Édes és laktató finomság, amit a magam részéről leginkább reggelire javaslok. Részben azért, mert nem tartalmas és bizony a kalória sem kevés benne, de azért is, mert a banánnak köszönhetően napokig eláll úgy, hogy puha marad. Friss joghurttal, gyümölcsökkel, szerintem páratlanul jó egy lendületes napkezdéshez! Készítsd el Te is és számolj be róla, hogy ízlett! :-)
Hozzávalók:
5 db érett puha banán
10 dkg sótlan földimogyoró (helyettesíthető dióval vagy mandulával is)
10 dkg zabliszt (darált natúr zabpehely nálam)
2 db tojás
fél csomag sütőpor
2-3 evőkanál nyírfacukor
kb. fél deci rizstej
egy késhegynyi vaníliapor v vanília rúd kikapart belseje
Elkészítés:
3 db banánt összetörtem, hozzáadtam a felvert tojást, a rizstejet, a sütőporos zablisztet, a cukrot, a vaníliát és egy botmixerrel összeturmixoltam. Ehhez került a darabosra darált mogyoró, és a másik két banán apróra vágva. Az őzgerinc formát kivajaztam és beleöntöttem a masszát. Közepes lángon, kb 170 fokon 40 percig sült, míg a teteje megbarnult. Hagyjuk kihűlni a formában és utána borítsuk ki akkor szépen szeletelhető.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja