Bögrés, látványos és ízletes, gyümölcsös finomság vendégváró falatnak, vagy reggelire. Az én összetevő listámon láthatsz egy érdekesebb elemet, a zöld banán lisztet- ha nincs épp kéznél, ne aggódj, nem szükséges hozzá! Csak szeretném figyelmedbe ajánlani, hogy érdemes vele kísérletezni, ugyanis nagyon jól eltelít és a banánhoz hasonlóan magas a magnézium-tartalma is. Gluténmentes étrendben is fogyasztható. Egészségedre! :-)
Hozzávalók (2,5 decis bögrével):
1,5 bögre céklapüré (kb. 4 db kisebb főtt céklából, de a gyümölcsökkel is lehet vegyíteni)
1 bögre szeder vagy málna, eper (vegyesen még jobb)
1 + 3/4 bögre rizsliszt ( vagy zöld banán liszttel keverve)
1/4 bögre kókusztej
1 bögre eritrit
3 evőkanál víz
2 db tojás
5 dkg csoki
1 teáskanál szódabikarbóna
1 -1 mokkáskanál fahéj és kardamom
fél citrom leve
Elkészítése:
A málnát és a szedret kiolvasztottam, a céklát héjastól megfőztem, majd kihűtöttem, meghámoztam és botmixerrel pürésítettem.
A lisztben elkevertem a szódabikarbónát és a fűszereket, majd beleszórtam a felaprított csokit.
A tojásokat habosra kevertem az eritrittel, kókusztejjel, vízzel és a citromlével, majd hozzákevertem a céklát és beleszórtam a gyümölcsöket is, végül az egészet a liszthez öntöttem, elkevertem és kivajazott hosszúkás sütőformába töltöttem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsült, de tűpróbával ellenőrizni kell. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.
Forrás:
Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog