Tartalmas és finom muffin, igazi áfonyás ízözönnel. Készítsd el előre, és kényeztesd magad minden nap egy finom muffinnal. Egyél mellé még extra gyümölcsöket, vagy kanalazz hozzá joghurtot és hidd el, nagyon hamar nagyon jól fogsz lakni!
Hozzávalók:
• 1 csésze (90g) zabliszt (ledarált zabpehely)
• ¼ csésze (24g) mandulaliszt
• 1 evőkanál darált lenmag vagy chia mag + 3 evőkanál víz
• ½ csésze (140g) görög joghurt (vagy növényi joghurt, lehet áfonyás ízesítéssel is)
• 1 csésze (245g) édesítetlen almaszósz
• 2 evőkanál agave szirup
• 1 teáskanál vanília kivonat
• 1 közepes méretű banán, meghámozva és pürésítve
• 3 adag (75g) áfonyás Vegan Prot3in Triplex növényi fehérje
• 1 teáskanál fahéj
• 1 ½ teáskanál sütőpor
• ½ teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál reszelt narancshéj vagy citromhéj
• 1 csésze (140g) friss vagy fagyasztott áfonya
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Tedd a muffin papírokat a muffin sütőformába, majd finoman fújd be főző spray-vel.
3. Keverd össze a lenmagot a vízzel, majd egy nagy tálba öntsd össze ezt a keveréket, a joghurtot, almaszószt, mézet, vanília kivonatot és pürésített banánt.
4. Egy másik tálba öntsd a zablisztet, mandulalisztet, áfonyás növényi fehérjét, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és reszelt narancshéjat.
5. Keverd össze a lisztkeveréket és a nedves alapanyagok keverékét, amíg sima nem lesz.
6. Töltsd meg mindegyik muffin formát ¾-ig, egyenletesen elosztva,
7. Helyezz nagyjából 8 szem áfonyát, egyenletesen elosztva, mindegyik kiöntött muffin tészta tetejére. NE nyomd bele az áfonyát a tésztakeverékbe.
8. Süsd 20 percig.
9. Tárold a hűtőben.
A kép csak illusztráció! A recept alapján elkészített muffin külleme különbözhet a képen látottól.