A pite bizony nem csak édes lehet, hanem sós is! Ez a brokkolis-túrós változata ráadásul a nap bármely szakaszában fogyasztható, mivel nincs benne túl sok szénhidrát. Keverem-kavarom-kisütöm, gyorsan megvan, egészséges és mégis laktató.
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű formához:
1 fej brokkoli
1 nagyobb méretű kápia paprika
fél kg félzsíros túró
egy hüvelykujjnyi reszelt torma
3 db L-es tojás
3 evőkanál tökmagliszt (zabkorpa, zabliszt is jó helyette)
10 dkg reszelt gouda sajt (füstölt is jó)
só
frissen őrölt bors
A brokkolit rózsáira szedtem, (nem baj ha a szárából is kerül az ételbe) és forrásban lévő vízbe tettem kb. 8 percre, ezután leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem.A paprikát felkockáztam, a tormát lereszeltem. A tojások sárgáját összekevertem a túróval, majd hozzászórtam a brokkolit, sóztam, alaposan megborsoztam és botmixerrel simára turmixoltam. Ezután belekevertem a tökmaglisztet, a paprikát, a tormát, reszelt sajtot, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott, picit tökmagliszttel megszórt kapcsos tortaformában 1 óra alatt megsütöttem.
TIPP: A torma helyett használj nyugodtan medvehagymát, póréhagymát, vagy lila hagymát - de el is hagyhatod akár.
Forrás: Pálmafa Project, Zsuzsi blogja