Még mindig sütőtök - ha már itt a szezon, nálunk egyfolytában valamilyen sütőtökös finomság van terítéken. És hogy ne unjuk meg, mindig valami másba csempésszük bele! Ha szereted a karácsonyi fűszereket és a kicsit masszívabb tésztás sütiket, ez a banánkenyér mintájára készült sütőtökkenyér biztosan a kedvenceid közé fog tartozni!
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
- 130 g sült sütőtök pürésítve
- 70 g nádcukor
- 1,5 dl víz vagy növényi tej
- 0,5 dl (kókusz)olaj
- fél zacskó sütőpor
- egy csipet só
- 80 g mandula/dió/pekándió/törökmogyoró
- 80 g aszalt sárgabarack/datolya/füge
- 80 g sok százalékos keserűcsoki (elhagyható)
- 1 csapott teáskanál mézeskalács/karácsonyi fűszerkeverék vagy fahéj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy keverőtálba öntsd össze és kicsit keverd át. Aztán add hozzá a pürét, vizet vagy növényi tejet és az olajat. Így is jól keverd át, legyen homogén a massza. Az aszalt gyümölcsöket vágd apróra, tördeld kis darabokra a magokat és a csokit is. Ezeket is add a masszához, jól kever meg, hogy mindenből mindenhova jusson és öntsd az egészet egy kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt sütőtálba. 175 fokos sütőben süsd kb. 3/4 órát, amíg szépen el nem kezd sötétedni a teteje. Az utolsó negyed órában hőlégkeverésre is állíthatod a sütőd, ha van ilyen funkciója.
Ha neked is annyira ízlett ez a tökös süti mint nekünk, akkor kipróbálhatod különböző magokkal, akár vegyesen, aszalmányok helyett pedig használhatsz apró kockára vágott almát, körtét is az ízesítéshez. Mindegyik variáció fantasztikusan finom, csokival vagy anélkül - hidd el, már mindenhogy próbáltuk ;)...