Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Téli egészségvédelem

Minden évszaknak megvannak azok a sajátos vonásai, melyek megterhelhetik a szervezetet, de valószínűleg a téli időszak jár ebben az élen. Télen immunrendszerünk, ízületeink is nagyobb megterhelésnek vannak kitéve, mint a többi hónapban, arról nem beszélve, hogy lelkileg is lehangoltabbak lehetünk a szokásosnál.

Hogyan őrízheted meg télen az egészségedet?


Ha szeretnéd felkészíteni szervezetedet a hideg hónapokra, mindenképpen az immunrendszered megerősítésével kezd. A vírusvédelem érdekében fontos a megfelelő mennyiségű vitaminbevitel. Ebben az időszakban kiemelt szerepe van a C-, és D-vitamin pótlásának. Emellett természetesen igyekezz minél több tápanyagot tartalmazó ételt, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. A folyadékpótlás ugyanolyan fontos télen is, mint a melegebb évszakokban, bár kevésbé érezhetjük szomjasnak magunkat, ajánlott legalább napi 2-2,5 liter folyadék elfogyasztása.


A rosszabb időjárás ellenére is fontos a testmozgás és minél több időt a levegőn tölteni, ez az általános hangulatunknak is jót tesz. Ha a szabadban sportolsz, törekedj a réteges öltözködésre. A regenerálódáshoz iktass be elég pihenőidőt is, télen egyébként is aluszékonyabbak lehetünk, érdemes több időt alvásra és kikapcsolódásra fordítani.


Mentális egészségünket is megviselhetik a kevésbé napsütötte hónapok, különösen ünnepek után érezhetjük melankolikusabb hangulatban magunkat. Kedélyállapotod javításához iktass be olyan programokat, melyek feltöltenek, legyen az kreatív, alkotói tevékenység, mozgás, tánc, de akár főzés is, hiszen az ízek és illatok is segíthetnek jobb hangulatba kerülni.


A téli bőrápolásról se feledkezzünk meg, hiszen ilyenkor bőrünk könnyebben kiszáradhat. Érdemes beszerezni bőrtípusodnak megfelelően hidratálókrémeket, esetleg olajokat, maszkokat és bőröd meghálálja az extra kényeztetést.


Összegyűjtöttük cikkeinket a téli egészségmegőrzéssel kapcsolatban, életmódtanácsok megfázás, bőrszárazság, levertség esetére, természetes gyógymódok a tipikusan télen jelentkező egészségügyi problémák ellen és megelőzésére. Böngéssz cikkeink között!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér