Ahogy vége a nyárnak, úgy csábulunk el egyre gyakrabban, hogy beindítsuk a sütőt - hiszen nincs is annál hangulatosabb, mint mikor az otthon illatába valamilyen frissen sülő, édes sütiillat vegyül. Egyik kedvencünk most ez a citromos, könnyű - és szerencsére könnyen el is készíthető - gyors kevert süti recept. Természetesen teljesen vegán és proteinpor is került bele a kiegyensúlyozottabb tápérték érdekében...
Hozzávalók:
- 60 g liszt
- 30 g darált mandula
- 25 g vaníliás Vegan Protein Triplex
- 25 g nádcukor
- 10 g csicseriliszt (vagy + 10 g sima liszt)
- 30 g vegán margarin (vagy olaj)
- 1 dl növényi tej
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
- 1/2 teáskanál vanília őrlemény
- 1 csapott evőkanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Keverd össze az összes száraz hozzávalót. A margarint olvaszd meg és öntsd a növényi tejjel és citromlével együtt a keverékhez. Jól dolgozd össze a masszát, legyen teljesen homogén. Öntsd a masszát kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt formába (nekünk egy 18 cm-es kerek formához volt elég, de használhatsz több egyadagos felfújt formát vagy őzgerincet is.). Tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe és akkor vedd ki, ha a teteje kicsit berepedezett a keléstől és gusztusos, aranybarnára sült. Ez nagyjából 40-45 perc. Ha kész, vedd ki a sütőből és csak akkor vágd fel, illetve vedd ki a formából, ha langyosra hűlt. Egészségedre!