fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100144
ÁTMENETI KÉSZLETHIÁNY
Netamin Prémium BIO Chlorella Alga tabletta 500 mg

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Prémium BIO Chlorella Alga tabletta 500 mg

120 tabletta
ÁTMENETI KÉSZLETHIÁNY
Netamin Prémium BIO Chlorella Alga tabletta 500 mg
 • Organikus Chlorella alga, fenntartható, GMO-mentes európai forrásból
 • Fehérjék, esszenciális zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok és egyéb értékes növényi tápanyagok forrása
 • Kutatások alapján támogatja az immunrendszert, a szív- és érrendszert és a szervezet méregtelenítését
 • A biológiailag aktív B12-vitamin egyedüli növényi forrása!
 • 100% VEGÁN TERMÉK

Nincs készleten
Jelenleg nem rendelhető
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 041 Ft. Megtakarítás 1 347 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 23,5
Karbonlábnyom

Organikus, GMO-mentes, európai forrásból származó Chlorella alga.

100% VEGÁN összetétel

Mint mindig, a Netamin név most is garancia a minőségre! A készítmény fenntartható módon, zárt rendszerben, szorosan ellenőrzött körülmények között, Európában tenyésztett Chlorella algát tartalmaz. Az így előállított alga biztonságos, szennyeződésektől mentes és mindig ugyanolyan kiváló minőségű.

A termék PT-BIO-03 Európai Uniós minősítéssel rendelkezik. Az ISO 22000 szabvány és Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszer alapján készült.

A Netamin BIO Chlorella alga tabletta ideális választás:

 • immunrendszer támogatására
 • méregtelenítő kúrákhoz
 • sportoláshoz
 • vegán, vegetáriánus és egészségtudatos életmód mellé
 • idősebb korban

Mit érdemes tudni a Chlorella algáról?

A Chlorella (tudományos nevén Chlorella vulgaris) egy kb. 3 milliárd éve létező egysejtű zöld alga. Földünk egyik legősibb élőlénye. Édesvizekben növekszik, ahol a napenergiát fotoszintézis révén tiszta táplálékká alakítja át. Már az aztékok is fogyasztották, napjainkban pedig az egyik legegészségesebb szuperélelmiszerként tartják számon.1

Mi teszi igazi szuperélelmiszerré a Chlorella algát?

Ez az ősi zöld alga a világ egyik legtápanyagdúsabb élelmiszere. Nem véletlen, hogy a NASA is használni tervezi a hosszabb űrutazásokon, ahol két létfontosságú feladatot is ellát majd: egyrészt oxigént állít elő, másrészt táplálékként is szolgál az asztronauták számára.2

A Chlorella alga értékes tápanyagok gazdag tárháza

 • Magas fehérjetartalom: súlyának 55-60%-a könnyen emészthető fehérje
 • Teljes értékű fehérjeforrás: biztosít minden esszenciális aminosavat
 • Esszenciális omega-3 zsírsavak adják a zsírtartalmának 35%-át
 • Antioxidánsokkal védi a sejteket: C- és E-vitamin, karotinoidok (pl. lutein, béta-karotin)
 • Koncentrált vas-, kalcium-, magnézium-, foszfor- és cinkforrás


Tartalmazza az összes B-vitamint és egyedüli növényi forrása 
az aktív B12-vitaminnak!

Már 1 gramm Chlorella alga biztosítja a felnőtteknek ajánlott 
napi bevitel 1000%-át!
 

A Chlorella alga a létező legmagasabb klorofill-tartalmú növény.3 Akár 100-szor több klorofill van benne, mint a zöld leveles zöldségekben és akár 10-szer több, mint a Spirulina algában!4 A klorofill kutatások szerint immunerősítő, antioxidáns és méregtelenítő hatással bírhat.5-8

Mit mondanak a kutatások a Chlorella algáról, mint táplálékról?*

A Chlorella algáról már több száz tudományos vizsgálat született, amelyek alapján elképesztően széles skálán mozognak a hozzá fűzhető jótékony hatások. A kutatási eredményekről hosszasan lehetne írni, de ehelyett inkább a négy legfontosabb területet emeljük itt ki:

1. Méregtelenítés

A Chlorella alga természetes méregtelenítő hatása már hosszú ideje ismert. Az utóbbi években több kutatás is megerősítette, hogy képes megkötni a testben felhalmozódó méreganyagokat (toxinokat) és elősegíti a vérből, sejtekből, szövetekből és szervekből történő kivezetésüket.

Eddigi vizsgálatok alapján a Chlorella vulgaris alga különösen hatékony lehet a nehézfémek (pl. higany, ólom, alumínium) és a bizonyítottan rákkeltő, elsősorban a magas hőfokon sütött vagy főtt húsokban található heterociklusos aminok (HCA) eltávolításában.9-13

A Chlorella alga a nehezen lebomló, a környezetben és a szervezetben hosszú ideig megmaradó szerves vegyületek (persistent organic pollutants, POP) természetes úton való kiürülését is segíti.14 Ezek forrásai pl. rovarölő szerek, oldószerek, gyógyszerek és ipari vegyszerek.

2. Sejtvédelem

A Chlorella alga fogyasztása vizsgálatok alapján jelentősen megnöveli a szervezetben jelenlevő antioxidánsok szintjét.15,16 Az antioxidánsok segítenek megóvni a sejteket a szabad gyökök által okozott és öregedéshez, krónikus betegségekhez hozzájáruló oxidatív stresszel szemben.

Egy koreai kutatásban a napi 6 gramm Chlorella alga fogyasztók vérében 44%-kal több volt az antioxidáns C-vitamin szintje, mint azoknak, akik hatóanyagmentes placebót kaptak.17

A Chlorella algában számtalan antioxidáns anyag található, vitaminok és ásványi anyagok mellett karotinoidok, astaxanthin, lutein és fucoxanthin is. Emellett egyedülálló összetevője a Chlorella Növekedési Faktor (CGF), ami segítheti a gyors, sejtszintű regenerációt.3

3. Immunrendszer erősítése

Kutatások azt mutatják, hogy a Chlorella alga fokozhatja az immunrendszer működését, így segítheti a szervezet kórokozók (baktériumok, vírusok, gombák) elleni védekezését, valamint a krónikus betegségek kockázatának csökkentését is.

Egy koreai kutatásban egészséges felnőttek szedtek 8 héten át napi 5 gramm Chlorella vulgaris alga tablettát, amitől javult a természetes ölősejtek aktivitása és a szervezet korai gyulladásos válasza.18 A természetes ölősejtek feladata, hogy elpusztítsák a fertőzött vagy tumorossá fajult sejteket.

További kutatásokban a Chlorella alga növelte az antitestek szintjét a szervezetben, illetve javította az influenza elleni oltásra adott választ idős embereknél.19,20 A Chlorella alga rendkívül gazdag immuntámogató összetevőkben, úgymint C-vitamin, B12-vitamin, vas, többszörösen telítetlen zsírsavak, poliszacharidok.13,15,21,22

4. Szív- és érrendszer támogatása

Méregtelenítő, sejtvédő és immunerősítő tulajdonságai mellett a Chlorella legtöbbet kutatott hatása az, hogy támogathatja a szív- és érrendszer egészségének fenntartását. Több kimagasló minőségű (kettős vak, placebo-kontrollált, randomizált) klinikai vizsgálat is arra jutott, hogy napi 5-10 gramm Chlorella alga csökkenti a teljes és LDL („rossz”) koleszterin, illetve a trigliceridek szintjét.23-25

Egy japán vizsgálatban napi 4 gramm Chlorella alga 12 hét alatt hatékonyan csökkentette a magas vérnyomással küzdők vérnyomását. A csökkenés a határeseti magas vérnyomásban szenvedőknél (140-160/90-95) jelentősebb volt, mint a magas normális vérnyomásúaknál (120-139/80-89).26

Egy másik vizsgálatban a Chlorella alga kiegészítőt szedőknél kevésbé voltak merevek az artériák, ami fontos, a vérnyomásra hatással bíró tényező.27 Kutatók szerint az algában található arginin aminosav, kálium, kalcium és omega-3 segítheti megelőzni az artériák merevvé válását.27,28

*Ez az ismertető nem a Netamin Prémium Bio Chlorella tablettára vonatkozik - általában véve mutatja be a chlorella algáról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Prémium Bio Chlorella tabletta nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

OGYÉI szám: 28094/2022. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

 

Hivatkozások

1 Caporgno MP, Mathys A. Trends in Microalgae Incorporation Into Innovative Food Products With Potential Health Benefits. Front Nutr. 2018;5:58. 

2 nasa.gov/mission_pages/station/research/news/photobioreactor-better-life-support

3 Bengwayan PT, Laygo JC, Pacio AE, et al. A comparative study on the antioxidant property of Chlorella (Chlorella sp) tablet and glutathione tablet. E Int Sci Res J. 2010;2(1):12–25.

4 Bazarnova, J, Nilova L, Trukhina E, Bernavskaya M, Smyatskaya Y, Aktar T. Use of Microalgae Biomass for Fortification of Food Products from Grain. Foods. 2021;10(12):3018. 

5 Ulbricht C, Bramwell R, Catapang M, et al. An evidence-based systematic review of chlorophyll by the Natural Standard Research Collaboration. J Diet Suppl. 2014;11(2):198-239.

6 Mishra VK, Bacheti RK, Husen A. Medicinal uses of chlorophyll: a critical overview. In: Le H, Salcedo E, editors. Chlorophyll Structure, Production and Medicinal Use. New York, NY, USA: Nova Science Publishers, Inc.; 2012. pp. 177–196.

7 İnanç A. L. Chlorophyll: structural properties, health benefits and its occurrence in virgin olive oils. Akademik Gıda. 2011;9:26–32.

8 Pérez-Gálvez A, Viera I, Roca M. Carotenoids and Chlorophylls as Antioxidants. Antioxidants (Basel). 2020;9(6):505.

9 Uchikawa T, Kumamoto Y, Maruyama I, Kumamoto S, Ando Y, Yasutake A. Enhanced elimination of tissue methylmercury in Parachlorella beijerinckii-fed mice. J Toxicol Sci. 2011;36(1):121-126.

10 Ogawa K, Fukuda T, Han J, Kitamura Y, Shiba K, Odani A. Evaluation of Chlorella as a Decorporation Agent to Enhance the Elimination of Radioactive Strontium from Body. PLoS One. 2016;11(2):e0148080.

Adagolás: napi 3 tabletta étkezések előtt fél órával, bő vízzel

HatóanyagA napi adag tartalmaz (3 tabletta)
Chlorella vulgaris alga1500 mg
Összetevők: Chlorella vulgaris alga, csomósodást gátló (szilícium-dioxid)

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér