A hagyományos zellerrel ellentétben a szárzellernek nem a gumóját, hanem a levélnyeleit fogyasztjuk. A fogyókúrázók egyik kedvence, mivel alacsony energiatartalmú, ugyanakkor rostban és vitaminokban gazdag. Ez a különleges szárzeller saláta könnyed vacsorának, vagy egy egyszerűbb főétel mellé is kiváló!
Hozzávalók:
Szárzeller
Füstölt tofu
Olívaolaj
Fokhagyma
Dió
Elkészítés:
A szárzellert vágd fel apró cikkekre, majd sózd be. Ezután elkészítheted az öntetet: 1/2 füstölt tofut vízzel és olívaolajjal turmixold össze, sózd és ízesítsd ízlés szerint fokhagymával. A diót száraz serpenyőben pár percig folyamatos rázogatás/kevergetés mellett pirítsd meg.
Az öntet mehet rá a felszeletelt, sózott zellerre, majd jöhet hozzá a pirított dió is. Igen pikáns, finom saláta lesz így belőle. :)
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja