Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: mákos kölesgombóc citrommártással

Recept: mákos kölesgombóc citrommártással

Gyorsan elkészíthető és egészséges desszertre vágysz? Gluténmentes, laktózmentes kölesgombóc recept a gasztroblogok által felkapott mayer citrommal készült sodóban. Jól hangzik, ugye? Ha csak sima citromod van otthon, akkor is ízleni fog. Kattints és próbáld ki!

Recept: mákos kölesgombóc citrommártássalHallottál már a Meyer citromról? Ez egy nagyon lédús, fűszeres ízű citromfajta, ami állítólag a mandarin (vagy narancs) és a sima citrom szerelemgyereke. Itthon a zöldségesnél nem annyira ismert (tapasztalataim szerint leginkább azok körében népszerű, akik szeretnek gasztroblogokat olvasgatni), így általában a sima citrom közé keverve, akár akciósan megvásárolható. Kicsit kisebb mint a hagyományos társa, sötétebb a héja, sok a magja és puhább, ezért a kevésbé hozzáértők számára nem olyan vonzó. Ha ilyet látsz valahol, azonnal vedd meg - és próbáld ki vele ezt az ínycsiklandó citrommártásos receptet, amit ihletett..

Hozzávalók 8-10 db-hoz:

3 dl köles

4 evőkanál darált mák

1-2 evőkanál xilit v nádcukor, méz

csipet só

fél narancs leve

Mártáshoz:

fél liter kókusztej (más tej is jó)

1 db (Meyer) citrom reszelt héja

1 db (Meyer )citrom leve

2 tojás sárgája

2 evőkanál kukoricakeményítő

1-2 evőkanál xilit v nádcukor, méz

Elkészítés:

A kölest dupla mennyiségű vízben megfőztem, közben édesítettem. Mikor beszívta az összes folyadékot még fedő alatt állni hagytam negyed órát, mikor kicsit kihűlt hozzácsorgattam a narancs levét, beleszórtam a mákot és alaposan összekevertem az egészet, majd botmixerrel még átmentem rajta párszor.

Ezután gombócokat formáztam belőle.

A mártáshoz a kókusztejet felforraltam, belereszeltem a citrom héját is, édesítettem, majd a tojások sárgáját simára kevertem a kukoricakeményítővel és 1-2 evőkanál vízzel, majd a kókusztejhez adtam és folyamatos keverés mellett megvártam, míg besűrűsödött és ismét forrni, pöfékelni kezdett a mártás és elzártam a gázt alatt, majd belefacsartam a citromlevet. Tálalható, hidegen és melegen is finom!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Köles: kiknek és hogyan érdemes fogyasztani?
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér