Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Őszi egészségvédelem

Minden évszak más hatással van szervezetünkre. Ahhoz, hogy könnyen alkalmazkodjon az őszi hónapokhoz sokat tehetünk néhány életmódbeli változtatással.

Ahogy a napsütéses órák száma csökken, megérkeznek az esős, szeles napok, a hangulatunk is melankólikusabbá válhat.  Rossz hangulat ellen a legjobb, amit tehetünk, hogy amennyire időnk engedi kint vagyunk a szabadban, egy séta, egy kirándulás segíthet abban, hogy szervezetünk ellenállóbb legyen az őszi vírusokkal, megfázásokkal szemben. Mint minden évszakban, ősszel is igyekezzünk idény zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, ezzel is sokat tehetünk fizikai és mentális egészségünk érdekében.

Mely vitaminok, ásványi-anyagok pótlása javasolt ősszel?


A nyirkos időben nagyobb eséllyel kaphatunk el valamilyen felső légúti megbetegedést, gyakrabban érezhetjük levertnek, motiválatlannak magunkat.


A megelőzésen van a hangsúly itt is, hogy immunrendszerünk működését támogassuk érdemes feltölteni a szervezet vitaminraktárait. Immunrendszerünk alapvető támasza a C-vitamin, csökkenti a fáradtságot, hozzájárul a bőr egészségéhez is. Utóbbinak ősszel különös jelentősége van, hiszen a hidegebb időjárás igénybe veheti bőrünket is.


Ősszel kevesebb a napsütéses órák száma, ezért a szervezetünk D-vitamin szintje csökkeni kezd, ezért kiemelt fontosságú a "napfény" vitamin pótlása. A D-vitamin szintén támogatja az immunrendszert és segít az izmok, csontok egészségének megőrzésében.


Immunrendszerünk és bőrünk extra támogatásáért szintén fontos ásványi anyag a cink, erős antioxidáns hatásának köszönhetően pedig az E-vitamint is fontos megemlíteni az őszi vitaminok sorában. Az E-vitamin javítja a sejtek regenerációs folyamatát és segít a fertőzések elleni védelemben. Ahhoz, hogy szervezetünk védekező rendszere megfelelően működjön a B-vitaminokból sem szenvedhetünk hiányt.


Ha szeretnél még többet megtudni a témában, böngéssz őszi egészségmegőrzést támogató cikkeink közt! Immunerősítő tippek, őszi gyógynövények, receptek, étrendi tippek, tanácsok megfázások esetére oldalunkon!
Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges Nálunk minden vásárlásod 100%-ban karbonsemleges
A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán A Netamin már 15 éve a magyar étrendkiegészítők piacán
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás
Gyors, akár 1 munkanapon belüli kiszállítás Tematikus válogatáscsomagok állandó kedvezménnyel

Miben tudunk most a legjobban támogatni téged?

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér