Igazi könnyű ebéd, a nagy melegben nem is kell ennél több! Friss alapanyagok, izgalmas ízek egy gyors és könnyen elkészíthető ételben!
Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
1 nagyobb paradicsom
10 dkg tofu (füstölt)
5 gerezd fokhagyma
Ételízesítő, vagy bors, szerecsendió, gyömbér ízlés szerint
Só - ízlés szerint
4-5 ek. olívaolaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánt, paradicsomot, fokhagymát, tofut felkockázzuk. Egy tepsit meglocsolunk olajjal, beletesszük a padlizsánt és a paradicsomot, majd megszórjuk a fűszerekkel. 200 fokon 15 perc alatt félkészre sütjük, ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, tofut. Még 10 percig sütjük. A végén megszórjuk felaprított petrezselyem zölddel. Pirítós mellé, vagy rizshez, krumplihoz is tálalhatjuk, adhatunk hozzá tejfölt is.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja