Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
4000 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
panna cotta recept gránátalmával

Ünnepi receptek karácsonyra, gránátalmával

A gránátalma kiváló alapanyag lehet a karácsonyi, sőt, még a szilveszteri finomságokhoz is. Desszert, köret, saláta recept az ünnepekre, gránátalmával.

Az idei receptválogatásunkban előkelő helyet kapott a gránátalma, mivel ezt a fantasztikus gyümölcsöt akár körethez, salátához és desszerthez is felhasználhatod! Csurig van antioxidánssal, segíti az emésztést is, így mindenképpen ajánlom, hogy legalább egy fogásban használj belőle. Válogass ünnepi gránátalmás receptjeimből és oszd meg velem kommentben tapasztalataidat, vagy éppen a saját kedvencedet!

Jó étvágyat, egészségben és szeretetben gazdag boldog karácsonyt kívánok!

Szeretettel: Zsuzsi

 

Karácsonyi zöldségköret gesztenyével és gránátalmával

Hozzávalók:

Karácsonyi zöldségköret gránátalmával és gesztenyével, receptfél kg csicsóka

2 db cukkini

20 dkg gesztenye (pucolva)

1 db gránátalma

citromlé

só, bors

kakukkfű, rozmaring

kókuszolaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A gesztenyét felöntöttem vízzel, majd egyenként késsel bevagdostam keresztben a tetejüket, majd a sütőbe toltam kb. 25 percre. Én mindig kiszoktam egyet venni megkóstolni,  hogy kellően puha-e.

A csicsókát megsikáltam alaposan, nem hámoztam, felkockáztam, a cukkinit szintén. Én grillserpenyőben kevés kókuszolajon sütöttem őket, de nyugodtan lehet ezeket is a sütőben, ha a gesztenye mellé, alá, fölé, befér, akkor simán mehetnek együtt. A cukkininek viszont kevesebb idő kell, azt én is csak akkor adtam a csicsókához, mikor az már félig megpuhult.

Ezalatt a gránátalmát félbevágtam, kiütögettem a magjait, mikor a gesztenye megsült, megpucoltam és a zöldségekkel együtt egy tálban összekevertem, rámorzsoltam a kakukkfüvet, megszórtam aprított rozmaringgal, meglocsoltam citromlével és tálalható.


Panna Cotta gránátalmával

(olasz eredetű, vaníliás krémdesszert)

Hozzávalók 4 főre:

panna cotta recept gránátalmával250 ml kókusztej

250 ml habtejszín

4 db lapzselatin

fél mokkáskanál vaníliapor v vaníliarúd kikapart magjai

3 evőkanál nyírfacukor

1 db gránátalma

Elkészítés:

A kókusztejet, a habtejszínt, a cukrot, a vaníliát egy lábosba öntöttem és összemelegítettem. Nem kell forralni, mikor éppen gyöngyözni kezd, el lehet zárni alatta a gázt. Ezalatt a lapzselatinra hideg vizet öntöttem. Mikor a tejes, tejszínes keverék felforrósodott, lehúztam a tűzről és a lapzselatinokat kicsavartam a vízből, majd a tejbe tettem őket és egy habverővel elkevertem. Mikor picit hűlt, poharakba töltöttem és hűtőbe tettem pár órára, míg megdermedtek.

Tálalás előtt megszórtam a gránátalma magjaival.


Angyalok eledele - csodálatos karácsonyi desszert

Hozzávalók 20 x 25 cm-es tepsihez:

karácsonyi sütemény gránátalmával recept6 dkg liszt átszitálva

5 dkg kristálycukor (nálam nyírfacukor)

5 dkg porcukor (szintén őrölt nyírfacukor)

6 tojásfehérje

1 késhegynyi vaníliapor (van. cukor v vanília rúd kikapart magja is jó)

csipet só

1 teáskanál citromlé

Tetejére: görög joghurt v tejszínhab + gránátalma magok vagy egyéb bogyós gyümölcs + kókuszreszelék

Elkészítés:

A lisztet átszitáltam, beleszórtam a vaníliaport és  a sót. A tojásfehérjéket felvertem, mikor félkemény volt a hab, beleszórtam a cukrot, aztán folytattam a műveletet, míg kemény tojáshabot kaptam, végül belekevertem a citromlevet is. Ebbe szitáltam és forgattam bele kb. 4 részletben a lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsült. Mikor elkezd barnulni a teteje, ellenőrizzük tűpróbával.

Vágjuk kockákra ha kihűlt, vagy pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat belőle és díszítsük kedvük szerint. Bármilyen piros bogyós gyümölcs, de lekvár is jó hozzá.


Gránátalmás lencsesaláta - akár újévre is

Hozzávalók 6 főre:

granatalmas_lencsesalata25 dkg lencse

1 db gránátalma

2 közepes fej cékla

2 db narancs v 4 db mandarin

1 fej lilahagyma

4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál almaecet

negyed citrom leve

só, bors

3 db babérlevél

1 mokkáskanál őrölt római kömény

1 mokkáskanál őrölt fahéj

szezámmag a tetejére (elhagyható)

Elkészítés:

A lencsét sós vízben a babérlevelek társaságában puhára főztem. A céklákat héjastól szintén puhára főztem.

Ezalatt félbe vágtam a gránátalmát, egy mély tálba nyomtam a magjait, majd kifordítottam a héjából és kézzel kiszedtem ami bent ragadt. A narancsokat felkockáztam, a lilahagymát szintén felaprítottam. Összekevertem a római köményt, a fahéjat, a chilit, az almaecetet, a citromlevet és az olajat egy tálban.

A céklák héját lehúztam, és felkockáztam őket. Mikor a lencse megpuhult leszűrtem, mély tálba öntöttem, hozzáadtam narancsot, a gránátalmát, a céklát, és meglocsoltam az öntettel, jól átforgattam a tetejét pedig megszórtam szezámmaggal.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa project blog

Ezt láttad már?
Netamin Gránátalma-kivonat kapszula 400 mg
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér