fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Tökmaglisztes répa-tofufasírt

Egy teljes ebédreceptet mutatunk most nektek, körettel együtt, ami nem igényel nagy konyhai tudást, viszont annál különlegesebb. Elkápráztathatjuk vele vendégeinket, vagy a családot. Biztos, hogy mindenki megnyalja majd utána a tíz ujját. :-

repafasirtEgy teljes ebédreceptet mutatunk most nektek, körettel együtt, ami nem igényel nagy konyhai tudást, viszont annál különlegesebb. Elkápráztathatjuk vele vendégeinket, vagy a családot. Biztos, hogy mindenki megnyalja majd utána a tíz ujját. :-)

Répa-tofu fasírt

Hozzávalók:

  • 3-4 db friss répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csésze tökmagliszt
  • 1/2 füstölt tofu
  • só, köménymag
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 ek. darált lenmag
  • 1 ek. víz
  • 3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A rozskenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Ebbe tesszük bele a krumplinyomóval vagy villával összetört répát, a megpárolt (előtte apróra vágott) vöröshagymát, az összezúzott tofut, aprított petrezselymet, és fokhagymával, köménnyel, sóval ízesítjük. A lenmagot beáztatjuk vízbe, majd a fasírt masszához keverjük (ez rántja össze, tojás helyett; nem mellesleg az emésztésnek is nagyon jót tesz). A legvégén adjuk hozzá a tökmaglisztet, amit készen is megvehetünk, de pirított tökmagot kávédarálón megőrölve is nyerhetünk. Puha fasírtmasszát gyúrunk. Majd kiformázzuk, és szezámmagos morzsába forgatjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük, a fasírtok tetejét is megkenjük olajjal, és kisütjük (kb. 180 fokon, 30 perc alatt, egyszer megforgatva).

Dinsztelt lilakáposzta

Hozzávalók:

  • 1/2 kisebb lilakáposzta
  • víz
  • olívaolaj
  • só, köménymag, bors

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk. Egy edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá (épp csak annyit, hogy ne égjen le), és köménnyel, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt félkeményre pároljuk. Majd egy kiolajozott tepsibe téve kevés olívaolajjal meglocsoljuk, megpirítjuk (150 fokon, 1-2-szer keverjük). Így nem lesz ártalmas az egészségünknek, mert nem hevítjük az olajat. :-)

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Rizs fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér