előanyaga (prohormon). A D-vitamin bámulatosan sokoldalú tápanyag, a testünkben lévő 30 ezer génből 2000-re közvetlen hatással van. Egy 2007-ben publikált tanulmány (úgynevezett meta-analízis) 18 korábbi vizsgálat eredményei alapján arra a következtetésre jutott, hogy a D-vitamin jelentős mértékben csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát.6

D-vitaminra minden sejtednek szüksége van

Jóformán a test minden szövetében találhatóak D-vitamin receptorok, melyek a D-vitamin hatását közvetítik. Ez azt jelenti, hogy minden szövetnek és sejtnek szüksége van D-vitaminra a megfelelő működéshez.7-8 A legújabb kutatások szerint a D-vitamin antioxidánsként is viselkedhet, illetve pozitív hatása kiterjedhet a szív- és érrendszerre, a vércukorszintre, az emésztőrendszerre, az agyműködésre és még sok egyéb területre.

 Az orvosi szaklapokban közzétett tanulmányok szerint a D-vitamin globális hiányának szerepe lehet a legtöbb „modern” betegség kialakulásában. Többek között az alábbiakban:

 • Fertőzéses betegségek (pl. nátha, influenza)9
 • Magas vérnyomás10
 • Szívbetegségek11
 • Autoimmun betegségek12
 • Cukorbetegség13
 • Daganatos betegségek14
 • Ízületi gyulladás15,16
 • Elhízás17
 • Depresszió18
 • Neurodegeneratív betegségek (pl. Alzheimer-kór, demencia)19
 • Termékenységi problémák20,21

Csaknem 100% az esélye, hogy Neked sincs elég D-vitamin a szervezetedben

D-vitamin-hiány: még a nyári hónapokban is gyakori!A D-vitamin-hiány rendkívül elterjedt probléma világszerte, mindkét nemnél, minden korcsoportban. Modern, bezárt életmódunk miatt még a nyári hónapokban is gyakori, október és március között pedig órákig tartó napozással sem lehetséges feltölteni a D-vitamin raktárainkat. Nem is csoda, hogy felmérések szerint tél végére a magyarok 95%-a D-vitamin-hiányos. Ráadásul a kor előrehaladtával is csökken a szervezet D-vitamin előállító képessége, akár 75%-kal!22,23 

A szoláriumozás sem segít és táplálékkal sem lehet bevinni kellő mennyiségben a D-vitamint. D-vitamin-hiányra lehet számítani az alábbi esetekben is: krónikus bélbetegség, vese- vagy májproblémák, koleszterinszint csökkentő gyógyszer szedése, kortikoszteroid tartalmú gyógyszer szedése (asztma, allergia, ízületi gyulladás), szigorú vegetarianizmus. Figyelj az alábbi jelekre, melyek D-vitamin-hiányra figyelmeztethetnek téged:

 • gyengeség, krónikus fáradtság
 • depresszió
 • alvászavarok
 • szorongás
 • gyenge, törékeny csontok
 • legyengült immunrendszer
 • visszatérő, gyakori fertőzések
 • gyulladások és duzzanatok

Napi 1 kapszula az optimális D-vitamin szint eléréséhez és fenntartásához!

Habár a D-vitamin ajánlott napi beviteli értéke (NRV) az Európai Unióban még ma is mindössze 200 nemzetközi egység (NE), ezt a szakmai társaságok már elavultnak tekintik. A 2012-ben, 14 orvos társaság összefogásával született magyar állásfoglalás alapján a felnőttek, illetve várandósok, szoptató édesanyák számára javasolt D-vitamin bevitel 1500-2000 NE/nap.24 Egy huszonöt főből álló nemzetközi D-vitamin-szakértői testület 2010-ben megfogalmazott álláspontja szerint 75-100 nmol/l (30-40 ng/ml) D-vitamin vérszint elérése a cél.25 

Ehhez átlagosan egy felnőttnek napi 2000-3000 NE D-vitamint szükséges bevinnie.26 Dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára egy interjúban kiemelte: ha mindenki egész évben gondoskodna a megfelelő D-vitamin bevitelről, a daganatok száma harmadával, a combnyaktöréseké negyedével, a kardiovaszkuláris megbetegedéseké pedig tizedével csökkenne. Emellett az átlagéletkor 2-3 évvel nőne.27

A Netamin D3-vitamin + olívaolaj-ból elegendő napi 1 kapszula, ezzel 3000 nemzetközi egység D-vitaminhoz, vagyis a szakértől által javasolt bevitel 100%-ához jutsz hozzá.

OGYÉI szám: 24082/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Hivatkozások

1 Grossmann RE, Tangpricha V. Evaluation of vehicle substances on vitamin D bioavailability: a systematic review. Mol Nutr Food Res. 2010 Aug;54(8):1055-61.
2 Schwingshackl L, Hoffmann G. Monounsaturated fatty acids, olive oil and health status: a systematic review and meta-analysis of cohort studies. Lipids Health Dis. 2014 Oct 1;13:154.
3 Perez-Jimenez F, Alvarez de Cienfuegos G, Badimon L, et al. International conference on the healthy effect of virgin olive oil. Eur J Clin Invest. 2005 Jul;35(7):421-4.
4 Urpi-Sarda M, Casas R, Chiva-Blanch G, et al. Virgin olive oil and nuts as key foods of the Mediterranean diet effects on inflammatory biomakers related to atherosclerosis. Pharmacol Res. 2012 Jun;65(6):577-83.
5 Tagliaferri C, Davicco MJ, Lebecque P, et al. Olive oil and vitamin D synergistically prevent bone loss in mice. PLoS One. 2014 Dec 31;9(12):e115817.
6 Autier P, Gandini S. Vitamin D supplementation and total mortality: a meta-analysis of randomized controlled trials. Arch Intern Med. 2007 Sep 10;167(16):1730-7.
7 Holick MF. Vitamin D: evolutionary, physiological and health perspectives. Curr Drug Targets. 2011 Jan;12(1):4-18.
8 Holick MF. Vitamin D: a d-lightful solution for health. J Investig Med. 2011 Aug;59(6):872-80.
9 Martineau AR, Joliffe DA, Hooper RL, et al. Vitamin D supplementation to prevent acute respiratory tract infections: systematic review and meta-analysis of individual participant data. BMJ 2017;356:i6583.
10 Jeong HY, Park KM, Lee MJ, et al. Vitamin D and Hypertension. Electrolyte Blood Press. 2017 Sep;15(1):1-11.
11 Apostolakis M, Armeni E, Bakas P, et al. Vitamin D and cardiovascular disease. Maturitas. 2018 Sep;115:1-22.
12 Wang H, Chen W, Li D, et al. Vitamin D and Chronic Diseases. Aging Dis. 2017 May 2;8(3):346-353.
13 Berridge MJ. Vitamin D deficiency and diabetes. Biochem J. 2017 Mar 24;474(8):1321-1332.
14 Grant WB. A Review of the Evidence Supporting the Vitamin D-Cancer Prevention Hypothesis in 2017. Anticancer Res. 2018 Feb;38(2):1121-1136.
15 Haroon M, Bond U, Quillinan N, et al. The prevalence of vitamin D deficiency in consecutive new patients seen over a 6-month period in general rheumatology clinics. Clin Rheumatol. 2011 Jun;30(6):789-94.
11
16 Kostoglou-Athanassiou I, Athanassiou P, Lyraki A, et al. Vitamin D and rheumatoid arthritis. Ther Adv Endocrinol Metab. 2012 Dec;3(6):181-7.
17 Pereira-Santos M, Costa PR, Assis AM, et al. Obesity and vitamin D deficiency: a systematic review and meta-analysis. Obes Rev. 2015 Apr;16(4):341-9.
18 Spedding S. Vitamin D and depression: a systematic review and meta-analysis comparing studies with and without biological flaws. Nutrients. 2014 Apr 11;6(4):1501-18.
19 Koduah P, Paul F, Dörr Jm. Vitamin D in the prevention, prediction and treatment of neurodegenerative and neuroinflammatory diseases. EPMA J. 2017 Nov 15;8(4):313-325.
20 Fung JL, Hartman TJ, Schleicher RL, et al. Association of vitamin D intake and serum levels with fertility: results from the Lifestyle and Fertility Study. Fertil Steril. 2017 Aug;108(2):302-311.
21 de Angelis C, Galdiero M, Pivonello C, et al. The role of vitamin D in male fertility: A focus on the testis. Rev Endocr Metab Disord. 2017 Sep;18(3):285-305.
22 Holick MF, Chen TC. Vitamin D deficiency: a worldwide problem with health consequences. Am J Clin Nutr. 2008 Apr;87(4):1080S-6S.
23 Holick MF, Matsuoka LY, Wortsman J. Age, vitamin D, and solar ultraviolet. Lancet. 1989 Nov 4;2(8671):1104-5.
24 Takács I, Benkő I, Toldy E, et al. Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében. Orvosi Hetilap 153. Suppl. 5-26. 2012.
25 Souberbielle JC, Body JJ, Lappe JM, et al. Vitamin D and musculoskeletal health, cardiovascular disease, autoimmunity and cancer: Recommendations for clinical practice. Autoimmun Rev. 2010 Sep;9(11):709-15.
26 Grant WB, Cross HS, Garland CF, et al. Estimated benefit of increased vitamin D status in reducing the economic burden of disease in western Europe. Prog Biophys Mol Biol. 2009 Feb-Apr;99(2-3):104-13.
27 semmelweis.hu/hirek/2012/06/27/minden-masodik-magyar-nyaron-is-d-vitamin-hianyos

Adagolás:felnőtteknek napi 1 lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)*NRV%
D3-vitamin75 mcg1500%
Összetevők: hidegen sajtolt szűz olívaolaj, bevonók (zselatin, glicerin), tisztított víz, kolekalciferol

Hamarosan...
AJÁNDÉK Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
3 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér