fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Y0100002
Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
1 299 - 9 370 Ft

Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula

30/100 kapszula
Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
 • Ebből a termékből többféle kiszerelést választhatsz! A nagyobb kiszerelés árban mindig kedvezőbb!
 • Magas hatóanyag-tartalom: 3000 NE kapszulánként (75 mcg)
 • Hidegen sajtolt, szűz olívaolajban oldva a hatékonyabb felszívódásért
 • Szervezetünk minden sejtjének szüksége van D-vitaminra
 • A magyar lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos!
 • A D-vitamin többek között hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez

Készleten
1 990 - 3 990 Ft
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 77,7
Karbonlábnyom

D-vitamin olívaolajban oldva a könnyebb felszívódásért!

3000 NE (75 mcg) hatóanyag-tartalmú D3-vitamin kapszula, hidegen sajtolt, szűz olívaolajjal. Napi 1 kapszula szedése fedezi a szakértők által ajánlott mennyiség 100%-át. A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy zsírra van szüksége a tökéletes felszívódáshoz. Ezt tartottuk szem előtt, amikor termékünkben a D3-vitamint hidegen sajtolt, szűz olívaolajban oldottuk fel, a megfelelő felszívódás és biológiai hasznosulás érdekében.1 Extra szűz olívaolajKutatások arra utalnak, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavakban (különösen oleinsavban) gazdag olívaolaj számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezhet és támogathatja a szív- és érrendszer egészségét.2-4 

A D-vitamin és olívaolaj párosítását már tudományosan is vizsgálták, például az izomszövetek helyreállításában és regenerációjában beöltött szerepét: erről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben. Emellett bizonyítékok arra is utalnak, hogy egymással szinergiában működve segíthetik a csontvesztés megelőzését az oxidatív stressz és gyulladások csökkentésével.5

A D-vitamin jótékony hatásai*

• hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához 

• hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához 

• hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához 

• hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához 

• hozzájárul a normál fogazat fenntartásához 

• hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez 

• szerepet játszik a sejtosztódásban

 *Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

D-vitamin nélkül elképzelhetetlen, hogy egészséges legyél

Régóta bizonyított és közismert tény, hogy a D-vitamin összefüggésben áll az immunrendszer egészségével, és fontos szerepet tölt be a csontok erősségében: segíti a kalcium felszívódását és csontokba történő beépülését, ezzel csökkenti az alacsony csontsűrűség (osteopenia) és a csontritkulás (osteoporosis) kockázatát. Az elmúlt években azonban egyre több tudományos bizonyíték látott napvilágot, arra utalva, hogy ennél sokkal, de sokkal többre is képes a D-vitamin! Rövid idő alatt napjaink legtöbbet kutatott étrend-kiegészítőjévé vált, és a kutatások sorra kimutatják, hogy a nem megfelelő D-vitamin szint nagyon sok betegség kialakulásáért tehető felelőssé. 

A napfényvitamin – vagy inkább napfényhormon? A D-vitaminra szokás „napfényvitamin” néven hivatkozni, ennek oka az, hogy a napból érkező UVB sugarak hatására képződik a szervezetben, bonyolult, több lépésből álló folyamat során, főként koleszterinből. Ám helyesebb megfogalmazás a „napfényhormon”, a D-vitamin ugyanis nem is vitamin, hanem egy hormon előanyaga (prohormon). A D-vitamin bámulatosan sokoldalú tápanyag, a testünkben lévő 30 ezer génből 2000-re közvetlen hatással van. Egy 2007-ben publikált tanulmány (úgynevezett meta-analízis) 18 korábbi vizsgálat eredményei alapján arra a következtetésre jutott, hogy a D-vitamin jelentős mértékben csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát.6

D-vitaminra minden sejtednek szüksége van

Jóformán a test minden szövetében találhatóak D-vitamin receptorok, melyek a D-vitamin hatását közvetítik. Ez azt jelenti, hogy minden szövetnek és sejtnek szüksége van D-vitaminra a megfelelő működéshez.7-8 A legújabb kutatások szerint a D-vitamin antioxidánsként is viselkedhet, illetve pozitív hatása kiterjedhet a szív- és érrendszerre, a vércukorszintre, az emésztőrendszerre, az agyműködésre és még sok egyéb területre.

 Az orvosi szaklapokban közzétett tanulmányok szerint a D-vitamin globális hiányának szerepe lehet a legtöbb „modern” betegség kialakulásában. Többek között az alábbiakban:

 • Fertőzéses betegségek (pl. nátha, influenza)9
 • Magas vérnyomás10
 • Szívbetegségek11
 • Autoimmun betegségek12
 • Cukorbetegség13
 • Daganatos betegségek14
 • Ízületi gyulladás15,16
 • Elhízás17
 • Depresszió18
 • Neurodegeneratív betegségek (pl. Alzheimer-kór, demencia)19
 • Termékenységi problémák20,21

Csaknem 100% az esélye, hogy Neked sincs elég D-vitamin a szervezetedben

D-vitamin-hiány: még a nyári hónapokban is gyakori!A D-vitamin-hiány rendkívül elterjedt probléma világszerte, mindkét nemnél, minden korcsoportban. Modern, bezárt életmódunk miatt még a nyári hónapokban is gyakori, október és március között pedig órákig tartó napozással sem lehetséges feltölteni a D-vitamin raktárainkat. Nem is csoda, hogy felmérések szerint tél végére a magyarok 95%-a D-vitamin-hiányos. Ráadásul a kor előrehaladtával is csökken a szervezet D-vitamin előállító képessége, akár 75%-kal!22,23 

A szoláriumozás sem segít és táplálékkal sem lehet bevinni kellő mennyiségben a D-vitamint. D-vitamin-hiányra lehet számítani az alábbi esetekben is: krónikus bélbetegség, vese- vagy májproblémák, koleszterinszint csökkentő gyógyszer szedése, kortikoszteroid tartalmú gyógyszer szedése (asztma, allergia, ízületi gyulladás), szigorú vegetarianizmus. Figyelj az alábbi jelekre, melyek D-vitamin-hiányra figyelmeztethetnek téged:

 • gyengeség, krónikus fáradtság
 • depresszió
 • alvászavarok
 • szorongás
 • gyenge, törékeny csontok
 • legyengült immunrendszer
 • visszatérő, gyakori fertőzések
 • gyulladások és duzzanatok

Napi 1 kapszula az optimális D-vitamin szint eléréséhez és fenntartásához!

Habár a D-vitamin ajánlott napi beviteli értéke (NRV) az Európai Unióban még ma is mindössze 200 nemzetközi egység (NE), ezt a szakmai társaságok már elavultnak tekintik. A 2012-ben, 14 orvos társaság összefogásával született magyar állásfoglalás alapján a felnőttek, illetve várandósok, szoptató édesanyák számára javasolt D-vitamin bevitel 1500-2000 NE/nap.24 Egy huszonöt főből álló nemzetközi D-vitamin-szakértői testület 2010-ben megfogalmazott álláspontja szerint 75-100 nmol/l (30-40 ng/ml) D-vitamin vérszint elérése a cél.25 

Ehhez átlagosan egy felnőttnek napi 2000-3000 NE D-vitamint szükséges bevinnie.26 Dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára egy interjúban kiemelte: ha mindenki egész évben gondoskodna a megfelelő D-vitamin bevitelről, a daganatok száma harmadával, a combnyaktöréseké negyedével, a kardiovaszkuláris megbetegedéseké pedig tizedével csökkenne. Emellett az átlagéletkor 2-3 évvel nőne.27

A Netamin D3-vitamin + olívaolaj-ból elegendő napi 1 kapszula, ezzel 3000 nemzetközi egység D-vitaminhoz, vagyis a szakértől által javasolt bevitel 100%-ához jutsz hozzá.

OGYÉI szám: 24082/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Hivatkozások

1 Grossmann RE, Tangpricha V. Evaluation of vehicle substances on vitamin D bioavailability: a systematic review. Mol Nutr Food Res. 2010 Aug;54(8):1055-61.
2 Schwingshackl L, Hoffmann G. Monounsaturated fatty acids, olive oil and health status: a systematic review and meta-analysis of cohort studies. Lipids Health Dis. 2014 Oct 1;13:154.
3 Perez-Jimenez F, Alvarez de Cienfuegos G, Badimon L, et al. International conference on the healthy effect of virgin olive oil. Eur J Clin Invest. 2005 Jul;35(7):421-4.
4 Urpi-Sarda M, Casas R, Chiva-Blanch G, et al. Virgin olive oil and nuts as key foods of the Mediterranean diet effects on inflammatory biomakers related to atherosclerosis. Pharmacol Res. 2012 Jun;65(6):577-83.
5 Tagliaferri C, Davicco MJ, Lebecque P, et al. Olive oil and vitamin D synergistically prevent bone loss in mice. PLoS One. 2014 Dec 31;9(12):e115817.
6 Autier P, Gandini S. Vitamin D supplementation and total mortality: a meta-analysis of randomized controlled trials. Arch Intern Med. 2007 Sep 10;167(16):1730-7.
7 Holick MF. Vitamin D: evolutionary, physiological and health perspectives. Curr Drug Targets. 2011 Jan;12(1):4-18.
8 Holick MF. Vitamin D: a d-lightful solution for health. J Investig Med. 2011 Aug;59(6):872-80.
9 Martineau AR, Joliffe DA, Hooper RL, et al. Vitamin D supplementation to prevent acute respiratory tract infections: systematic review and meta-analysis of individual participant data. BMJ 2017;356:i6583.
10 Jeong HY, Park KM, Lee MJ, et al. Vitamin D and Hypertension. Electrolyte Blood Press. 2017 Sep;15(1):1-11.
11 Apostolakis M, Armeni E, Bakas P, et al. Vitamin D and cardiovascular disease. Maturitas. 2018 Sep;115:1-22.
12 Wang H, Chen W, Li D, et al. Vitamin D and Chronic Diseases. Aging Dis. 2017 May 2;8(3):346-353.
13 Berridge MJ. Vitamin D deficiency and diabetes. Biochem J. 2017 Mar 24;474(8):1321-1332.
14 Grant WB. A Review of the Evidence Supporting the Vitamin D-Cancer Prevention Hypothesis in 2017. Anticancer Res. 2018 Feb;38(2):1121-1136.
15 Haroon M, Bond U, Quillinan N, et al. The prevalence of vitamin D deficiency in consecutive new patients seen over a 6-month period in general rheumatology clinics. Clin Rheumatol. 2011 Jun;30(6):789-94.
11
16 Kostoglou-Athanassiou I, Athanassiou P, Lyraki A, et al. Vitamin D and rheumatoid arthritis. Ther Adv Endocrinol Metab. 2012 Dec;3(6):181-7.
17 Pereira-Santos M, Costa PR, Assis AM, et al. Obesity and vitamin D deficiency: a systematic review and meta-analysis. Obes Rev. 2015 Apr;16(4):341-9.
18 Spedding S. Vitamin D and depression: a systematic review and meta-analysis comparing studies with and without biological flaws. Nutrients. 2014 Apr 11;6(4):1501-18.
19 Koduah P, Paul F, Dörr Jm. Vitamin D in the prevention, prediction and treatment of neurodegenerative and neuroinflammatory diseases. EPMA J. 2017 Nov 15;8(4):313-325.
20 Fung JL, Hartman TJ, Schleicher RL, et al. Association of vitamin D intake and serum levels with fertility: results from the Lifestyle and Fertility Study. Fertil Steril. 2017 Aug;108(2):302-311.
21 de Angelis C, Galdiero M, Pivonello C, et al. The role of vitamin D in male fertility: A focus on the testis. Rev Endocr Metab Disord. 2017 Sep;18(3):285-305.
22 Holick MF, Chen TC. Vitamin D deficiency: a worldwide problem with health consequences. Am J Clin Nutr. 2008 Apr;87(4):1080S-6S.
23 Holick MF, Matsuoka LY, Wortsman J. Age, vitamin D, and solar ultraviolet. Lancet. 1989 Nov 4;2(8671):1104-5.
24 Takács I, Benkő I, Toldy E, et al. Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében. Orvosi Hetilap 153. Suppl. 5-26. 2012.
25 Souberbielle JC, Body JJ, Lappe JM, et al. Vitamin D and musculoskeletal health, cardiovascular disease, autoimmunity and cancer: Recommendations for clinical practice. Autoimmun Rev. 2010 Sep;9(11):709-15.
26 Grant WB, Cross HS, Garland CF, et al. Estimated benefit of increased vitamin D status in reducing the economic burden of disease in western Europe. Prog Biophys Mol Biol. 2009 Feb-Apr;99(2-3):104-13.
27 semmelweis.hu/hirek/2012/06/27/minden-masodik-magyar-nyaron-is-d-vitamin-hianyos

Adagolás:felnőtteknek napi 1 lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)*NRV%
D3-vitamin75 mcg1500%
Összetevők: hidegen sajtolt szűz olívaolaj, bevonók (zselatin, glicerin), tisztított víz, kolekalciferol

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
1 990 - 3 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér