A szürke, téli idő ellen ha nincs lehetőséged napos tájra menekülni, akkor hozd el magadnak a nyarat édes ízek és narancsos színek képében! :-) A banán és édesburgonya íncsiklandó párosítása mellé került egy kis friss zöld szín is, méghozzá a C-vitaminban gazdag kivi, amire ilyenkor különösen nagy szükségünk van. Egészségetekre! :-)
1 db édesburgonya (kb. 50 dkg)
1 nagy banán v két kisebb
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
1 evőkanál citromlé
1 fél mokkáskanál kurkuma
só
kókuszolaj
Tetejére: 1 db kivi, pár szem kesudió
Elkészítés:
Az édesburgonyát négy darabba elvágtam, sütőpapírra tettem és 200 fokon puhára sütöttem kb. fél óra alatt. Ezután kikanalaztam a húsát, a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért felaprítottam, kevés kókuszolajon egy edényben megfuttattam őket, majd hozzáadtam az édeskrumplit, fűszereztem és felengedtem annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje a zöldségeket. Felforraltam, hagytam 10 percig rotyogni, hogy az ízek összeérjenek, majd simára turmixoltam az egészet, a banánnal együtt.
Tálaláskor megszórtam a kividarabokkal, és a kesuval, amit előtte pár perc alatt egy száraz serpenyőben illatosra pirítottam.
Forrás: Pálmafa Project blog, Zsuzsi blogja