Télen igazi kihívás olyan zöldségeket összeválogatni, amelyek frissek, finomak és az ízük is jó. Nálam ilyenkor a karakteres gyökérzöldségek a befutók, ezekből készítettem egy roppanós, finom, vitamindús téli salátát. Önmagában, de köretként is megállja a helyét, elkészülte után is kibír pár napot a hűtőben - bár szerintem hamar el fog fogyni ;-) Elkészítheted bátran saját ízlésed szerint is - az enyém most egy kefires-kapros verzió, de olívaolajjal, citromlével és esetleg egy kicsi mézzel is nagyon finom. Egészségedre! :-)
Hozzávalók 2 főre:
1 db fekete retek
1 db kisebb méretű cékla
2 db kisebb méretű csicsóka
1 kis doboz kefir
friss kapor
só, bors
Tetejére: főtt tojás 1-2 db
Elkészítés:
A retket, a céklát a csicsókát lereszeltem, egy tálba tettem, ráöntöttem a kefirt, a felaprított kaporral megszórtam, fűszereztem sóval és borssal majd összekevertem. A tetejére pedig egy főtt tojás került negyedekre vágva.
TIPP: adhatsz hozzá reszelt sárgarépát is.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja