Kicsi energia-bombáknak is hívhatnánk ezeket a nem szokványos kókuszgolyókat. A datolya kellemes édessé teszi, így külön cukor hozzáadását sem igényli. A reggeli zárásaként, vagy edzés előtti harapnivalóként is tökéletes.
Hozzávalók 12 darabhoz:
• 8 db magozott datolya
• 1,25 dl édesítetlen almaszósz, vagy apró lyukú reszelőn lereszelt alma
• 1 nagy citrom leve és héja
• fél evőkanál vanília kivonat / őrölt vanília
• 60 gramm kókuszliszt vagy mandulaliszt
• 1 adag Vegan Prot3in Triplex KÓKUSZ ízben
• csipet só
• 1-2 evőkanál tej (legjobb, ha kókusztej, vagy mandulatej), ha szükséges
• édesítetlen kókuszreszelék
Elkészítés:
1. Öntsd a datolyákat, az almaszószt, a citromlevet és héjat, valamint a vanília kivonatot egy nagy teljesítményű turmixgépbe. Turmixold addig, amíg a datolyák közel pürészerűvé nem válnak és minden hozzávaló alaposan összekeverődött egymással.
2. Add hozzá a kókuszlisztet, a fehérje port és a sót. Turmixold tovább, amíg egy sima tésztaszerű masszát nem kapsz. (Ha a keverék túl száraznak tűnik, adj hozzá tejet.)
3. Formálj 12 gombócot belőle.
4. Önts kb. 40 gramm kókuszreszeléket egy tálba, és hempergesd meg a gombócokat benne. Tárold légmentes dobozban, a hűtőben.
TIPP: Ízlés szerint adható hozzá cukrozatlan kakaópor, vagy karobpor is.