Gyors, olcsó, finom. Ezek a kedvenc szavaink a konyhában :-) Nemcsak egy ízletes hagymaleves receptjét osztjuk most meg veletek, hanem egy hozzá passzoló diós baguette-ét is!
A hagymaleves:
Egy közepes krumplit, három nagy fej hagymát és 4 gerezd fokhagymát megpucolunk, felvágunk, és kis vízen megfőzzük.
Teszünk bele ételízesítőt, köménymagot, sót, olajat, és kicsit (5-10 percig) összefőzzük. Amikor még félig roppan a krumpli és a hagyma is, öntsünk bele egy kis főzőtejszínt (de bármilyen növényi tejföl megfelelő), és turmixoljuk össze. Kicsit forraljuk még, majd zárjuk le.
A diós baguette:
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 50 dkg finomliszt,
- 50 dkg durumliszt,
- kis korpa,
- só,
- 2,5 dkg élesztő,
- 4-5 szem dió felvágva,
- és annyi víz, amennyit felvesz.
Az élesztőt felfuttatjuk, és közben minden összetevőt összeöntünk. Az élesztő hozzáadása után még annyi vizet öntsünk a tésztába, amennyit felvesz, majd jól dolgozzuk össze. Nem kell külön keleszteni, csupán a kiformázás után a tepsiben kelesztjük: 50 fokos sütőbe tegyük 20 percre, ez idő alatt szépen megkel, majd ezután kapcsoljuk nagy, majd közepes és kis lángra. Kb. 30-40 perc alatt sül meg.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja