Neked mi a kedvenc reggelid? Ha expressz gyors napindító fogást kell mondani, egyértelműen a kész müzlik és granolák ugranak be még a mindenevőknek is. Ezért most egy fantasztikusan finom, proteinnel dúsított granola receptjét hoztuk el Nektek. Ha előre elkészíted, egész héten tartalmas reggelid lehet egy kis növényi tejjel felöntve. Egyetlen baja van: nehéz megállni, hogy ne fald be azonnal az összeset...
Hozzávalók:
- 125 g puha aszalt datolya kimagozva
- 200 g zabpehely
- 25 g vaníliás Vegan Protein Triplex
- 3 evőkanál mogyorókrém
- 3 evőkanál növényi szirup
- 3 evőkanál olíva vagy egyéb olaj
- 75 g (pekán)dió felaprítva
- 1 csipet só
- fahéj, mézeskalácsfűszer ízlés szerint
Elkészítés:
Aprítóban daráld masszává a datolyát. Add hozzá a mogyorókrémet, az olajat és a növényi szirupot, majd jól keverd össze. Tedd egy tálba a száraz hozzávalókat, keverd ezeket is jól el egymással, aztán add hozzá a masszát is. Kézzel morzsolgasd szét a datolyás krémet úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle. Ha ez sikerült, terítsd az egészet sütőpapírral kibélelt tepsire és mehet is a 170°C-os sütőbe 20 percre. Félidőben érdemes átkeverni kicsit az egészet. Ha lejárt az idő, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni, mielőtt tárolódobozba vagy üvegbe tennéd. Természetesen variálhatod a receptet, használhatsz kókuszos vagy csokis proteint is a vaníliás helyett, tehetsz bele egyéb aszalt gyümölcsöket, magokat is, a növényi szirupot helyettesítheted mézzel, ha úgy jobban tetszik. Alakítsd kedvedre és fogyaszd egészséggel!