Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
3000 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Vegán mindenmentes nyers tiramisu proteinnel

Vegán mindenmentes nyers tiramisu proteinnel

Ebben a vegán, gluténmentes nyers tiramisu desszertben minden jó benne van, ráadásul csak össze kell aprítóban turmxolni a hozzávalókat. Kezdő vega szakácsoknak is sikerélmény lesz! Extra proteinnel dúsítva - katt a részletekért!

Ezt a szuper ütős desszertet az eredeti olasz tiramisu ihlette - már régen vártunk egy ilyen vegán, gluténmentes változatra. Ez a recept tökéletes választás, ha előre akarsz készülni akár buli, akár szülinapi ünnepség miatt, vagy csak egy fárasztó nap után előrántanál valamit a hűtőből, amit azonnal lehet élvezni. Ha beteszed a fagyasztóba, hetekig ott tud várni bármilyen minőségromlás nélkül a megfelelő pillanatra. Mondjuk nem valószínű, hogy sokáig fogod tartogatni ha megkóstolod :)...

Hozzávalók (kb. 5 adag):

Sütialap:

  • 1 csésze zabpehely vagy dió - vagy annak keveréke (mi akciósan vettünk épp pekándiót, így az lett az alap - csak ajánlani tudjuk :)..)
  • 1 csésze datolya
  • 1/2-1 teáskanál instant kávé (de gabonakávéval is jól működik, ha kerülnéd a koffeint - viszont így nem lesz gluténmentes)
  • 1 csipet só
  • 1 adag vaníliás vagy csokis Vegan Prot3in Triplex

Töltelék:

  • 1 csésze kesudió
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1/3 csésze növényi szirup, vagy 2-3 kanál nádcukor
  • 3/4 csésze kókusztej (lehetőleg zsíros)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 adag kókuszos Vegan Prot3in Triplex, ha extra fehérjésre szeretnéd
  • 1/4 teáskanál kávé vagy ha igazán meg akarod bolondítani, akkor 2 evőkanál vegán kávélikőr (bár valljuk be, ilyet kevesen tartunk otthon :)..)
  • 1 csipet só

Tetejére:

  • keserű kakaópor, forgácsolt keserű csoki

Elkészítés:

Áztasd be a kesut és a kókuszreszeléket forró vízbe kb. 20 percre. Amíg ázik, aprítóban daráld össze a diót/zabpelyhet, aztán add hozzá a datolyát, kávét, proteinport és sót és addig turmixold. amíg összeáll alakítható, homogén masszává. Ha kell, tegyél hozzá vizet, de csak egy evőkanállal egyszerre, tényleg nem kell hozzá sok! Sütőpapírral bélelj ki egy formát (lehet tortaforma vagy őzgerinc, de poharakba is eloszthatod), és egyenletesen lapítsd az aljára a sütialapot. Ha kész, ezt tedd félre a fagyasztóba. Aztán a beáztatott kesut és kókuszt szűrd le, és aprítóban ebből is készíts krémes masszát, utána tedd hozzá a töltelék többi alapanyagát és turmixold őket homogénre. Végül a krémet öntsd a sütialapra és fagyasztóban pihentesd minimum 4 órát. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral, forgácsolt keserű csokival!


Eredeti recept  forrása:

myvega.com

A kép illusztráció!

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér