Ha krémes házi jégkrémre vagy vágysz, a banán mindig jó alap. Kombinálhatod más gyümölcsökkel, kávéval vagy csokival. Ez a recept egy csokis-mogyoróvajas változat - de nem félj kísérletezni más ízekkel is!
Ha még nincs, szerezz be egy jégkrém formát minél hamarabb, mert sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti jégkrémek! :)
Hozzávalók:
- 2 fagyasztott banán
- 1/4 csésze sótlan mogyoróvaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 teáskanál fahéj (elhagyható, hangulat kérdése)
- olvasztott csoki/csokiszósz és mogyoró a tetejére, ha nagyon maximalista vagy :)
Elkészítés:
Aprítóban jól turmixold össze a hozzávalókat, töltsd jégrém formába és tedd be a fagyasztóba pár órára, vagy éjszakára. Fogyasztás előtt mehet rá a csokiszósz és a mogyoró szórat. Ennél a receptnél is dúsíthatod fehérjeporral a masszát - akár a vaníliás, akár a csokoládés Vegan Prot3in Triplex jól illik hozzá!
Eredeti recept forrása:
myvega.com
A kép illusztráció!