Használd ki a nyarat és készíts fehérjedús házi jégkrémet, amíg tart a forróság. Most két receptet is megosztunk veled, amit akár egy formába öntve, rétegesen is lefagyaszthatsz - garantáltan átütő élményben lesz részed :)!
Hozzávalók:
Csokis-mokka jégkrém:
- 150 g előre beáztatott kesudió
- 120 g friss kókuszhús (ha nagyon nem sikerül beszerezni, használj kókuszreszeléket)
- 2 csésze édesítetlen mandulatej
- 1/4 csésze agavé vagy más növényi szirup
- 1/2 csésze erős kávé (ha koffeinmenteset szeretnél, használhatsz gabonakávét is)
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 adag csokis Vegan Prot3in Triplex
Vaníliás-fahájas jégkrém:
- 150 g előre beáztatott kesudió
- 120 g friss kókuszhús (ha nagyon nem sikerül beszerezni, használj kókuszreszeléket)
- 2 csésze édesítetlen mandulatej
- 1/4 csésze agavé vagy más növényi szirup
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 egész vaníliarúd (elhagyható)
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
- 1 adag vaníliás Vegan Prot3in Triplex
Elkészítés:
Tedd a hozzávalókat aprítóba és turmixold teljesen homogénre. Csinálhatsz külön csokis-mokkás vagy vaníliás-fahájas jégkrémeket, de rétegezheted is őket egy formába. Minimum 4 órát fagyaszd de érdemes egész éjszakára a fagyasztóban hagyni, mielőtt fogyasztod.
Eredeti recept forrása:
myvega.com
A kép illusztráció!