Nagy divat mostanában a különböző, népszerű ételek „társítása”. Így született meg a pereces csokoládé, a gyrosos lángos, az egykor nagy népszerűségnek örvendő „cronut” (croissant és fánk egyvelege) és társaik. Egészséges, házi ételekből sem elképzelhetetlen a határok átlépése, erre bizonyíték a zöldséges spagetti-pizza! Különleges vacsora, vagy vendégváró-fogás, ráadásul könnyen elkészíthető!
Hozzávalók:
1/2 fej karfiol
1/2 fej brokkoli
2 sárgarépa
1 nagyobb kápia paprika
10 dkg mozarella sajt, vagy növényi sajt
1 fej vöröshagyma
--
15 dkg spagetti (szükség szerint gluténmentes)
1 ek. olívaolaj
--
20 dkg füstölt sajt vagy füstölt növényi sajt
--
Paradicsompüré
bazsalikom
oregano
5-6 gerezd fokhagyma fokhagyma
só (ízlés szerint)
Elkészítés:
A spagettit kifőzzük. A paradicsompürét összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel, áttört fokhagymával. A zöldségeket megpároljuk vagy meggrillezzük (kinek hogyan tetszik). Egy tepsit kiolajozunk, spagettihalmokat teszünk bele, majd megkenjük a paradicsompüréből készült pizzaszósszal, és ráhalmozzuk a grillezett zöldségeket, a felkockázott mozzarella sajtot. A legvégén reszelt füstölt sajttal megszórjuk és 160 fokon, 20 perc alatt összesütjük.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja