Az egészség az életben a legnagyobb érték, de amíg egészségesek vagyunk, fel sem tűnik a betegség hiánya. Amikor megbetegszünk, azonnal rájövünk, hogy az egészség minden. Immunrendszerünk megfelelő működése az egészségünk legfontosabb záloga. Ha megfázol, influenzás leszel, vagy bármilyen vírusos, bakteriális vagy gombás eredetű fertőzést elkapsz, az annak a jele, hogy immunrendszered valamilyen kórokozóval nem tudott megbirkózni. A legjobb védekezés a megelőzés! A gyakori lebetegedés, a visszatérő fertőzések ellen tudatossággal (például az alapvető higiéniai szabályok betartásával) és immunrendszered erősítésével teheted a legtöbbet. A Netamin IMMUN-Komplex kapszula egy speciális összetételű készítmény, ami alapvető támogatást nyújt a szervezetednek, hogy mindig egy lépéssel a fertőzések előtt járhass!
Az immunrendszer egy megannyi sejtből, szövetből és szervből álló összetett rendszer, ami éjjel-nappal védi a szervezetünket. Ha igazán hatékonyan szeretnénk támogatni ennek a rendkívül komplex védekezőrendszernek a munkáját, akkor sokoldalú segítségre van szükségünk!
✔️ C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
✔️a B3-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
✔️ az Aloe Vera hozzájárul a mikroorganizmusokkal szembeni természetes védelemhez és a normál immunrendszer fenntartásához
✔️ a tőzegáfonya-kivonat természetes antioxidáns, kutatások szerint potenciális antibakteriális hatással bírhat, leginkább a húgyúti fertőzésekért felelős E. coli baktériummal szemben1-3
✔️ a Lactobacillus Acidophilus egy probiotikus (jótékony) baktérium, ami hozzájárul a bélflóra és a szervezet természetes védekezőképességének egészségéhez4-8
✔️ a prebiotikus növényi rostok (glükomannán, útifű maghéj, inulin) táplálják és fenntartják a jótékony bélbaktériumokat (probiotikumok), ezzel közvetve hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez
✔️ az ánizs-kivonat in vitro (kémcsőben végzett) kísérletek szerint gátolhatja bizonyos baktériumok és gombák növekedését, ezzel megelőzve a fertőzések kialakulását9-11
✔️ a homoktövis-kivonat vizsgálatok szerint antioxidáns, gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaellenes tulajdonságokkal bírhat, illetve in vitro aktivitást mutatott az influenza vírussal szemben12-19
✔️ a tárnics gyökér, édesköménymag kivonata természetes antioxidáns vegyületek forrása, hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez20-22
✔️ az édesköménymag kutatások szerint vírusellenes és mikrobaellenes aktivitással rendelkezhet23,24 Az igazán nehéz helyzetekben nem elég csupán egy-két C-vitamin tablettát beszedni. A veszélyes kórokozók elleni küzdelemhez és a komoly problémák elkerüléséhez széles spektrumú formulára van szükség. Ilyen a 13 aktív összetevőt egyesítő Netamin IMMUN-Komplex kapszula!
A termékkel kapcsolatos figyelmeztetések: Terhesség, vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa véleményét a termék szedéséről. A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált. Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.
OGYÉI szám: 23921/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.
1 Lavigne JP, Bourg G, Botto H, et al. Cranberry (Vaccinium macrocarpon) and urinary tract infections: study model and review of literature. Pathol Biol (Paris). 2007 Nov;55(8-9):460-4.
2 Hisano M, Bruschini H, Nicodemo AC, et al. Cranberries and lower urinary tract infection prevention. Clinics (Sao Paulo). 2012;67(6):661-8.
3 Sun J, Marais JP, Khoo C, et al. Cranberry (Vaccinium macrocarpon) oligosaccharides decrease biofilm formation by uropathogenic Escherichia coli. J Funct Foods. 2015 Aug;17:235-242.
4 Reid G. The scientific basis for probiotic strains of Lactobacillus. Appl Environ Microbiol. 1999 Sep;65(9):3763-6.
5 Kechagia M, Basoulis D, Konstantopoulou S, et al. Health benefits of probiotics: a review. ISRN Nutr. 2013 Jan 2;2013:481651.
6 Erickson KL, Hubbard NE. Probiotic immunomodulation in health and disease. J Nutr. 2000 Feb;130(2S Suppl):403S-409S.
7 Wells JM. Immunomodulatory mechanisms of lactobacilli. Microb Cell Fact. 2011 Aug 30;10 Suppl 1:S17.
8 Maldonado Galdeano C, Cazorla SI, Lemme Dumit JM, et al. Beneficial Effects of Probiotic Consumption on the Immune System. Ann Nutr Metab. 2019;74(2):115-124.
9 Kosalec I, Pepeljnjak S, Kustrak D. Antifungal activity of fluid extract and essential oil from anise fruits (Pimpinella anisum L., Apiaceae). Acta Pharm. 2005 Dec;55(4):377-85.
10 Zahid MS, Awasthi SP, Hinenoya A, et al. Anethole inhibits growth of recently emerged multidrug resistant toxigenic Vibrio cholerae O1 El Tor variant strains in vitro. J Vet Med Sci. 2015 May;77(5):535-40.
11 Amer AM, Aly UI. Antioxidant and antibacterial properties of anise (Pimpinella anisum L.). Egypt Pharmaceut J 2019;18:68-73.
12 Chauhan AS, Negi PS, Ramteke RS. Antioxidant and antibacterial activities of aqueous extract of Seabuckthorn (Hippophae rhamnoides) seeds. Fitoterapia. 2007 Dec;78(7-8):590-2.
13 Gupta SM, Gupta AK, Ahmed Z, et al. Antibacterial and antifungal activity in leaf, seed extract and seed oil of seabuckthorn (Hippophae salicifolia D. Don) plant. J. Plant Pathol. Microbiol. 2011;2:1–4.
14 Larmo P, Alin J, Salminen E, et al. Effects of sea buckthorn berries on infections and inflammation: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Eur J Clin Nutr. 2008 Sep;62(9):1123-30.
15 Chaman S, Syed NI, Danish Z, et al. Phytochemical analysis, antioxidant and antibacterial effects of sea buckthorn berries. Pak J Pharm Sci. 2011 Jul;24(3):345-51.
16 Stobdan T, Korekar G, Srivastava RB. Nutritional attributes and health application of seabuckthorn (Hippophae rhamnoides L.) – A review. Curr Nutr Food Sci. 2013;9(2):151–165.
17 Kallio HP, Yang B. Health effects of sea buckthorn berries; research and strategies at the university of Turku, Finland. Acta Hortic. 2014;1017:343–349.
18 Torelli A, Gianchecchi E, Piccirella S, et al. Sea buckthorn bud extract displays activity against cell-cultured Influenza virus. J Prev Med Hyg. 2015 Aug 5;56(2):E51-6.
19 Enkhtaivan G, Maria John KM, Pandurangan M, et al. Extreme effects of Seabuckthorn extracts on influenza viruses and human cancer cells and correlation between flavonol glycosides and biological activities of extracts. Saudi J Biol Sci. 2017 Nov;24(7):1646-1656.
20 Azman NA, Segovia F, Martínez-Farré X, et al. Screening of Antioxidant Activity of Gentian Lutea Root and Its Application in Oil-in-Water Emulsions. Antioxidants (Basel). 2014 Jun 19;3(2):455-71.
21 Kim HJ, Seo JY, Suh HJ, et al. Antioxidant activities of licorice-derived prenylflavonoids. Nutr Res Pract. 2012 Dec;6(6):491-8.
22 Goswami N, Chatterjee S. Assessment of free radical scavenging potential and oxidative DNA damage preventive activity of Trachyspermum ammi L. (carom) and Foeniculum vulgare Mill. (fennel) seed extracts. Biomed Res Int. 2014;2014:582767.
23 Wang L, Yang R, Yuan B, et al. The antiviral and antimicrobial activities of licorice, a widely-used Chinese herb. Acta Pharm Sin B. 2015 Jul;5(4):310-5.
24 Badgujar SB, Patel VV, Bandivdekar AH. Foeniculum vulgare Mill: a review of its botany, phytochemistry, pharmacology, contemporary application, and toxicology. Biomed Res Int. 2014;2014:842674.
Adagolás: napi 2 kapszula, bő folyadékkal, étkezés előtt.
Hatóanyag A napi adag tartalmaz
(2 kapszula)
NRV%* C-vitamin 40 mg 50% B3-vitamin (Niacin) 20 mg 125% Útifű maghéj (Plantago ovata) 300 mg - Inulin 100 mg - Tőzegáfonya-kivonat (Vaccinium macrocarpon) 50:1 81,6 mg
(ami megfelel 4008 mg tőzegáfonyának) - Glükomannán (Amorphopallus konjac-kivonat) 45 mg - Édeskömény-kivonat (Foeniculum vulgare) 6:1 16,68 mg
(ami megfelel 100 mg édesköménynek) - Aloe Vera kivonat (Aloe barbadensis) 200:1 10 mg
(ami megfelel 2000 mg aloe verának) - Ánizs-kivonat (Pimpinella anisum) 10:1 10 mg
(ami megfelel 100 mg ánizsnak) - Homoktövis-kivonat (Hippophae rhamnoides) 4:1 10 mg
(ami megfelel 100 mg homoktövisnek) - Tárnicsgyökér-kivonat (Radix gentianae) 4:1 10 mg
(ami megfelel 40 mg tárnicsgyökérnek) - Lactobacillus Acidophilus 1500 millió CFU/g -