fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100063
Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula

30 kapszula - 1 havi adag
Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula
  • 450 mg hatóanyag-tartalmú fűrészpálma-kapszula
  • 100% növényi termék
  • 1 hónapra elegendő adag

Készleten
2 190 Ft
Egységár: 73 Ft/
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 1 971 Ft. Megtakarítás 657 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 79,0
Karbonlábnyom

A fűrészpálma (Saw Palmetto, Serenoa Repens) vadon termő gyógynövény Amerikában, akár 700 évig is elél, nagyon ellenálló. A Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula a fűrészpálma gyümölcsének porított változatát tartalmazza, növényi kapszulában. Minden egyes kapszula 450 mg fűrészpálmagyümölcs-port tartalmaz. 

EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) állítás: A fűrészpálma speciális zsírsavak forrása, amelyek segítenek fenntartani a reprodukciós funkciókat. Az itt szereplő információ a törvényi előírásoknak megfelelően a termék összetevőire vonatkozó EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által vizsgált és tudományosan igazolt állítás. 

Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: ha bármilyen gyógyszert szed, konzultáljon orvosával a termék szedését megelőzően. Hagyja abba a szedését és konzultáljon orvosával, ha mellékhatások jelentkeznek. 18 éven aluliak nem szedhetik! 


Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. 

OGYÉI szám: 28820/2022. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


Fűrészpálmáról, mint alapanyagról a kutatások tükrében*

A női szervezet egészséges működésének, és különösképpen a reproduktív funkciók fenntartásának, feltétele a hormonális egyensúly megléte. Ennek részét képezik nem csak az olyan közismert női nemi hormonok, mint az ösztrogén és a progeszteron, de az androgének is (más szóval férfi nemi hormonok). Az androgének kis mennyiségben jelen vannak az egészséges női szervezetben is, a petefészek és a mellékvese termel ilyen hormonokat. Túlzott jelenlétük azonban férfias jellegű, azaz androgén tünetek megjelenéséhez vezet: pattanások, hajhullás, fokozott arc- és testszőr növekedés, agresszívebb magatartás, peteérési zavarok és meddőség alakulhatnak ki. 

Az androgén hormonok túlsúlyából ered a fogamzóképes korú nők körében leggyakoribb endokrin rendellenesség, a policisztás ovárium szindróma (PCOS) is, amely többek között okozhat termékenységi problémákat. Fontos még kiemelni, hogy a PCOS-ben szenvedő nők szervezetében általában több a gyulladás 1, sőt, kutatások azt találták, hogy a gyulladásos markerek és a szervezetben keringő androgének között erős lineáris kapcsolat áll fenn.2 A gyulladás feltehetően kiváltó oka, de következménye is lehet a PCOS állapotának. 

A gyulladás a PCOS mellett szerepet játszhat bizonyos egyéb reproduktív rendellenességek, meddőség kialakulásában is. 3 A fűrészpálma anti-androgén és gyulladásellenes tulajdonságait in vitro (élő szervezeten kívül) és in vivo (élő szervezetben) végzett tanulmányokban egyaránt kimutatták.4 A gyógynövény a tudományos vizsgálatok alapján az 5-alfa-reduktáz enzim gátlása révén érheti el hatását, ugyanis ez az enzim felel a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná (DHT) történő átalakulásáért. 

A DHT a tesztoszteron mellett a másik fő androgén, de a tesztoszteronnál jóval potensebb. A DHT a tesztoszteronnál mintegy 5-10-szer erősebb androgénstimuláns hatással rendelkezik.5 Mindezek alapján érdemes fontolóra venni nőknek is a fűrészpálma kiegészítő használatát, anti-androgén hatása PCOS és egyéb androgén túlsúllyal járó állapotok esetén bizonyulhat hasznosnak, míg gyulladásgátló hatása általában a reproduktív zavarok esetén.

*Ez az ismertető nem a Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszulára vonatkozik - általában véve mutatja be a fűrészpálma gyümölcséről rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

Hivatkozások

1 ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3245829/
2 ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3309040/
3 ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3107847
4 ema.europa.eu/en/documents/herbal-report/final-assessment-report-serenoa-repens-w-bartram-small-fructus_en.pdf
5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2923944/

Felnőtteknek napi 1 kapszula.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV %
Fűrészpálma (Saw palmetto - Serenoa repens) (gyümölcs)450 mg-

Összetevők:

Fűrészpálma por, növényi kapuszulahéj, sűrítőanyag (keményítő), csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula
2 190 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér