Ha szereted a sütőtökös latte ízvilágát és szívesen kísérletezel különféle kekszekkel, sütikkel, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod! Akkor is jó választás, ha maradék sütőtökkel kell valamit kezdeni, ami tovább eláll. Vagy csak egyszerűen rágcsálnál valami nagyon tipikus őszi-téli finomságot a délutáni teád mellé.
Hozzávalók:
- 250 g sült tök bele kikaparva
- 200 g liszt
- 50 g csicseriliszt (vagy ha nincs, +50 g sima liszt)
- 90 g nádcukor
- 75 g vegán margarin
- 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
- 2 evőkanál gabonakávé vagy instant kávé, ha nem zavar a koffein
- 1 mokkáskanál mézeskalács fűszer
- fahéj, kurkuma ízlés szerint (elhagyható)
- 1 csipet só
- opcionális: étcsoki darabkák, mandula vagy dió összetörve
Elkészítés:
A kávét vagy gabonakávét tedd egy keverőtálba, egy evőkanálnyi meleg vízben oldd fel. Aztán add hozzá a tököt, a margarint és nagyjából keverd össze. Utána mehet bele minden további száraz hozzávaló. Jól dolgozd össze a masszát, nem kell megijedni, hogy ragad. Végül tépj belőle kis darabokat, gyúrd golyóvá, amennyire lehet és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe őket úgy, hogy maradjon köztük elég hely a következő lépéhez. Végül nedves kézzel lapítsd ki őket keksz vastagságúra. 180°C-os sütőben süsd 20 percig, aztán még kb. 5 percig hőlégkeveréssel, amíg szépen el nem kezdenek barnulni a szélei. Egészségedre!