Netamin újrahasznosítás
Missziónk: Mi, a Netamin csapata azért dolgozunk minden erőnkből, hogy aki csak nyitott rá, annak segítsünk egy egészségesebb és boldogabb életet élni.
Táplálék-kiegészítők válogatott alapanyagokból, gondosan csomagolva, a környezet megóvásával

Netamin környezetvédelmi hitvallás

A környezet védelme erkölcsi kötelesség
1
Hisszük, hogy a környezet védelme erkölcsi kötelesség. Teszünk azért, hogy az utánunk következő generációk is örömmel élvezhessék a természet ajándékait.
Missziónk minél több ember egészségének és boldogságának szolgálata
2
Missziónk minél több ember egészségének és boldogságának szolgálata. Ez a legfontosabb célunk, de közben a lehető legjobban óvjuk a környezetet.
Hiszünk a folyamatos fejlődésben és tanulásban
3
Elfogadjuk hogy nem vagyunk tökéletesek, ebben a tökéletlen világban élünk, ahol sajnos lehetetlen nullára csökkenteni a környezet-terhelést. De hiszünk a folyamatos fejlődésben és tanulásban.

A fenti hitvallás értelmében az alábbi környezetvédelmi rendszert alkalmazzuk:

Netamin Környezetvédelmi Rendszer

Netamin Környezetvédelmi Rendszer

Műanyagok
Műanyagok
Minden csomagolóanyagunk 100%-ban újrafelhasználható. Emellett 5 éven belül teljesen „műanyagmentessé” válunk - de csak akkor, ha ez a termékeink minőségét nem veszélyezteti! Ennek során csak újrafelhasznált műanyagból készült csomagolóanyagot használunk akkor, ha ennek használata a termékeink minőségének megőrzése miatt indokolt.

2020-tól már csak részben vagy teljesen újrafelhasznált műanyag tégelyeket használunk gyártáshoz. A kifutó raktárkészletről még kaphatóak lesznek a hagyományos, 100%-ban újrafelhasználható csomagolások, erről részletes tájékoztatást teszünk közzé weboldalunkon minden terméknél.
Visszagyűjtés
Visszagyűjtés
Használt műanyagok újrahasznosítására szerződéses megállapodást kötöttünk. A műanyag vitaminos tégelyeket visszagyűjtjük, amennyiben személyesen elhozod nekünk budapesti központunkba (ahol vásárolhatsz is, vagy átveheted rendelésed). Ezeket újrahasznosításra átadjuk szerződéses partnerünknek. Mindemellett bátorítjuk a Netamin közösség tagjait, hogy maguk is szelektíven gyűjtsék a műanyagokat.
A visszagyűjtés folyamatát a jövőben tovább optimalizáljuk, jelenleg is aktívan dolgozunk ezen.
Környezetbarát anyagok
Környezetbarát anyagok
Termékeink futárral való kiszállítása során igyekszünk környezetbarát, újra felhasználható, újrafelhasznált anyagból készült, vagy lebomló anyagokat használni (újrahasznosított papír, újrafelhasznált doboz, és teljes mértékig lebomló, természetes anyagokból készült kukoricakeményítő térkitöltő).
Működés
Működés
Irodánkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot, újrafelhasznált papírt használunk. Műanyag flakonos italok fogyasztása helyett vízszűrőt telepítettünk az irodánkba és azt használjuk a víz tisztítására, amit saját palackjainkból iszunk.
Biztonság
Biztonság
A termékek csomagolása során továbbra is elsődleges ügyfeleink egészsége, ezért csak olyan megoldásokat fogunk átültetni a gyakorlatba, ami bizonyítottan biztonságos és valóban környezetbarát.
Fejlődés
Fejlődés
Környezetvédelmi rendszerünket folyamatosan fejlesztjük. Ahogy az egészséges életmód terén mindig is tettük, a környezetvédelem terén is kutatjuk az új lehetőségeket, tanulunk a hibáinkból és fejlődünk.
Karbonsemlegesség
Karbonsemlegesség
Működésünket 2020-ban előzetes ígéretünk szerint 100%-ban karbonsemlegessé tettük! Görgess tovább vagy kattints, és ismerd meg a pontos részleteket!

Netamin 2020: Az első, 100%-ban karbonsemleges hazai vitaminmárka1

Környezetvédelmi célkitűzéseink között vállaltuk, hogy működésünket 2020-ban 100%-ban karbonsemlegessé tesszük. Megtettük! Minden Netamin étrend-kiegészítő és funkcionális élelmiszer termékünk karbonlábnyomát meghatároztuk és a termékleírásban pontosan jelzünk.

A karbonsemlegesítést elvégeztük, ezzel a Netamin lett Magyarország első karbonsemleges táplálék-kiegészítő márkája 2020-ban.

Az egyes Netamin termékek karbonlábnyoma több összetevőből áll. A könnyebb kezelhetőség miatt a termékek lábnyomát két részre bontottuk: csomagolás és töltőanyag. Figyelembe vettük mind a csomagolóanyagok és töltőanyagok előállításából és szállításából, valamint a vevőinkhez való eljuttatásból adódó szén-dioxid kibocsátást. A termékek gyártása és szállítása a Scope 3 kibocsátások közé tartozik. Karbonsemlegesítési stratégiánknak részét képezik a Scope 1 és 2 kibocsátások, vagyis az operatív működésből adódó kibocsátások semlegesítése, valamint a Scope 3 kibocsátások közül a termékek gyártása és logisztikája, továbbá termékek vevőinkhez történő elszállításából adódó kibocsátások semlegesítése is. Ezek lehatárolását a következő modellben értelmeztük:

Karbonlábnyom ábra

A Netamin termékeink karbonlábnyomának semlegesítését 2020-ban egy trópusi esőerdővédő2 projekt támogatásával értük el. Az RMDLT Portel-Pará REDD+ Project célja, hogy a „Föld tüdejének” is nevezett amazóniai esőerdőben megakadályozza az illegális tevékenységekből eredő erdőirtást. Ilyen tevékenység például az illegális fakitermelés, a földterület jogtalan elfoglalása és a fák kivágása vagy felégetése legelők létrehozása céljából. A csaknem 178 ezer hektárnyi területet magába foglaló projekt 40 év alatt több mint 22 millió tonna szén-dioxid-egyenértékű üvegházgáz kibocsátását semlegesíti.

A projekt emellett a legveszélyeztetettebb emlősállatok védelmét, valamint munkahelyek létrehozásával és fenntartható erdőgazdálkodással a helyi szegénység enyhítését is elősegíti.

Tópart

A támogatásunk során megvalósuló szén-dioxid-kibocsátás csökkentés mértékét harmadik fél ellenőrzi és auditálja. A jövőben mindig az adott évben a már lezárt, korábbi év karbonsemlegesítését végezzük majd el.

Az iparági kibocsátási sztenderdeken túl a karbonlábnyom meghatározásához a következő forrásokat használtuk fel:

Köszönjük, hogy a Netamin termékek vásárlásával nem csak az egészségedet, de közös kincsünk, a Föld bolygó egészségét is segítesz megóvni!

Netamin karbonsemlegesítési tanúsítvány 2020

Megvalósuló ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok 2c

A szegénység felszámolása
Az éhezés megszüntetése
Egészséges jóllét
Minőségi oktatás
Nemek közötti egyenlőség
Tiszta víz és alapvető köztisztaság
Megfizethető és tiszta energia
Fenntartható városok és közösségek
Fellépés az éghajlatváltozás ellen
Szárazföldi ökoszisztémák védelme

1 2020. december 18-án elvégzett átfogó hazai piackutatási eredményeink alapján, amelyben sorra vettük a rendelkezésünkre álló, nyilvánosan elérhető adatokat.
2 Project ID: VCS977, Credit type: VCU, Technology: VM0015 Methodology for Avoided Unplanned Deforestation, Vintage: 2008-2014, Registry: VCS
- https://www.ksh.hu/sdg

A 2021-es évben 82 tonna szén-dioxidot semlegesítettünk!

A karbonsemlegesség - vagy klímasemlegesség - lényege, hogy egyensúlyt teremtünk az általunk a légkörbe kibocsátott szén-dioxid mennyisége és az elnyelt szén-dioxid mennyisége között. Ez azt jelenti, hogy ha Netamin terméket vásárolsz, a hozzá kötődő üvegházhatású gázt semlegesítjük.

Így 2020-ban a Netamin lett az első, 100%-ban karbonsemleges hazai vitaminmárka! Ezt olyan zöld projektek támogatásával érjük el, amelyek CO2-kibocsátásokat kerülnek el, illetve kötnek meg. Mi abban hiszünk, hogy ez a mi feladatunk, a mi kötelességünk és nem a vásárlóké. A semlegesítést pedig minden egyes évben elvégezzük, mindig az előző évre vonatkozóan.

A 2021-es évben 82 tonna szén-dioxidot semlegesítettünk. Összehasonlításképp: egy tipikus személyautó évente nagyjából 4,6 tonna szén-dioxidot bocsát ki, míg 1 kg marhahús előállítása során 27 kg szén-dioxid kerül a légkörbe. A Netamin működéséhez tehát viszonylag alacsony CO2-kibocsátás társul, ami átfogó környezetvédelmi hitvallásunknak köszönhető.

A 2021-es karbonsemlegesítést egy szélerőmű-projekt támogatásával valósítottuk meg. Az indiai Gudzsarát államban található szélerőmű évente 268 ezer megawattóra áramot termel, ami több mint 254 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását váltja ki. Így a fosszilis tüzelőanyagokból előállított energia helyett tiszta és megújuló energiával látja el a helyi villamos energia hálózatot.1

Netamin karbonsemlegesítés szélerőmű támogatás

Köszönjük nektek, a Netaminos közösségnek!

A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Elkötelezettek vagyunk a fenntartható működés és a környezet védelme mellett, hiszen ez a feltétele annak, hogy Földünk az elkövetkező generációk számára is tiszta és élhető legyen.

Hálásan köszönjük, hogy a Netamin termékeit választjátok egészségetek támogatásához, és így segítitek környezetünk megóvását! Vásárlásaitokkal ti teszitek lehetővé, hogy működésünk 100%-ban karbonsemleges lehessen - mi pedig megígérjük, hogy nem állunk meg, folyamatosan fejlődni és tanulni fogunk egy még zöldebb jövő eléréséért!

Netamin karbonsemlegesítési tanúsítvány 2021

A Netamin működése 100%-ban karbonsemleges - immár 3 éve!

Mi, a Netaminnál hisszük, hogy a környezet védelme erkölcsi kötelesség. Saját és az utánunk következő generációk egészségének is alapfeltétele, hogy megőrizzük bolygónk egészségét. Ennek érdekében a Netamin működése 2020 óta 100%-ban karbonsemleges. Tudj meg többet erről és a 2022-es karbonsemlegesítésről is!

Fenntarthatóság nélkül nincs egészség - és jövő sem!

Minden tevékenységünk és az életünkben használt minden termék hatással van a környezetünkre: ennek egyik legfontosabb mutatója a karbonlábnyom. Ez megmutatja, hogy egy cég tevékenysége, egy ember életmódja vagy egy termék életciklusa nyomán mennyi üvegházhatású szén-dioxid kerül a levegőbe.

Igen, még a vitaminoknak és egyéb táplálékkiegészítőknek is van karbonlábnyoma! Ezt a kérdést nem lehet megkerülni: egészségünket támogatjuk ezekkel a termékekkel, de közben mégis ártunk vele a környezetnek? Ez így nem mehet, hiszen egészség és jövő sincs fenntarthatóság nélkül!

Ezért néhány évvel ezelőtt nagy lépésre szántuk el magunkat, aminek eredményeként a Netamin működése 2020 óta 100%-ban karbonsemleges! Ez azt jelenti, hogy a működésünkből eredő károsanyag-kibocsátást teljes mértékben ellensúlyozzuk különböző szén-dioxid-semlegesítő projektek támogatásával. Magyarországon a vitaminmárkák között elsőként tettük ezt meg!

Így végeztük el a Netamin 2022-es karbonsemlegesítését

Amikor Netamin terméket vásárolsz, akkor mi garantáljuk, hogy a vásárlásod mindig 100%-ban karbonsemleges! Így egyszerre az egészségedért és a környezet megóvásáért is sokat teszel.

A semlegesítést minden egyes évben elvégezzük, mindig az előző évre vonatkozóan. 2022-ben összesen 70 tonna szén-dioxidot semlegesítettünk. Összehasonlításképp: ez kb. 14 magyar ember éves karbonlábnyomának felel meg. A Netamin kibocsátása tehát kifejezetten alacsonynak számít, ami átfogó környezetvédelmi rendszerünknek köszönhető.

A 2022-es karbonsemlegesítést egy vízerőmű-projekt támogatásával valósítottuk meg. Ennek több vízerőmű is része, amelyek Brazíliában találhatóak meg és összesen csaknem 250 megawatt teljesítményre képesek. Tiszta és megújuló energiát biztosítanak a helyieknek, és így évente több mint 375 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását előzikmeg.

Vízerőmű-projekt Brazíliában

Akárcsak tavaly, úgy idén is egy ENSZ által tanúsított zöld projektet választottunk, amely a CO2-kibocsátás elkerülését, a helyi és nemzeti környezeti fenntarthatóságot, gazdasági fejlődést is elősegíti. Brazíliát hatalmas erdőségei miatt a „Föld tüdejének” is nevezik, sorsa ezért kiemelten fontos, hiszen a világon minden ember életére kihat.

Köszönjük nektek, a Netaminos közösségnek!

A Netamin csapatában mindannyian elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem iránt és minden tőlünk telhetőt megteszünk Földünk megóvása érdekében. Szeretnénk maximálisan hozzájárulni az egészséges, élhető környezet megteremtéséhez - saját magunk és a jövő generációk számára is.

Hálásan köszönjük, hogy a Netamin termékeit választjátok egészségetek támogatásához, és így segítitek környezetünk megóvását! Vásárlásaitokkal ti teszitek lehetővé, hogy működésünk 100%-ban karbonsemleges lehessen - mi pedig megígérjük, hogy nem állunk meg, folyamatosan fejlődni fogunk egy még zöldebb jövő elérése érdekében!

Netamin karbonsemlegesítés vízerőmű támogatás

Megvalósuló ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok 2c

A szegénység felszámolása
Az éhezés megszüntetése
Egészséges jóllét
Minőségi oktatás
Nemek közötti egyenlőség
Tiszta víz és alapvető köztisztaság
Megfizethető és tiszta energia
Fenntartható városok és közösségek
Fellépés az éghajlatváltozás ellen
Szárazföldi ökoszisztémák védelme

Már 4 éve a helyes úton: a Netamin továbbra is 100%-ban karbonsemleges vitaminmárka!

Az egészséges és boldog élethez elengedhetetlen a tiszta, élhető környezet. B terv nincs, Földünk csak egy van, ezért védenünk kell, saját magunk és a jövő nemzedékei számára is. Ezért léptünk rá 2020-ban a Netamin csapatával a karbonsemlegesség útjára, és töretlenül haladunk rajta előre: így immár negyedik éve 100%-ban karbonsemleges a működésünk!

2023-ban 60 tonna szén-dioxidot semlegesítettünk!

Vízierőmű India 2023

2023-ban 60 tonna szén-dioxidot semlegesítettünk!

A karbonsemlegesítést minden évben elvégezzük, mindig az előző évre vonatkozóan. Figyelembe vesszük a termékek és töltőanyagok előállításából, szállításából, és a vevőkhöz való eljuttatásból adódó szén-dioxid-kibocsátást is. 2023-ban összesen 60 tonna szén-dioxidot semlegesítettünk. Ez pont 12 magyar lakos éves karbonlábnyomának felel meg – nagyon kevés lett, köszönhetően a Netamin hatékony környezetvédelmi rendszerének!

A 2023-as karbonsemlegesítést két észak-indiai vízerőmű projekt támogatásával valósítottuk meg. Ezek a vízerőművek a Beas nevű folyó mellékágain találhatóak meg, Himácsal Prades államban, és egyenként 5 MW (megawatt) kapacitással rendelkeznek. A projektek a fosszilis tüzelőanyagokkal történő villamosenergia-termelés kiváltásával évente összesen 35 912 tonna szén-dioxid egyenérték kibocsátást kerülnek el.

Ezek a zöld projektek értékes munkahelyeket teremtenek, jelentős mértékben hozzájárulnak az érintett területek társadalmi, gazdasági, környezeti és technológiai jóllétéhez is.

Köszönjük, hogy velünk tartotok a helyes úton!

A Netamin csapatával mi abban hiszünk, hogy ami egészséges, az mindenképpen legyen egyúttal fenntartható és környezetbarát is. Felelős vitaminmárkaként a mi feladatunk ezt megvalósítani – de nélkületek, vagyis a Netaminos közösség nélkül ez nem sikerülhetne.

Köszönjük, hogy termékeinket választjátok egészségetek támogatásához, és segítitek a környezet megóvását! Vásárlásaitokkal ti teszitek lehetővé, hogy működésünket minden évben 100%-ban karbonsemlegessé tehetjük. Ígérjük, hogy továbbra is maradunk a zöldebb jövő felé vezető úton!

Netamin karbonsemlegesítési tanúsítvány 2023

Megvalósuló ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok 2c

A szegénység felszámolása
Az éhezés megszüntetése
Egészséges jóllét
Minőségi oktatás
Nemek közötti egyenlőség
Tiszta víz és alapvető köztisztaság
Megfizethető és tiszta energia
Fenntartható városok és közösségek
Fellépés az éghajlatváltozás ellen
Szárazföldi ökoszisztémák védelme

Új hírünk „Zöld Netamin” témában

Miért van papírdobozban sok Netamin termék? Ez nem terheli feleslegesen a környezetet?

Nagyon sokáig törekedtünk teljesen elkerülni a dobozok használatát, hiszen a legkörnyezetbarátabb megoldás az, ha egyáltalán nincs doboz. Sőt, még ezt is felülmúlná, ha tégely sem lenne, hanem a tenyeredbe – vagy inkább egy általad hozott tasakba –, ömlesztve adnánk a kapszulákat.

Mégis 2 fontos oka is van annak, hogy papírdobozokat használunk:

1. Sajnos a jogszabályi előírások annyira sok kötelező tartalmat írnak elő a csomagolásokon, hogy sok komplex termékünk esetén olvashatatlanul kicsi betűméretet kellett használnunk a tégelyeken, melyekre – minden joggal – sok vásárlói panasz is érkezett.

2. Mindemellett a Netamin termékek a vitaminipar élvonalába tartozó csúcstermékek, ezért folyamatos fejlesztés alatt vannak, ami általában a termékek komplexitása felé vezető út. Emiatt még több mindent kell felírnunk egy termékre, hiszen a Te egészséged és a Te tájékoztatásod az első! Miután a tégelyeken kevés a hely, a többrétegű matricákra pedig szintén sok panasz érkezett, ezért dobozt használunk a nagyobb felület miatt. Jogod van olvasható módon tudni, melyik termékünk miként hat, hogyan szedd, mire érdemes figyelni, hol kaphatsz további tanácsokat – és ezt jelenleg doboz nélkül nem tudjuk megoldani.

De ne aggódj, papírdobozaink gyártásánál is nagyon fontos szempont számunkra a környezet védelme! Kizárólag olyan dobozokat használunk, melyeken a nyomtatás élelmiszerbarát festékkel történik, a gyártás külső szervezet által ellenőrzött módon környezetbarát és természetesen – karbonsemlegesítési rendszerünk részeként – 100% karbonsemleges! És ahogyan ezt a Netamin környezetvédelmi hitvallásában olvashatod, folyamatosan figyeljük a legújabb csomagolástechnikai fejlesztéseket is, és ha találunk olyat, amivel a Te egészségedet ugyanilyen jól tudjuk szolgálni és a jogszabályi előírásoknak is meg tudunk felelni doboz nélkül, mi elsőként fogunk erre váltani!

E-mail boríték

Kérdésed van? Írj nekünk!

hello@netamin.hu