Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100224
Netamin Szerves Króm Komplex kapszula

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Szerves Króm Komplex kapszula

60 kapszula
0 vélemény
Írj véleményt!
Netamin Szerves Króm Komplex kapszula
 • Szerves kötésű, kiválóan felszívódó és hasznosuló króm
 • Extra hatóanyagokkal: C-, B1-, B3-vitaminnal, biotinnal és szerves mangánnal a még hatékonyabb felszívódás, az egészséges vércukorszint és anyagcsere-folyamatok támogatása érdekében
 • Kínzó, állandó édesség utáni vágy esetére
 • Ha gyakori az ingadozó vércukorszint okozta rosszullét, fáradtság
 • Cukorbetegség és inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésére
 • Kutatások szerint segítheti a testzsír csökkentését és az izomtömeg növelését

Készleten
2 990 Ft
Egységár: 50 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 691 Ft. Megtakarítás 897 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 26,1 g
Karbonlábnyom

A termék szerves kötésben tartalmazza a krómot! De mi ennek a jelentősége?

Az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek kétféle formája létezik: szerves és szervetlen. Általánosságban elmondható, hogy előbbiek felszívódása sokkal jobb, mint az utóbbiaké. A króm esetében sincs ez másképp! Ez a termék a krómot kizárólag szerves kötésben tartalmazza, króm-pikolinát formájában! A króm-pikolinát magasabb felszívódási aránnyal és jobb biológiai hasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen króm. Egyes vizsgálatok szerint a króm-pikolinát akár 10-szer jobban felszívódhat, mint a szervetlen króm-klorid vagy az étrendi króm.1,2

Egy 2007-ben publikált vizsgálatban a króm-pikolinát kiegészítő szedése 625%-kal növelte meg a króm-szintet a kiinduló értékhez képest, ezzel szemben a króm-nikotinát 270%-kal, a króm-niacinát 183%-kal, a króm-klorid pedig csak 40%-kal.3

A króm egy esszenciális, azaz létfontosságú nyomelem, a hasnyálmirigy funkciók normál működéséhez elengedhetetlen. Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, tudományosan igazolt állítások a krómról:

 • hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához
 • részt vesz a makrotápanyagok (szénhidrát, zsír, fehérje) normál anyagcseréjében

A modern élelmiszer-feldolgozási eljárások mellett egyre kevesebb jut szervezetünkbe, ezért szinte kivitelezhetetlen kizárólag táplálkozás útján pótolni a szükséges mennyiséget. GONDOLTAD VOLNA? A búza finomítási eljárás során (azaz míg fehér liszt lesz belőle) elveszíti krómtartalmának 40%-át. És akkor még nem beszéltünk a kristálycukorról és egyéb finomított, feldolgozott élelmiszerekről és arról, mekkora terhelés a szervezetünknek mindezt lebontani…

KRÓM HIÁNYÁBAN A SZERVEZET…:

 • energiatermelő folyamatai nem működnek kiegyensúlyozottan = állandó fáradtságérzet, kimerültség
 • vércukorszintje ingadozhat = hízás
 • megemelkedhet a vércukor- és vérzsírszint = cukorbetegség, érelmeszesedés kialakulásának kockázata drasztikusan nő4,5

A jól működő anyagcsere-folyamatokhoz mára már szinte mindenkinek szüksége volna króm tartalmú táplálékkiegészítő szedésére. Van azonban két csoport, akik számára ugrásszerű életminőségbeli javulást hozhat a króm pótlása: a cukorbetegséggel küzdők és a fogyni vágyók.

A termék azonban nemcsak nagyon jól hasznosuló szerves krómot tartalmaz, hanem további olyan összetevőket is, amelyek a krómmal szinergiában, illetve azt kiegészítve támogatják az egészséges vércukorszintet és anyagcserét.

De miért tettük még bele pont ezeket az extra hatóanyagokat? Elmondjuk!

C-vitamin: Mindenki ismeri, mint immunerősítő vitamin, ám sokkal többre is képes ennél ez a sokoldalú tápanyag. Vizsgálatok szerint a króm felszívódását is javíthatja: egy kutatásban a króm és C-vitamin kombinációja jobban megnövelte a vér króm-szintjét, mint a króm önmagában.6,7 A C-vitamin emellett hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez is.

B1-vitamin (tiamin): A B1-vitamin, más néven tiamin, kulcsfontosságú szerepet játszik a glükóz- és szénhidrát-anyagcserében.8,9 Elengedhetetlen az inzulin előállításához és vérbe történő kiválasztásához is.10 Számos kutatás bizonyította, hogy cukorbetegség esetén a szervezet tiaminigénye megnövekszik, éppen ezért a tiaminhiány rendkívül gyakori 1-es és 2-es típusú cukorbetegeknél is, ami negatív hatással van a szénhidrátok anyagcseréjére. 11-14 A tiamin emellett részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is.

B3-vitamin (niacin): A B3-vitamin, más néven niacin, fontos szerepet játszik a makrotápanyagok anyagcseréjében.15 Kutatások alapján a króm és niacin között szinergikus kapcsolat lehet, mivel mindkettő elengedhetetlen alkotóeleme az úgynevezett glükóz tolerancia faktornak (GTF), amely javíthatja az inzulin hatékonyságát, így segíthet a vércukorszint szabályozásában.16-19 A niacin a króm felszívódását is fokozhatja20, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Biotin: A biotin részt vesz a makrotápanyagok anyagcseréjében és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Kutatások szerint a vércukorszint-szabályozásban is szerepe van, és számos vizsgálat kimutatta, hogy 2-es típusú cukorbetegeknél már önmagában szedve is, krómmal kombinálva viszont még hatékonyabban javíthatja a vércukor kontrollt, inzulinérzékenységet, valamint a koleszterin- és triglicerid-szintet.21-23

Szerves mangán: A mangán fontos szerepet játszik a glükóz, szénhidrátok, zsírok anyagcseréjében, a szervezetnek szüksége van rá a normál inzulintermeléshez és -kiválasztáshoz is, így segítheti a vércukor-egyensúlyt.24 A mangán koncentrációja az inzulintermelő hasnyálmirigyben kb. 10-szer nagyobb, mint más szervekben.25 Vizsgálatokból kiderült, hogy cukorbetegek vérében a króm és a mangán szintje is jelentősen alacsonyabb, mint egészséges emberekében.26-28 A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. A Netamin Szerves Króm Komplex kapszulában jól felszívódó mangán-glükonát található.

Melyek a krómhiányra utaló jelek?

Az alábbi tünetek arra figyelmeztetnek, hogy szervezeted króm szintje nem megfelelő:

 • magas vércukorszint
 • gyenge csontok és csontritkulás
 • kevés energia, fáradtság
 • bőrproblémák
 • magas koleszterinszint
 • a szem egészségének romlása
 • hangulatváltozások, például szorongásérzet fokozódása
 • étvágy változásai
 • testsúly változásai
 • a sebgyógyulás vagy műtét utáni felépülés időtartamának hosszabbodása

A krómhiány szempontjából kiemelten veszélyeztetett csoportnak minősülnek a sportolók, cukorbetegek, terhes nők és az idősek.

Mi köze a krómnak a cukorbetegséghez?

A króm bizonyított és alátámasztott szerepe a szervezetben, hogy hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A magas inzulinszintet képes csökkenteni, ezért még orvosok is javasolják cukorbetegeknek táplálékkiegészítőként való szedését.29-31 Akiknek családjában gyakori a cukorbetegség, esetleg többször tapasztaltak már vércukorszint-ingadozás miatti rosszullétet, azok számára is hasznos lehet, hiszen segíthet az egyensúly fenntartásában.

Mi köze a krómnak a fogyáshoz?

A túlsúly egyik oka az ingadozó-vércukorszint, amit képzelj el a következőképp: A króm segíthet, hogy ne kívánd annyira az édességeket Ugye tudod, mi az eredménye ennek? Bizony, a hízás ördögi köre ez, amiből nehéz kiszakadni, de ebben nyújthat hatékony segítséget a króm!

 1. A króm és a megfelelő életmódbeli változtatások hatására a vércukorszinted egyensúlyba kerül, így az állandó éhség-érzet, különösen az édességek iránti olthatatlan vágy csökkenhet.
 2. A króm az anyagcserére hatékonyságára is hatással van, így magas rosttartalmú és alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása mellett közvetve a zsírégetést is támogatja.32, 33

FONTOS: a túlsúlyod hátterében ún. inzulin-rezisztencia is állhat, az elhízás pedig bizonyítottan oka lehet a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának – mivel a króm a vércukorszintre hat, szerepe kettős lehet életedben, ha túlsúllyal küzdesz!

Sportolók figyelem!

Sportolók körében nem csak a fent említett okok miatt népszerű a króm rendszeres pótlása. Más sport táplálékkiegészítők (kreatin, glutamin stb) hasznosulásának fokozása céljából is használják, mivel segítheti a vérben lévő tápanyagok sejtekbe való bejutását. 

OGYÉI szám: 31944/2023.  Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


 

 

Hivatkozások

Hivatkozások
1 Lewicki S, Zdanowski R, Krzyżowska M, et al. The role of Chromium III in the organism and its possible use in diabetes and obesity treatment. Ann Agric Environ Med. 2014;21(2):331-5.
2 Vincent JB. Quest for the molecular mechanism of chromium action and its relationship to diabetes. Nutr Rev. 2000;58(3 Pt 1):67-72.
3 DiSilvestro RA, Dy E. Comparison of acute absorption of commercially available chromium supplements. J Trace Elem Med Biol. 2007;21(2):120-4.
4 Swaroop A, Bagchi M, Preuss HG, et al. The Nutritional Biochemistry of Chromium (III) 2019. Benefits of chromium(III) complexes in animal and human health; pp. 251–278.
5 Hummel M, Standl E, Schnell O. Chromium in metabolic and cardiovascular disease. Horm Metab Res. 2007 Oct;39(10):743-51.
6 Stoecker B. Chromium. In: Shils M, Shike M, Ross A, Caballero B, Cousins R, eds. Modern Nutrition in Health and Disease. Philadelphia: Lippincott, Williams & Wilkins; 2006:332-337.
7 Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Chromium. Dietary reference intakes for vitamin A, vitamin K, boron, chromium, copper, iodine, iron, manganese, molybdenum, nickel, silicon, vanadium, and zinc. Washington D.C.: National Academy Press; 2001:197-223.
8 Lonsdale D. A review of the biochemistry, metabolism and clinical benefits of thiamin(e) and its derivatives. Evid Based Complement Alternat Med. 2006;3(1):49-59.
9 Subramanya SB, Subramanian VS, Said HM. Chronic alcohol consumption and intestinal thiamin absorption: effects on physiological and molecular parameters of the uptake process. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 2010;299(1):G23-G31.
10 Rad MG, Sharifi M, Meamar R, Soltani N. The role of pancreas to improve hyperglycemia in STZ-induced diabetic rats by thiamine disulfide. Nutr Diabetes. 2022;12(1):32.
11 Pácal L, Kuricová K, Kaňková K. Evidence for altered thiamine metabolism in diabetes: Is there a potential to oppose gluco- and lipotoxicity by rational supplementation?. World J Diabetes. 2014;5(3):288-295.
12 Luong KV, Nguyen LT. The impact of thiamine treatment in the diabetes mellitus. J Clin Med Res. 2012;4(3):153-160.
13 Marrs C, Lonsdale D. Hiding in Plain Sight: Modern Thiamine Deficiency. Cells. 2021;10(10):2595.
14 Anwar A, Ahmed Azmi M, Siddiqui JA, Panhwar G, Shaikh F, Ariff M. Thiamine Level in Type I and Type II Diabetes Mellitus Patients: A Comparative Study Focusing on Hematological and Biochemical Evaluations. Cureus. 2020;12(5):e8027.
15 Mousa TY, Mousa OY. Nicotinic Acid Deficiency. In: StatPearls. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; August 8, 2022.
16 Mertz W, Toepfer EW, Roginski EE, Polansky MM. Present knowledge of the role of chromium. Fed Proc. 1974;33(11):2275-2280.
17 Toepfer EW, Mertz W, Polansky MM, Roginski EE, Wolf WR. Preparation of chromium-containing material of glucose tolerance factor activity from brewer's yeast extracts and by synthesis. J Agric Food Chem. 1976;25(1):162-166.
18 Urberg M, Zemel MB. Evidence for synergism between chromium and nicotinic acid in the control of glucose tolerance in elderly humans. Metabolism. 1987;36(9):896-899.
19 McCarty MF. The therapeutic potential of glucose tolerance factor. Med Hypotheses. 1980;6(11):1177-1189.
20 Agustini R, Sanjaya IGM. Determination of chromium content in various foodstuffs. Proc IJCST. 2018;1(1):474-479.
21 Zhang Y, Ding Y, Fan Y, et al. Influence of biotin intervention on glycemic control and lipid profile in patients with type 2 diabetes mellitus: A systematic review and meta-analysis. Front Nutr. 2022;9:1046800.
22 Campbell RK. A critical review of chromium picolinate and biotin. US Pharm. 2006;31(11)(Diabetes suppl):1–4.
23 Albarracin CA, Fuqua BC, Evans JL, Goldfine ID. Chromium picolinate and biotin combination improves glucose metabolism in treated, uncontrolled overweight to obese patients with type 2 diabetes. Diabetes Metab Res Rev. 2008;24(1):41-51.
24 Li L, Yang X. The Essential Element Manganese, Oxidative Stress, and Metabolic Diseases: Links and Interactions. Oxid Med Cell Longev. 2018;2018:7580707.
25 FORE H. Manganese-induced hypoglycaemia. Lancet. 1963;1(7275):274-275.
26 Hajra B, Orakzai BA, Faryal U, Hassan M, Rasheed S, Wazir S. Insulin Sensitivity To Trace Metals (Chromium, Manganese) In Type 2 Diabetic Patients And Non Diabetic Individuals. J Ayub Med Coll Abbottabad. 2016;28(3):534-536.
27 Kazi TG, Afridi HI, Kazi N, et al. Copper, chromium, manganese, iron, nickel, and zinc levels in biological samples of diabetes mellitus patients. Biol Trace Elem Res. 2008;122(1):1-18.
28 Koh ES, Kim SJ, Yoon HE, et al. Association of blood manganese level with diabetes and renal dysfunction: a cross-sectional study of the Korean general population. BMC Endocr Disord. 2014;14:24.
29 Cefalu WT, Hu FB. Role of chromium in human health and in diabetes. Diabetes Care. 2004 Nov;27(11):2741-51.
30 Campbell RK. A critical review of chromium picolinate and biotin. U S Pharm 2006;31(11):1-4.
31 Anderson RA. Chromium in the prevention and control of diabetes. Diabetes Metab. 2000 Feb;26(1):22-7.
32 Tsang C, Taghizadeh M, Aghabagheri E, et al. A meta-analysis of the effect of chromium supplementation on anthropometric indices of subjects with overweight or obesity. Clin Obes. 2019 Aug;9(4):e12313.
33 Willoughby D, Hewlings S, Kalman D. Body Composition Changes in Weight Loss: Strategies and Supplementation for Maintaining Lean Body Mass, a Brief Review. Nutrients. 2018 Dec 3;10(12). pii: E1876.

Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés előtt.

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 kapszula)*NRV%
C-vitamin20 mg25%
B3-vitamin (Niacin)10 mg63%
B1-vitamin (Tiamin)2 mg182%
Mangán1 mg50%
Biotin500 mcg1000%
króm-pikolinát200 mcg500%

Összetevők: csomósodást gátlók (rizsliszt, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), aszkorbinsav, niacinamid, mangán-glükonát, tiamin-hidroklorid, króm-pikolinát, biotin.

Még senki nem írt véleményt erről a termékről. Legyél te az első!

Kapcsolódó termékeink

Netamin Szerves Króm Komplex kapszula
2 990 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér