fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Netamin Prémium BIO Chlorella Alga tabletta 500 mg

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Prémium BIO Chlorella Alga tabletta 500 mg

120 tabletta
Netamin Prémium BIO Chlorella Alga tabletta 500 mg
 • Organikus Chlorella alga, fenntartható, GMO-mentes európai forrásból
 • Fehérjék, esszenciális zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok és egyéb értékes növényi tápanyagok forrása
 • Kutatások alapján támogatja az immunrendszert, a szív- és érrendszert és a szervezet méregtelenítését
 • A biológiailag aktív B12-vitamin egyedüli növényi forrása!
 • 100% VEGÁN TERMÉK

Készleten
4 490 Ft
Egységár: 37 Ft/tabletta
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 041 Ft. Megtakarítás 1 347 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 23,5
Karbonlábnyom

Organikus, GMO-mentes, európai forrásból származó Chlorella alga.

100% VEGÁN összetétel

Mint mindig, a Netamin név most is garancia a minőségre! A készítmény fenntartható módon, zárt rendszerben, szorosan ellenőrzött körülmények között, Európában tenyésztett Chlorella algát tartalmaz. Az így előállított alga biztonságos, szennyeződésektől mentes és mindig ugyanolyan kiváló minőségű.

A termék PT-BIO-03 Európai Uniós minősítéssel rendelkezik. Az ISO 22000 szabvány és Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszer alapján készült.

A Netamin BIO Chlorella alga tabletta ideális választás:

 • immunrendszer támogatására
 • méregtelenítő kúrákhoz
 • sportoláshoz
 • vegán, vegetáriánus és egészségtudatos életmód mellé
 • idősebb korban

Mit érdemes tudni a Chlorella algáról?

A Chlorella (tudományos nevén Chlorella vulgaris) egy kb. 3 milliárd éve létező egysejtű zöld alga. Földünk egyik legősibb élőlénye. Édesvizekben növekszik, ahol a napenergiát fotoszintézis révén tiszta táplálékká alakítja át. Már az aztékok is fogyasztották, napjainkban pedig az egyik legegészségesebb szuperélelmiszerként tartják számon.1

Mi teszi igazi szuperélelmiszerré a Chlorella algát?

Ez az ősi zöld alga a világ egyik legtápanyagdúsabb élelmiszere. Nem véletlen, hogy a NASA is használni tervezi a hosszabb űrutazásokon, ahol két létfontosságú feladatot is ellát majd: egyrészt oxigént állít elő, másrészt táplálékként is szolgál az asztronauták számára.2

A Chlorella alga értékes tápanyagok gazdag tárháza

 • Magas fehérjetartalom: súlyának 55-60%-a könnyen emészthető fehérje
 • Teljes értékű fehérjeforrás: biztosít minden esszenciális aminosavat
 • Esszenciális omega-3 zsírsavak adják a zsírtartalmának 35%-át
 • Antioxidánsokkal védi a sejteket: C- és E-vitamin, karotinoidok (pl. lutein, béta-karotin)
 • Koncentrált vas-, kalcium-, magnézium-, foszfor- és cinkforrás


Tartalmazza az összes B-vitamint és egyedüli növényi forrása 
az aktív B12-vitaminnak!

Már 1 gramm Chlorella alga biztosítja a felnőtteknek ajánlott 
napi bevitel 1000%-át!
 

A Chlorella alga a létező legmagasabb klorofill-tartalmú növény.3 Akár 100-szor több klorofill van benne, mint a zöld leveles zöldségekben és akár 10-szer több, mint a Spirulina algában!4 A klorofill kutatások szerint immunerősítő, antioxidáns és méregtelenítő hatással bírhat.5-8

Mit mondanak a kutatások a Chlorella algáról, mint táplálékról?*

A Chlorella algáról már több száz tudományos vizsgálat született, amelyek alapján elképesztően széles skálán mozognak a hozzá fűzhető jótékony hatások. A kutatási eredményekről hosszasan lehetne írni, de ehelyett inkább a négy legfontosabb területet emeljük itt ki:

1. Méregtelenítés

A Chlorella alga természetes méregtelenítő hatása már hosszú ideje ismert. Az utóbbi években több kutatás is megerősítette, hogy képes megkötni a testben felhalmozódó méreganyagokat (toxinokat) és elősegíti a vérből, sejtekből, szövetekből és szervekből történő kivezetésüket.

Eddigi vizsgálatok alapján a Chlorella vulgaris alga különösen hatékony lehet a nehézfémek (pl. higany, ólom, alumínium) és a bizonyítottan rákkeltő, elsősorban a magas hőfokon sütött vagy főtt húsokban található heterociklusos aminok (HCA) eltávolításában.9-13

A Chlorella alga a nehezen lebomló, a környezetben és a szervezetben hosszú ideig megmaradó szerves vegyületek (persistent organic pollutants, POP) természetes úton való kiürülését is segíti.14 Ezek forrásai pl. rovarölő szerek, oldószerek, gyógyszerek és ipari vegyszerek.

2. Sejtvédelem

A Chlorella alga fogyasztása vizsgálatok alapján jelentősen megnöveli a szervezetben jelenlevő antioxidánsok szintjét.15,16 Az antioxidánsok segítenek megóvni a sejteket a szabad gyökök által okozott és öregedéshez, krónikus betegségekhez hozzájáruló oxidatív stresszel szemben.

Egy koreai kutatásban a napi 6 gramm Chlorella alga fogyasztók vérében 44%-kal több volt az antioxidáns C-vitamin szintje, mint azoknak, akik hatóanyagmentes placebót kaptak.17

A Chlorella algában számtalan antioxidáns anyag található, vitaminok és ásványi anyagok mellett karotinoidok, astaxanthin, lutein és fucoxanthin is. Emellett egyedülálló összetevője a Chlorella Növekedési Faktor (CGF), ami segítheti a gyors, sejtszintű regenerációt.3

3. Immunrendszer erősítése

Kutatások azt mutatják, hogy a Chlorella alga fokozhatja az immunrendszer működését, így segítheti a szervezet kórokozók (baktériumok, vírusok, gombák) elleni védekezését, valamint a krónikus betegségek kockázatának csökkentését is.

Egy koreai kutatásban egészséges felnőttek szedtek 8 héten át napi 5 gramm Chlorella vulgaris alga tablettát, amitől javult a természetes ölősejtek aktivitása és a szervezet korai gyulladásos válasza.18 A természetes ölősejtek feladata, hogy elpusztítsák a fertőzött vagy tumorossá fajult sejteket.

További kutatásokban a Chlorella alga növelte az antitestek szintjét a szervezetben, illetve javította az influenza elleni oltásra adott választ idős embereknél.19,20 A Chlorella alga rendkívül gazdag immuntámogató összetevőkben, úgymint C-vitamin, B12-vitamin, vas, többszörösen telítetlen zsírsavak, poliszacharidok.13,15,21,22

4. Szív- és érrendszer támogatása

Méregtelenítő, sejtvédő és immunerősítő tulajdonságai mellett a Chlorella legtöbbet kutatott hatása az, hogy támogathatja a szív- és érrendszer egészségének fenntartását. Több kimagasló minőségű (kettős vak, placebo-kontrollált, randomizált) klinikai vizsgálat is arra jutott, hogy napi 5-10 gramm Chlorella alga csökkenti a teljes és LDL („rossz”) koleszterin, illetve a trigliceridek szintjét.23-25

Egy japán vizsgálatban napi 4 gramm Chlorella alga 12 hét alatt hatékonyan csökkentette a magas vérnyomással küzdők vérnyomását. A csökkenés a határeseti magas vérnyomásban szenvedőknél (140-160/90-95) jelentősebb volt, mint a magas normális vérnyomásúaknál (120-139/80-89).26

Egy másik vizsgálatban a Chlorella alga kiegészítőt szedőknél kevésbé voltak merevek az artériák, ami fontos, a vérnyomásra hatással bíró tényező.27 Kutatók szerint az algában található arginin aminosav, kálium, kalcium és omega-3 segítheti megelőzni az artériák merevvé válását.27,28

*Ez az ismertető nem a Netamin Prémium Bio Chlorella tablettára vonatkozik - általában véve mutatja be a chlorella algáról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Prémium Bio Chlorella tabletta nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

OGYÉI szám: 28094/2022. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

 

Hivatkozások

1 Caporgno MP, Mathys A. Trends in Microalgae Incorporation Into Innovative Food Products With Potential Health Benefits. Front Nutr. 2018;5:58. 

2 nasa.gov/mission_pages/station/research/news/photobioreactor-better-life-support

3 Bengwayan PT, Laygo JC, Pacio AE, et al. A comparative study on the antioxidant property of Chlorella (Chlorella sp) tablet and glutathione tablet. E Int Sci Res J. 2010;2(1):12–25.

4 Bazarnova, J, Nilova L, Trukhina E, Bernavskaya M, Smyatskaya Y, Aktar T. Use of Microalgae Biomass for Fortification of Food Products from Grain. Foods. 2021;10(12):3018. 

5 Ulbricht C, Bramwell R, Catapang M, et al. An evidence-based systematic review of chlorophyll by the Natural Standard Research Collaboration. J Diet Suppl. 2014;11(2):198-239.

6 Mishra VK, Bacheti RK, Husen A. Medicinal uses of chlorophyll: a critical overview. In: Le H, Salcedo E, editors. Chlorophyll Structure, Production and Medicinal Use. New York, NY, USA: Nova Science Publishers, Inc.; 2012. pp. 177–196.

7 İnanç A. L. Chlorophyll: structural properties, health benefits and its occurrence in virgin olive oils. Akademik Gıda. 2011;9:26–32.

8 Pérez-Gálvez A, Viera I, Roca M. Carotenoids and Chlorophylls as Antioxidants. Antioxidants (Basel). 2020;9(6):505.

9 Uchikawa T, Kumamoto Y, Maruyama I, Kumamoto S, Ando Y, Yasutake A. Enhanced elimination of tissue methylmercury in Parachlorella beijerinckii-fed mice. J Toxicol Sci. 2011;36(1):121-126.

10 Ogawa K, Fukuda T, Han J, Kitamura Y, Shiba K, Odani A. Evaluation of Chlorella as a Decorporation Agent to Enhance the Elimination of Radioactive Strontium from Body. PLoS One. 2016;11(2):e0148080.

Adagolás: napi 3 tabletta étkezések előtt fél órával, bő vízzel

HatóanyagA napi adag tartalmaz (3 tabletta)
Chlorella vulgaris alga1500 mg
Összetevők: Chlorella vulgaris alga, csomósodást gátló (szilícium-dioxid)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Prémium BIO Chlorella Alga tabletta 500 mg
4 490 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal