Egyszerű és nagyszerű - ezzel lehetne jellemezni ezt a kekszet. A mogyorós ízvilág kedvelői nagyon fogják szeretni! Egészséges nasi lehet belőle gyerekeknek is, de kortól függetlenül bárkinek jól jöhet egy hosszú nap során. Lehet ez egy alap-keksz is, amit tovább dúsíthatsz akár mogyoródarabokkal, akár aszalt gyümölcsökkel is. Egészségedre!
Hozzávalók:
1 bögre krémes (nem darabos) mogyoróvaj*
2/3 bögre kókuszcukor
2 adag csokoládés Vegan PROT3IN TRIPLEX fehérje
2 evőkanál chia mag**
*1 bögre = 2,5 dl
** A chia magot ez esetben a tojás helyettesítésére használjuk (1 evőkanál chia mag+3 evőkanál víz =1 tojás). Ha ez épp nem áll rendelkezésedre, akkor ugyanennyi őrölt lenmaggal és vízzel is elérheted a kívánt hatást, vagy 1 összetört banánnal.
Elkészítés:
- A 2 evőkanál chia magot áztasd be 6 evőkanál vízbe 10 percig (amennyiben ezt használod tojás helyett).
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Tegyél sütőpapírt 1 sütőtálcára.
- Keverd össze a mogyoróvajat, a cukrot, a fehérjeport, a chia-tojást egy nagy keverőtálban, amíg össze nem áll keksz tészta jellegűvé. (A mogyoróvajak állaga márkánként eltérő lehet - ha túl krémesnek, lágynak találod tésztát adj még hozzá fehérjeport, ha pedig túl száraznak, akkor mogyoróvajat).
- Enyhén nedvesítsd be a kezed vízzel, formázz a tésztából nagyobbacska golyókat, majd a tenyereddel óvatosan lapítsd szét őket és tedd rá a sütőtálcára. Hagyj köztük helyet, mert szét fognak terülni.
- Villával nyomj rájuk finoman egy kis mintát.
- Tedd be a kekszeket a sütőbe úgy 10-12 percre, vagy ameddig a szélük nem kezd kissé megbarnulni.
- Vedd ki és hagyd kicsit kihűlni, mielőtt átteszed őket egy tálra.