Ez a recept akkor jön jól, ha csak 5 perced van a konyhában és szeretnél valamilyen egészségesebb változatot készíteni a bolti csokifagyi helyett. Az elkészítéséhez nem kell semmilyen extra felszerelés, elég egy kézi habverő és egy keverőtál. Fagyasztóban ugyan úgy eláll, mint a bolti és ha fogyasztás előtt 10 perccel kiveszed, hasonlóan krémes is az állaga - mégsincs tele 10-20 féle állományjavítóval..
Hozzávalók (kb. 2 adaghoz):
- 45 g kókusztejpor vagy 1 csésze kókusztej (ilyenkor a langyos vízre nem lesz szükséged)
- 15 g holland kakaópor
- 30 g növényi szirup vagy cukor (legeslegrosszabb esetben cukrozott kakaóporral is megoldható...)
- fél adag csokoládés Vegan Protein Triplex (elhagyható)
- 1 csipet só
- 1 dl langyos víz
- 1 marék bogyós gyümölcs a tetejére ha elkapna a lelkiismeret furdalás, hogy nem tettél bele semmi gyümölcsöt
Elkészítés:
Tegyél egy keverőtálba (vagy müzlis tálba) minden por formájú hozzávalót (vagy a száraz hozzávalókat és a kókusztejet), és vegyél elő egy sima kézi habverőt. Keverd őket jól össze, majd add hozzá a vizet és keverd teljesen csomómentesre (kb. fél perc). Aztán vagy tedd a masszádat egy dobozba - vagy jégrémformába is öntheted - és mehet a fagyasztóba pár órára. Ha formát használsz, fagyasztóból kivéve rögtön fogyasztható.