Kiadó: BIK Könyvkiadó Kötés: tűzött Oldalszám: 88
Miért ajánlatos törődnünk a táplálkozásunkkal? Testünk minden egyes sejtjét az az étel alkotja, amelyet elfogyasztunk, és a táplálék a szervezetünk működésének energiaforrása. "az vagy, amit megeszel!" Néhány egyszerű alapelv gyakorlati alkalmazásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Nem csak a vegetáriánus recepteket érdemes kipróbálni, kóstoljuk meg a vegán (tej és tojás nélkül, csak növényi összetevőkből elkészíthető) ételeket is, hiszen az állati eredetű élelmiszerek helyett sokféle növényi alapanyagot használhatunk a konyhában, védve ezzel az egészségünket és a környezetünket. Vegetáriánus és vegán receptek gyűjteménye, sok hagyományos, magyaros étel növényi változatával. Megtalálható benne a rakott káposzta, sőt a sólet vegetáriánus változata is, de található benne vegán tortaalap teljes kiőrlésű lisztből, vagy hideg lencsesült recept is például. Rengeteg receptet találunk az interneten - mi is igyekszünk minél több húsmentes ételreceptet megosztani olvasóinkkal, de ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik jobban szeretik még mindig a kézbe vehető tartalmat, a papír illatát.