Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100255
Új termék
Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszula

60 kapszula
0 vélemény
Írj véleményt!
Új termék
Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszula
  • TELJESEN MEGÚJULT TERMÉK!
  • Átmenetileg többféle csomagolásban van forgalomban!
  • 11 aktív hatóanyag, a mértékadó tudományos kutatások alapján összeválogatva
  • Összetevői közül:
  • … a cink, A-vitamin és riboflavin (B2-vitamin) hozzájárul a normál látás fenntartásához
  • … a C- és E-vitamin, cink és réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  •  … a lutein és zeaxantin a retina sárgafoltjának fontos alkotóelemei
  • … a sáfrány-kivonat kutatásokban segítette a retina és makula védelmét, a látás javítását
  • A termék kizárólag természetes forrásból (bársonyvirág kivonatából) származó luteint és zeaxantint tartalmaz!

Készleten
5 790 Ft
Egységár: 97 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 5 211 Ft. Megtakarítás 1 737 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 35,2 g
Karbonlábnyom

A legbizonyítottabb szemvédő hatóanyagok, a kutatásoknak megfelelő dózisokban!
11 összetevő: természetes lutein és zeaxantin, A-, B2-, B3-, C- és E-vitamin, béta-karotin, sáfrány-kivonat, cink és réz.

A népszerű Netamin SZEMKOMPLEX tablettát a mértékadó tudományos kutatásokra támaszkodva megújítottuk, hogy látásodat a lehető leghatékonyabban tudd támogatni.

Miért jó Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszulát szedni…

Ha már szemüveges vagy?
Aktívan tehetsz látásod egészségéért, a további látásromlás megelőzéséért! Hozzájuthatsz a szemeid számára legfontosabb tápanyagokhoz, márpedig a Te esetedben ez különösen fontos!

Ha nem viselsz szemüveget?
Megőrizheted szemeid egészségét, hiszen jelentősen csökkented annak a veszélyét, hogy a korod előrehaladtával a látásod romlásnak induljon, aktívan tehetsz az olyan betegségek kialakulása ellen, mint a makuladegeneráció, vagy a szürke hályog. Úgy gondolod, hogy ráérsz még szemed egészségével foglalkozni? TÉVEDSZ! A „digitális szembetegségek” korát éljük, egyre többen küzdenek különböző szem-és látásproblémákkal. Te is érintett lehetsz, ha…

  • sok időt töltesz képernyők (monitor, telefon, tablet, TV) előtt
  • sok időt töltesz mesterséges fényben (pl. neon)
  • sok időt töltesz a szabadban (a szemkárosító UV-sugarak egész évben jelen vannak!)
  • kevés zöldséget, gyümölcsöt eszel

Emellett kiemelten ajánljuk a Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszulát, ha:

  • elmúltál 40 éves – az életkor előrehaladtával minden szembetegség kockázata növekszik!
  • bármilyen szemproblémával, szembetegséggel küzdesz
  • családodban előfordult valamilyen szembetegség

Hogyan segít a Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszula?

Az életkor előrehaladtával egyre inkább számolni kell a látásromlással és a szembetegségekkel, mint amilyen a zöld és a szürke hályog vagy a makuladegeneráció (sárgafoltsorvadás). Idővel a túl sok képernyőnézés és az UV-sugárzás is problémákhoz vezethet. Megfelelő tápanyagbevitellel azonban csökkenthetjük a kockázatot, megelőzhetjük a folyamatot, és megőrizhetjük látásunk egészségét!

Kutatások szerint sokan táplálkozással nem biztosítják a megfelelő tápanyagellátást a szemnek, ami azért is jelentős probléma, mert ezeket – mint a luteint és a zeaxantint vagy olyan nyomelemeket, mint a réz és a cink – nem képes a szervezet előállítani. Ezért is fontos a megfelelő táplálkozásra odafigyelni, és amennyiben szükséges, minőségi étrend-kiegészítővel támogatni a szem egészségét.

Tudományos megalapozottság: így választottuk ki a legfőbb összetevőket!

A Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszula gerincét a 2006-tól 2012-ig tartó, AREDS2 nevű amerikai kutatásban alkalmazott hatóanyagok adják. Az elnevezésben a kettes szám arra utal, hogy korábban, 1992-től 2001-ig egy AREDS nevű kutatást is lefolytattak már. Ezeket a vizsgálatokat a National Eye Institute (Nemzeti Szem Intézet) támogatta, nevüket pedig az Age-Related Eye Disease Study – avagy magyarul „korfüggő szembetegség tanulmány” – kezdőbetűiből kapták.

A két tanulmányba először 3640, majd 4203 résztvevőt vontak be a kutatók, és arra voltak kíváncsiak, hogy milyen tápanyagok segíthetik az időskori makuladegeneráció (sárgafoltsorvadás) és szürke hályog (katarakta) megelőzését vagy kezelését.1,2 Az AREDS2 az eredeti AREDS formula még hatékonyabb változata: folyamatos, napi szedése kutatások alapján 25-30%-kal csökkenti az időskori makuladegeneráció romlásának kockázatát, jelentősen csökkenti a látásvesztés kockázatát, 55%-kal csökkenti a késői stádium (geografikus atrófia) romlását, akár 30%-kal csökkenti a szürke hályog kialakulásának kockázatát és 36%-kal csökkenti a súlyos szürke hályog kialakulásának kockázatát.1-5

Az AREDS2 hatóanyagok mind megtalálhatók a Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszulában:

  • 10 mg lutein
  • 2 mg zeaxantin
  • 500 mg C-vitamin
  • 400 NE E-vitamin
  • 25 mg cink
  • 2 mg réz

Az AREDS2 formulát szemorvosok gyakran felírják korai időskori makuladegenerációban szenvedő betegeknek, illetve általában a szemvédelemre és szemerősítésre is, a látásproblémák megelőzése céljából. Ez a hatóanyag-kombináció számos nemzeti és nemzetközi egészségügyi szervezet hivatalos ajánlásában is szerepel, például: Amerikai Szemészeti Akadémia (American Academy of Ophthalmology), Amerikai Optometristák Szövetsége (American Optometric Association), Kanadai Szemészeti Társaság (Canadian Ophthalmological Society), Európai Retina Specialisták Társasága (European Society of Retina Specialists) és a brit Királyi Szemészek Társasága (Royal College of Ophthalmologists).

Mit érdemes még tudni a Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszula hatóanyagairól?

Lutein

A lutein egy karotinoid, kiszűri a kék fényt és véd az oxidatív károsodástól.6 Magas koncentrációban a retinán található sárgafoltban fordul elő, fontos szerepe van a szem egészséges működésében. Számos kutatás bebizonyította, hogy a szervezetbe juttatott lutein mennyisége és a sárgafoltban található lutein mennyiség között kapcsolat áll fenn. A lutein segíti a sárgafolt pigmentáltságának javulását, ami csökkenti az időskori látásromlás esélyeit, a krónikus szembetegségek kockázatát.7

A szürke hályog vezető oka, míg az időskori makuladegeneráció (AMD) a harmadik leggyakoribb oka a vakságnak! A lutein csökkenti az időskori makuladegeneráció és a szürke hályog kialakulásának esélyét, de számos további szembetegség ellen is véd és az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben is védelmezi a szemeket.8-11 A Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálatok szerint napi 6 mg lutein a makuladegeneráció kockázatát 43%-kal volt képes csökkenteni.12 Emellett segíti a makuladegeneráció lassítását is és javíthatja a szürke hályogosok látását.13,14

Zeaxantin

A lutein mellett a zeaxantin az a másik karotinoid, ami legnagyobb arányban megtalálható a retinában és szemlencsében. Szemvédő hatását komoly klinikai vizsgálatok igazolják – a leggyakrabban luteinnel kombinálva. A kutatási eredmények alapján a zeaxantin védi a fotoreceptorokat, kiszűri a szemet károsító kék fényt és védi a retinát az oxidatív stresszel szemben.7,13,15,16 Az amerikai Massachusetts Eye and Ear nevű speciális kórház által végzett kutatás arra jutott, hogy a legtöbb zeaxantin és lutein tartalmú ételt fogyasztó embereknél 43%-kal alacsonyabb a makuladegeneráció kialakulásának az esélye, mint az ezekből a tápanyagokból legkevesebbet fogyasztóknál.12

A zeaxantin antioxidáns tulajdonsága révén fontos szerepet tölthet be egyéb szembetegségek, többek között a szürke hályog és zöld hályog megelőzésében, kiegészítő kezelésében is.14,17,18 Mivel az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint és zeaxantint előállítani, ezért azt külső forrásból, táplálékból (pl. leveles zöldségek) vagy étrend-kiegészítők útján kell magunkhoz vennünk.

A-vitamin

Az A-vitamint retinolnak is szokták nevezni, ugyanis a szem ideghártyája, a retina megfelelő működéséhez elengedhetetlen. A szemgolyót borító szaruhártya és a kötőhártya épségéhez is szükséges. A-vitamin hiánya esetén romlik a szem sötéthez való alkalmazkodása, szemszárazság alakul ki, nő a szemfertőzés és a makuladegeneráció kockázata.19,20 Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által is engedélyezett állítás, hogy az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához.

C-vitamin

A C-vitamin antioxidánsként védi a szemet, illetve nélkülözhetetlen a szem szerkezetét adó kollagén képződéséhez. Több tanulmány is kapcsolatot mutatott ki a C-vitamin-bevitel és a szürke hályog csökkent kockázata között. Már napi 100 mg bevitele 64%-kal csökkentheti a szürke hályog kialakulásának kockázatát.21 A napi 490 mg feletti bevitel a szürke hályog kockázatát 75%-kal csökkentheti, a napi 125 mg alatti bevitelhez képest.22 Egy Japánban végzett 5 éves tanulmány 30 ezer 45-64 év közötti felnőttet vizsgált meg, és a magasabb C-vitamin-bevitel összefüggésben állt a szürke hályog kockázat csökkenésével.23 Egy 2011-ben publikált indiai kutatás szoros kapcsolatot talált a szürke hályog kialakulása és a C-vitamin-hiány között.24

E-vitamin

Az E-vitamin egy rendkívül erős antioxidáns, megköti a szabad gyököket, így védi a szem sejtjeit az ezen instabil molekulák okozta károsodásoktól. Kutatások alapján az E-vitamin szerepet játszhat az időskori makuladegeneráció, a zöld és a szürke hályog megelőzésében és kezelésében is.25,26

Egy nagy méretű, hosszú távú tanulmány, amely 3000 43-86 éves kor közötti felnőtt részvételével készült, azt mutatta ki, hogy a szürke hályog ötéves kockázata 60%-kal kisebb volt az E- vagy C-vitamin tartalmú kiegészítőt szedők körében.27 Egy 2008-as kutatás több mint 35 ezer nő táplálkozását vizsgálta meg, és kimutatta, hogy a legtöbb luteint és E-vitamint tartalmazó étrendet követő nők esetében 20%-kal kisebb volt a szürke hályog kockázata, mint az ezen tápanyagokból legkevesebbet fogyasztóké.28

Cink

Az emberi test szinte minden sejtjében előforduló esszenciális ásványi anyag – létfontosságú, ám csak jól meghatározott, kis mennyiségben. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal által is elfogadott, tudományosan bizonyítottnak tekintett állítás, hogy a cink hozzájárul a normál látás fenntartásához, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Elengedhetetlen a retina egészségéhez, lehetővé teszi az A-vitamin májból retinába való eljutását, hogy melanin képződhessen – egy festékanyag, amely védi a szemet az UV-sugarak ellen. Kutatások alapján a cink, egyéb mikrotápanyagokkal kombinálva, 25-30%-kal csökkenti az előrehaladott időskori makuladegeneráció kockázatát, 19%-kal a mérsékelt látásvesztés kockázatát.

Réz

A réz – bár csak kis mennyiségben van szükség bevitelére – a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen mikroelem. Tudományosan bizonyított, hogy a réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és részt vesz a kötőszövetek normál állapotának fenntartásában – mindkettő nagyon fontos a szemvédelem szempontjából. A réz bevitele azért is fontos, hogy elkerüljük a magasabb cinkbevitelhez köthető rézhiányt – fontos tehát odafigyelni a két ásványi anyag kényes egyensúlyára. A cink és a réz optimális napi beviteli aránya 10-15:1, vagyis ideális esetben minden 1 mg réz beviteléhez 10-15 mg cinknek is kell társulnia.

Riboflavin (B2-vitamin)

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal által is elfogadott, tudományosan bizonyított állítás, hogy a riboflavin (B2-vitamin) hozzájárul a normál látás fenntartásához, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A riboflavin hiánya okozhat viszkető, vörös szemeket, fényérzékenységet, homályos látást, kötőhártya-gyulladást, farkasvakságot, szürke hályogot is.29,30 Kutatások szerint megfelelő bevitele segít megelőzni a szürke hályog, a zöld hályog és az időskori makuladegeneráció kialakulását is.31-33 Egy kutatásban a napi 1,6-2,2 mg riboflavin-bevitel a zöld hályog kockázatának 31-51%-os csökkenésével mutatott összefüggést.34

Niacin (B3-vitamin)

A B3-vitamin (más néven niacin) egy méltatlanul elhanyagolt antioxidáns vitamin: kutatások alapján több módon is védi a sejteket az oxidatív stressz ellen, például részt vesz a glutation nevű fő antioxidáns újrahasznosításában.35 Vizsgálatok alapján a niacin önmagában akár 31%-kal, napi 40 mg B3-vitamin és napi 3 mg B2-vitamin kombinációja pedig akár 44%-kal csökkentheti a szürke hályog kialakulásának kockázatát.36,37 A magasabb niacinbevitel összefügg a zöld hályog alacsonyabb kockázatával is: minden 1 mg niacin a kockázat 6%-os csökkenésével járhat együtt.38-41

Béta-karotin

A béta-karotin egy természetes karotinoid, nagy mennyiségben tartalmazza például a sárgarépa, a sütőtök, a spenót, a brokkoli és a sárgadinnye is. Az A-vitamin előanyaga, azaz a szervezet képes a májban A-vitamint előállítani belőle – de mindig csak annyit alakít át, amennyire szüksége van.

Kutatások alapján napi 3-6 mg béta-karotin bevitele hozzájárul a szem egészségének megőrzéséhez, a szembetegségek megelőzéséhez.42 A magas karotinoid-bevitel akár 35%-kal csökkentheti az időskori makuladegeneráció kockázatát.43 A béta-karotinnak A-vitaminná alakulva alapvető szerepe van a retina megfelelő működésében, a szaruhártya épségének és a szem nedvességének fenntartásában, a farkasvakság megelőzésében és kezelésében.29 Antioxidáns hatásával segíti a káros oxidatív stressz elleni védelmet is.44

Sáfrány-kivonat

A sáfrány (Crocus sativus) az egyik legősibb gyógynövény, a róla szóló első leírások kb. 4000 évesek. A virág fő aktív hatóanyagai a safranal, a krocin és a krocetin nevű természetes karotinoidok. Kutatások alapján ezek a vegyületek erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bírnak, valamint neuroprotektív tulajdonságokat is mutatnak, azaz az idegsejteket védik, az azokat romboló, támadó folyamatokat lassítják.45-48

Klinikai vizsgálatokban a sáfrányvirág kivonatát időskori makuladegeneráció, zöld hályog (nyitott zugú glaukóma), diabéteszes retinopátia (a látóhártya ereinek cukorbetegség okozta károsodása) és diabéteszes makulopátia (a sárgafolt cukorbetegség okozta károsodása) esetén is vizsgálták.45,46,49-51 A sáfrány-kivonat az oxidatív stressz és a gyulladás csökkentésével védi a szem retinasejtjeit, a benne lévő krocin hatóanyag fokozza a retinaszövetek véráramlását. Eddigi kutatások szerint sáfrány-kivonat segítségével javítható a látásélesség és a retinafunkció időskori makuladegenerációban szenvedőknél, javítható a cukorbetegség okozta látásromlás, illetve csökkenthető a szemnyomás zöld hályog esetén, ami elengedhetetlen a kezeléshez és a további látóideg-sérülés megelőzéséhez.

OGYÉI szám: 35933/2024. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőségbiztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Hivatkozások

1 Age-Related Eye Disease Study Research Group. A randomized, placebo-controlled, clinical trial of high-dose supplementation with vitamins C and E, beta carotene, and zinc for age-related macular degeneration and vision loss: AREDS report no. 8 [published correction appears in Arch Ophthalmol. 2008 Sep;126(9):1251]. Arch Ophthalmol. 2001;119(10):1417-1436.
2 Age-Related Eye Disease Study 2 Research Group. Lutein + zeaxanthin and omega-3 fatty acids for age-related macular degeneration: the Age-Related Eye Disease Study 2 (AREDS2) randomized clinical trial [published correction appears in JAMA. 2013 Jul 10;310(2):208]. JAMA. 2013;309(19):2005-2015.
3 Chew EY, Clemons TE, Agrón E, et al. Long-term effects of vitamins C and E, β-carotene, and zinc on age-related macular degeneration: AREDS report no. 35 [published correction appears in Ophthalmology. 2016 Dec;123(12):2634. doi: 10.1016/j.ophtha.2016.10.026]. Ophthalmology. 2013;120(8):1604-11.e4.
4 Chew EY, Clemons TE, Agrón E, et al. Long-term Outcomes of Adding Lutein/Zeaxanthin and ω-3 Fatty Acids to the AREDS Supplements on Age-Related Macular Degeneration Progression: AREDS2 Report 28. JAMA Ophthalmol. 2022;140(7):692-698.
5 Keenan TDL, Agrón E, Keane PA, et al. Oral Antioxidant and Lutein/Zeaxanthin Supplements Slow Geographic Atrophy Progression to the Fovea in Age-Related Macular Degeneration. Ophthalmology. Published online July 16, 2024.
6 Wilson LM, Tharmarajah S, Jia Y, Semba RD, Schaumberg DA, Robinson KA. The Effect of Lutein/Zeaxanthin Intake on Human Macular Pigment Optical Density: A Systematic Review and Meta-Analysis. Adv Nutr. 2021;12(6):2244-2254.
7 Mares-Perlman JA, Millen AE, Ficek TL, Hankinson SE. The body of evidence to support a protective role for lutein and zeaxanthin in delaying chronic disease. Overview. J Nutr. 2002;132(3):518S-524S.
8 Koushan K, Rusovici R, Li W, Ferguson LR, Chalam KV. The role of lutein in eye-related disease. Nutrients. 2013;5(5):1823-1839.
9 Ma L, Dou HL, Wu YQ, et al. Lutein and zeaxanthin intake and the risk of age-related macular degeneration: a systematic review and meta-analysis. Br J Nutr. 2012;107(3):350-359.
10 Berendschot TT, Broekmans WM, Klöpping-Ketelaars IA, Kardinaal AF, Van Poppel G, Van Norren D. Lens aging in relation to nutritional determinants and possible risk factors for age-related cataract. Arch Ophthalmol. 2002;120(12):1732-1737.
11 Sasaki M, Yuki K, Kurihara T, et al. Biological role of lutein in the light-induced retinal degeneration. J Nutr Biochem. 2012;23(5):423-429.
12 Seddon JM, Ajani UA, Sperduto RD, et al. Dietary carotenoids, vitamins A, C, and E, and advanced age-related macular degeneration. Eye Disease Case-Control Study Group [published correction appears in JAMA 1995 Feb 22;273(8):622]. JAMA. 1994;272(18):1413-1420.
13 Jia YP, Sun L, Yu HS, et al. The Pharmacological Effects of Lutein and Zeaxanthin on Visual Disorders and Cognition Diseases. Molecules. 2017;22(4):610.
14 Maci S, Santos R. The beneficial role of lutein and zeaxanthin in cataracts. Nutrafoods. 2015;14(2):63–69.
15 Chucair AJ, Rotstein NP, Sangiovanni JP, During A, Chew EY, Politi LE. Lutein and zeaxanthin protect photoreceptors from apoptosis induced by oxidative stress: relation with docosahexaenoic acid. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2007;48(11):5168-5177.
16 Nakajima Y, Shimazawa M, Otsubo K, Ishibashi T, Hara H. Zeaxanthin, a retinal carotenoid, protects retinal cells against oxidative stress. Curr Eye Res. 2009;34(4):311-318.
17 Liu XH, Yu RB, Liu R, et al. Association between lutein and zeaxanthin status and the risk of cataract: a meta-analysis. Nutrients. 2014;6(1):452-465.
18 Lem DW, Gierhart DL, Davey PG. Carotenoids in the Management of Glaucoma: A Systematic Review of the Evidence. Nutrients. 2021;13(6):1949.
19 Sajovic J, Meglič A, Glavač D, Markelj Š, Hawlina M, Fakin A. The Role of Vitamin A in Retinal Diseases. Int J Mol Sci. 2022;23(3):1014.
20 Khoo HE, Ng HS, Yap WS, Goh HJH, Yim HS. Nutrients for Prevention of Macular Degeneration and Eye-Related Diseases. Antioxidants (Basel). 2019;8(4):85.
21 Valero MP, Fletcher AE, De Stavola BL, Vioque J, Alepuz VC. Vitamin C is associated with reduced risk of cataract in a Mediterranean population. J Nutr. 2002;132(6):1299-1306.
22 Jacques PF, Chylack LT Jr. Epidemiologic evidence of a role for the antioxidant vitamins and carotenoids in cataract prevention. Am J Clin Nutr. 1991;53(1 Suppl):352S-355S.
23 Yoshida M, Takashima Y, Inoue M, et al. Prospective study showing that dietary vitamin C reduced the risk of age-related cataracts in a middle-aged Japanese population. Eur J Nutr. 2007;46(2):118-124.
24 Ravindran RD, Vashist P, Gupta SK, et al. Inverse association of vitamin C with cataract in older people in India. Ophthalmology. 2011;118(10):1958-1965.e2.
25 Latib F, Zafendi MAI, Mohd Lazaldin MA. The use of vitamin E in ocular health: Bridging omics approaches with Tocopherol and Tocotrienol in the management of glaucoma. Food Chem (Oxf). 2024;9:100224.
26 Edwards G, Olson CG, Euritt CP, Koulen P. Molecular Mechanisms Underlying the Therapeutic Role of Vitamin E in Age-Related Macular Degeneration. Front Neurosci. 2022;16:890021.
27 Mares-Perlman JA, Lyle BJ, Klein R, et al. Vitamin supplement use and incident cataracts in a population-based study. Arch Ophthalmol. 2000;118(11):1556-1563.
28 Christen WG, Liu S, Glynn RJ, Gaziano JM, Buring JE. Dietary carotenoids, vitamins C and E, and risk of cataract in women: a prospective study. Arch Ophthalmol. 2008;126(1):102-109.
29 Pereira A, Adekunle RD, Zaman M, Wan MJ. Association Between Vitamin Deficiencies and Ophthalmological Conditions. Clin Ophthalmol. 2023;17:2045-2062.
30 Powers HJ. Riboflavin (vitamin B-2) and health. Am J Clin Nutr. 2003;77(6):1352-1360.
31 Musa M, Zeppieri M, Atuanya GN, et al. Nutritional Factors: Benefits in Glaucoma and Ophthalmologic Pathologies. Life (Basel). 2023;13(5):1120.
32 Skalka HW, Prchal JT. Cataracts and riboflavin deficiency. Am J Clin Nutr. 1981;34(5):861-863.
33 Hou J, Wen Y, Gao S, Jiang Z, Tao L. Association of dietary intake of B vitamins with glaucoma. Sci Rep. 2024;14(1):8539.
34 Mares-Perlman JA, Brady WE, Klein BE, et al. Diet and nuclear lens opacities. Am J Epidemiol. 1995;141(4):322-334.
35 Ilkhani F, Hosseini B, Saedisomeolia A. Niacin and Oxidative Stress: A Mini-Review. J Nutri Med Diet Care. 2016;2(1):014.
36 Sperduto RD, Hu TS, Milton RC, et al. The Linxian cataract studies. Two nutrition intervention trials. Arch Ophthalmol. 1993;111(9):1246-1253.
37 Glaser TS, Doss LE, Shih G, et al. The Association of Dietary Lutein plus Zeaxanthin and B Vitamins with Cataracts in the Age-Related Eye Disease Study: AREDS Report No. 37. Ophthalmology. 2015;122(7):1471-1479.
38 Taechameekietichai T, Chansangpetch S, Peerawaranun P, Lin SC. Association between Daily Niacin Intake and Glaucoma: National Health and Nutrition Examination Survey. Nutrients. 2021;13(12):4263.
39 Jung KI, Kim YC, Park CK. Dietary Niacin and Open-Angle Glaucoma: The Korean National Health and Nutrition Examination Survey. Nutrients. 2018;10(4):387.
40 Williams PA, Harder JM, Foxworth NE, et al. Vitamin B3 modulates mitochondrial vulnerability and prevents glaucoma in aged mice. Science. 2017;355(6326):756-760.
41 Lee SY, Tseng VL, Kitayama K, et al. Associations Between Niacin Intake and Glaucoma in the National Health and Nutrition Examination Survey. J Glaucoma. 2023;32(6):443-450.
42 Rasmussen HM, Johnson EJ. Nutrients for the aging eye. Clin Interv Aging. 2013;8:741-748.
43  Wu J, Cho E, Willett WC, Sastry SM, Schaumberg DA. Intakes of Lutein, Zeaxanthin, and Other Carotenoids and Age-Related Macular Degeneration During 2 Decades of Prospective Follow-up. JAMA Ophthalmol. 2015;133(12):1415-1424.
44 Johra FT, Bepari AK, Bristy AT, Reza HM. A Mechanistic Review of β-Carotene, Lutein, and Zeaxanthin in Eye Health and Disease. Antioxidants (Basel). 2020;9(11):1046.
45 Sepahi S, Ghorani-Azam A, Hossieni SM, Mohajeri SA, Khodaverdi E. Pharmacological Effects of Saffron and its Constituents in Ocular Disorders from in vitro Studies to Clinical Trials: A Systematic Review. Curr Neuropharmacol. 2021;19(3):392-401.
46 Fernández-Albarral JA, de Hoz R, Ramírez AI, et al. Beneficial effects of saffron (Crocus sativus L.) in ocular pathologies, particularly neurodegenerative retinal diseases. Neural Regen Res. 2020;15(8):1408-1416.
47 Heydari M, Zare M, Badie MR, Watson RR, Talebnejad MR, Afarid M. Crocin as a vision supplement. Clin Exp Optom. 2023;106(3):249-256.
48 Heitmar R, Brown J, Kyrou I. Saffron (Crocus sativus L.) in Ocular Diseases: A Narrative Review of the Existing Evidence from Clinical Studies. Nutrients. 2019;11(3):649.
49 Falsini B, Piccardi M, Minnella A, et al. Influence of saffron supplementation on retinal flicker sensitivity in early age-related macular degeneration. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2010;51(12):6118-6124.
50 Broadhead GK, Grigg JR, McCluskey P, Hong T, Schlub TE, Chang AA. Saffron therapy for the treatment of mild/moderate age-related macular degeneration: a randomised clinical trial. Graefes Arch Clin Exp Ophthalmol. 2019;257(1):31-40.
51 Doumouchtsis EK, Tzani A, Doulamis IP, et al. Effect of Saffron on Metabolic Profile and Retina in Apolipoprotein E-Knockout Mice Fed a High-Fat Diet. J Diet Suppl. 2018;15(4):471-481.

Napi 2 kapszula szedése javasolt bő folyadékkal, lehetőleg étkezés közben.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 kapszula)NRV%
C-vitamin500 mg625%
E-vitamin294 mg2450%
Niacin40 mg250%
Cink25 mg250%
Sáfrány-kivonat (Crocus sativus)20 mg**
Lutein (bársonyvirágból)10 mg**
Béta-karotin6 mg**
Riboflavin (B2-vitamin)3 mg214%
Zeaxantin (bársonyvirágból)2 mg**
Réz2 mg200%
A-vitamin800 μg100%

* = Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén)
** = Nincs meghatározott napi beviteli referencia érték

Összetevők: 
E-vitamin (D-alfa tokoferil-acetát), C-vitamin (L-aszkorbinsav), kapszulahéj (hidroxipropil-metilcellulóz), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), cink (cink-citrát),  nagy bársonyvirág kivonat (Tagetes erecta) (20% lutein), niacin (nikotinamid), béta-karotin, sáfrányvirág-kivonat (Crocus sativus), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói),  nagy bársonyvirág kivonat (Tagetes erecta) (20% zeaxantin), A-vitamin (retinil-acetát), réz (réz-biszglicinát), B2-vitamin (riboflavin).

Még senki nem írt véleményt erről a termékről. Legyél te az első!

Kapcsolódó termékeink

Netamin SZEMKOMPLEX FORTE kapszula
5 790 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér